Příspěvky uživatele Siwris

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Dobrý den,
jelikož jsem ještě nikdy necestoval SW, prosím o radu. Jedu na dovolenou k moři a cestou zpět letím se SW, ale oni "otevírají" online check in 30h před odletem, obávám se, že nebudu mít možnost se takto odbavit, tudíž to budu muset udělat na letišti. Ještě nikdy jsem to nedělal(letěl jsem zatím jen Raynairem), a tak bych se Vás rád zeptal, jak to přesně mám provést a co k tomu budu potřebovat? Stačí mi u odbavení na letišti sdělit pouze mé jméno, nebo si mám pro jistotu vytisknout email, jenž mi přišel od společnosti SW po zakoupení letenky?

Mockrát děkuji za odpověď

S pozdravem


Siwris

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dobrý den,
jelikož nejsem ještě moc zkušený cestoval, prosím Vás o radu.

V srpnu letím na dovolenou na Kanáry, tam letím s přestupem v Barceloně ( Praha -> Barca - Vueling ; Barca-> Las Palmas Raynair), zpátky přímo (SmartWings), ale lety mám koupené každý zvlášť, tudíž je nemám na jedné letence. Budu cestovat s malým "palubním" kufrem a malým batohem. Problém ale byl takový, že Vueling povoluje na palubu pouze 1 zavazadlo o hmotnosti do 10 kg, Raynair je v pořádku - ten povoluje 2 a s těmito dvěma zavazadly jsem již absolvoval několik letů do Londýna.

Nechtěl jsem si ale kupovat ke každé společnosti navíc 1 zavazadlo k odbavení, protože se ke mně dostalo, že bych po příletu do Barcelony musel ono "velké" zavazadlo znovu odbavit a to by mi zabralo nějaký čas, tudíž by byl přestup " na knap" a to jsem nechtěl. Vyřešil jsem to tak, že jsem si přikoupil pouze "velké" zavazadlo do Vuelingu (Praha->Barca) - to bude můj malý kufr a na palubu půjdu jen s malým batohem.

Má otázka je, jestli při příletu do Barcelony budu muset malý kufr znova odbavovat, nebo ne? ( Jestli jsem to tedy jinak řečeno udělal dobře tak, abych k dalšímu odbavení nedošlo.) A ještě bych se rád zeptal, jestli po příletu do Barcelony budu muset znovu procházet prohlídkami, nebo si jenom vyzvednu svůj kufr a půjdu čekat do odletové haly na můj další let do Las Palmas? ( Na Stanstedu se totiž musí znovu projít prohlídkou - je to jediné letiště, se kterým mám zkušenosti)

Omlouvám se za moji neznalost a prosím Vás, abyste mi v tomto poradili.

Děkuji.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu