Příspěvky uživatele Tomas _1

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Vlastimil B. napsal(a):

[citace="Tomas"]

Zdravím cestovatelé. Hledám na internetu jak se dá otestovat v Itálii (letíme na 3 dny z Prahy do Florencie a pak zpátky Pisa - Praha) a zatím jsem našel pouze možnost ostestování v lékárnách - má s tím někdo zkušenosti? Je to opravdu tak? a případně jak zjistit, která lékárna testování nabízí? Děkuji

V Pise přímo na letišti dělají na počkání antigenní testy za 20 €. Nic výhodnějšího jsem tam cca před měsícem ve městě nenašel.

[/citace]

 

Tak to je super zpráva! A víte jak dlouho mají otevřené testování? Na stránkách letiště píšou, že pouze do 2 pm a jak to chápu tak je to až za kontrolou. Nicméně - je to nutné před návratem do ČR? Když tady stačí až do 5 dní po vstupu do ČR? Tady si to můžu nechat udělat zase zadarmo vklidu...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zoharejda napsal(a):

Včera jsme letěli z Prahy do Florencie. V Praze nikdo cokoliv ohledně COVIDu neřešil, náhodně se ptali lidí, jestli mají vyplněný formulář do Itálie (ne každého). Ve Florencii na letišti se nás ptali, jestli jedeme na dovolenou a kolik máme peněz v hotovosti. Začala jsem tahat všechny potvrzení o očkování a vstupní formuláře, ale bylo mi řečeno, že to je nezajímá, jen suma peněz, které vezeme. Pak už jsme byli venku, šli pro auto. Teď jsme v Pise a nikdo nikde nic nechce. Jen v obchodech rouška, ne respirátor a restaurace jedou normálně. Lidí není moc.

 

 

A jak se vracíte? 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Edvard napsal(a):

Ahoj,

nevracel se teď někdo z Itálie s Ryanair? Jelikož stačí test až po příletu, stejně tak to má i aktualizovaný ryanair na svém webu v pdf, tak test nutný snad nebude.. nerad bych se s nimi pak hádal. Nebo vyhodit nějakých 25 eur v itálii za antigen, aby si pak o něj ani neřekli při nástupu do letadla.. 

 

Tohle by mě taky zajímalo. Do Itálie vím, že jsou potřeba testy ale zpátky by to mělo být až do těch 5 dní od návratu. Řešil jsem to s Ryanair customer service a tam mi řekli, že oni určitě nic nechcou pro nástup do letadla. Tak snad...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím cestovatelé. Hledám na internetu jak se dá otestovat v Itálii (letíme na 3 dny z Prahy do Florencie a pak zpátky Pisa - Praha) a zatím jsem našel pouze možnost ostestování v lékárnách - má s tím někdo zkušenosti? Je to opravdu tak? a případně jak zjistit, která lékárna testování nabízí? Děkuji

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dobrý den,

tento týden letíme z Prahy do Florencie s Vuelig a za méně než 72 hodin se vracíme zpátky s Ryanair do Prahy. Chápu to tak, že je třeba antigenní test přes odletem a potom zase další v Itálii? 72 hodinové pravidlo na PCR test už neplatí a nebo to Ryanair nebude při odletu rešit a budeme se muset testovat zase až v ČR?

 

Děkuji

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Cau cestovatele,

letim na Zanzibar z Londyna (Heathrow) a mam prestupy v Addis Abeba (4 hodiny pouze na ceste tam a 5 hodin na ceste zpet) a Kilimanjaro. Snazim se uz dlouho najit jestli potrebuji nejake ockovani a je to cele zmatene ty informace. Navic ziji v Anglii tak si nejsem jist jestli to neni jinak, na jejich gov.uk strankach jsem akorat nasel, ze zluta zimnice je doporucena, ale ne povinna pokud jsem v te zemi kratsi dobu, nez 12 hod. Radeji se ale chci ujistit, jestli to tak doopravdy je a jestli s tim mate nejake zkusenosti, nerad bych pak zustal na letisti a nemohl do zeme.

Diky moc a at Vam to lita, jezdi, pluje, chodi ;)

0
Zobrazit ve vláknu

Mě určitě nevadí spaní na letišti, ale pouze pokud to vím dopředu a byla to moje volba. SmartWings jsem volil poprvé, protože mi nejvíce vyhovoval čas, kufry a přílet na Gatwick. Ale příjezd domů o 8 hodin později mi tu radost trochu pokazilo smiley

Jojo, už jsem jim napsal do toho jejich formuláře, takže čekám na jejich odpověď a uvidím. Vyhledal jsem si tady na fóru ty příspěvky o odškodném, takže mám aspoň přehled jaké jsou vyhlášky a co můžu požadovat. 250 euro jako náhrada vypadá velice zajímavě. Doufám, že to vyjde, když tak ty agentury.

PS: Stevard nám řekl, že letadlo bylo zpožděné už na předchozí destinaci, ale neřekl nám důvod. Navíc jsme od gatu koukali na letadlo snad hodinu. Tak to doufám nebude žádná vyšší moc, ale nějaký jejich error. Ten večer tam bylo hodně zpoždění (všechny SmartWings smiley )

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím,

tak jsem měl z pátku na sobotu svůj první let se SmartWings a byl tak špatný, že mě donutilo se tu s váma o tom podělit a zaregistrovat smiley Cena byla super včetně toho mini kufru díky letenkám přes Pelikan.cz ale let Praha - Londýn Gatwick (odlet měl být v 20:00) bylo vážně utrpení smiley.
Prvně zpoždění jen o hodinu, to by ještě šlo, tak pěkné čekám s ostatními lidmi blízko gatu (taky šok, že Londýnské lety jsou z Terminálu 1 a ne 2 - přes Prahu moc nelítám). Po nějaké době se ozvalo hlášení, že máme jít na nějaký transfer gate pro více informací, kde nám dali vouchery v ceně 110 kč - na letišti v Praze tak na balíček chipsů smiley ale ok - 2 lahváče na zmírnění nervů. Při předávání voucheru se změnil předpokládaný odlet na 22:20. Tak sem si dal pivko, pohodička a najednou bez jediného hlášení se otevřel gate (mnohem dříve než měl zase pro změnu smiley ). S prázdným žaludkem a 2 skoro exnutými pivy mi to bylo už celkem u pr... člověk by řekl, super, už jsme na gate tak to musíme letět brzo. Omyl smiley Další hlášení a předpokládaný NÁSTUP do letadla v 23:20 z důvodu uklízení letadla (stálo tam už více jak hodinu snad ... ). Jediné pozitivum bylo, že mi stevard dal sedačku u nouzového východu, takže jsem se mohl rozvalit. Nakonec ani netuším v kolik jsme konečně odletěli ale na Gatwicku jsme byli vážně později smiley
A aby toho nebylo málo, když jsem uviděl můj kufr na pásu, musel jsem se usmát - plasty, kterými je lemováno to držadlo samozřejmě urvané, ale nebyl čas na řešení a sprint na vlak.
Bohužel pro mě, vlaky do mé cílové destinace (Reading) už nejezdily a první v 5:30 ráno (vlakem přes Londýn Paddington bych se prý nedostal - taky nejel).
Takže sluchátka do uší a pokusit se usnout na (celkem překvapivě pohodlných) sedačkách a ráno jako zombie vlakem. Ale pořád té smůly bylo málo a tak mě ve vlaku potrestal můj-letištním-personálem-upravený kufr, když mi chybějící kus plastu vytvaroval velmi ostrou plastovou špičku trochu ROZŘÍZL dlaň. (bábovka nejsem, ale to už byl vrchol zoufalosti a z vnitřku dlaně teče krve jak z prasete). smiley

SmartWings? Nikdy více smiley Zatím jsem jim napsal velmi milý email o své nespokojenosti a náhradě, tak uvidíme jak budou reagovat.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu