Příspěvky uživatele Filip _1

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

No, mě přišel alespoň potvrzující email, a to jsem formulář vyplnil předevčírem. QR kód očekávám kolem dnešní půlnoci, když odlétám zítra ráno.

Jinak info pro ty, který chtějí využít přechod po pozemní hranici, musíte mít negativní test na covid viz.: https://www.mzv.cz/jnp/cz/cestuj...cesty.html

I když to je pouze pro přechod z Bulharska ale i tak...

Pro cesty letadlem stále platí stejná pravidla, tedy bez testu, pouze vyplněný formulář.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, letos jsem přejel vlakem z Kanady do USA a stačilo jen vyplnit papír, který ti dají na nádraží. Měl jsem jen kanadskou ETU. Ale s tím Íránem si myslím budeš mít problém i při pozemním překročení hranic jak píše Kryštof. :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

fasttraveler napsal(a):

Tak cena dnes v Casablance v místních půjčovnách v centru je 270,- až 300,- MAD za 24 hod. Nakonec jsme se vlakem přesunuly do Marrakeše a půjčily jsme auto zde. Cena 1.

200,- MAD/4 dny. Deposit 4.000,- MAD hotově nebo blokace na kartě. S tím že pokud auto budem chtít déle stačí zavolat. Přejely jsme do Essquiry a silnice i provoz je bez problému a v pohodě. Snad bude v poho i cesta na Saharu a vrácení auta.

Mohl bych se zeptat, u jaké autopůjčovny jste auto měli? Řeším teď hlavně deposit, protože většina půjčoven chtějí 15000 a více dirhamů což se mi zdá až přehnané... Takový deposit jsem dával max v Norsku ale tam je to k cenám adekvátní...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Můžu se zeptat, jestli jsou do placených památek nějak velké fronty? Jedu za týden a budu na Maltě jen 4 dny a nechci půl dne stát ve frontě :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdá se mi, že to zvedli plošně i na další měsíce... nečekal jsem až takhle velký skok :/ no co se dá dělat... Každopádně příště doporučuji (pro ostatní co to budou číst) to rezervovat co nejdříve :))

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

mám takový dotaz, před asi dvěma týdny jsem hledal půjčení auta v Bergenu na dva dny, stálo to cca 160 €. Dnes, když se podívám, tak je to 2x dražší... nechápu co se stalo?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zrovna jsem koupil na přesně tenhle termín a doufám ze ty víza půjdou smiley Dole odkaz na info o vízech smiley
http://mfa.gov.az/en/content/749

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A co spojení Manchester a urbex? S jeho historií by toho tam mohlo být celkem dost ne? nemáte někdo zkušenost, tipy na dobrá místa...?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Byl jsem tam před 14 dni a je tam naprostý klid... nejeli jsme tedy na západ k jemenským hranicím ale projeli jsme celý východ a je tam bezpečno. Žádné krádeže (nechali jsme několikrát věci ve stanu na pláži a nic se nám neztratilo), celkově jsem se tam cítil víc bezpečněji, než když jdu třeba večer po Praze...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mezinárodní řidičák potřebuješ i v Ománu, vyžadují ho hned při podpisu smlouvy, takže ti auto bez mezinárodního řidičáku nepůjčí.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Byl jsem 14 dní zpátky v Omanu, jeli jsme autobusem z Dubaje do Muscatu a rezervaci online bych moc nezkoušel, jízdenky šli koupit jen cca 3 hodky předem a jen na místě. Autobus klasický poloprázdný... a ta jízda to je zážitek, taková horská dráha smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nakonec si kreditku zařizovat budu, jak píše "eremi", je to jistota... jen jsem měl problém si kartu vůbec zařídit... ani nevím proč ale moje banka u které jsem x let a neměl jsem nikdy žádné půjčky dluhy nic, tak mi ji nechtěla vydat... takže jsem musel obcházet konkurenci a bylo to na dýl...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Měl bych ještě jeden dotaz, v autopůjčovnách všude požadují kreditní karty, je to nutnost nebo nám auto půjčí i na normální debitní?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Skvělý to jsem potřeboval slyšet smiley zkusím štěstí ještě jednou a zeptám se co Musandam? Dá se tam nějak dobře dostat? A stojí to za ten čas a cestu? smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

jorgus děkuju moc za trasy asi se nechám inspirovat trasou č. 2 smiley ještě bych se rád zeptal, jestli nemáte někdo tip na spolehlivou autopůjčovnu přímo v Ománu?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Děkuji alespoň za tohle, moc pomohlo s plánováním smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, potřeboval bych poradit, co nevynechat nebo vynechat v Ománu, něco málo jsem si už vyhledal ale rád bych slyšel nějaké tipy od někoho, kdo už tuto zemi navštívil.

0
Zobrazit ve vláknu