Příspěvky uživatele core

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ahoj, příští týden letíme na Bali a chtěl jsem se zeptat, zda se někomu podařilo vyplnit údaje v aplikaci SATUSEHAT (certifikát očkování).

 

Díky

0
Zobrazit ve vláknu

Ahoj, nabízím dvě Venta karty (karty na MHD), na obou je zůstatek 5 USD, možno ověřit na online účtu, případně přes něj i dobíjet. V případě zájmu je možné předání v centru Prahy.

0
Zobrazit ve vláknu

Daniel napsal(a):

že bych si za stržený peníz koupil Pravidla českého pravopisu

Díky, jo vím že s tím mám problém. Holt se stane... a určitě to vyřeší to na co jsem se ptal.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mám dotaz ohledně zpoždění letu. Včera (sněhová bouře v Praze) způsobila to, že naše letadlo pozdě přiletělo do Krakova, odkud jsme letěli zpět do Prahy. Celkové zpoždění na odletu bylo 4 hodiny. Doba letu byla tak jak společnost udává cca hodinu, nicméně zpoždění se nezměnilo. Je podle Vás důvodem zpoždění počasí, nebo pozdní přílet letadla z předchozího letu. V prním případě nárok na kompenzaci žádný v druhém si myslím, že by se uspět dalo. Jak to vidíte vy?


Díky za odpověď a váš názor

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Heh, díky všem. Ještě pobrat co to jsou ty zkraty.... BAEC, PE, OW atd...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mam jich cca 45.000

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

ok a jak bys je nejlépe využil?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

měl bych dotaz ohledně upgradu. 

Mám účet u BA kde mám docela dost bodů a poletím v brzké době s QA z Prahy do Bangkoku a zpět z Phuketu do Prahy (mezipřistání v Dauhá). Dá se nějak standardní economic letenka upgradovat za body na vyšší třídu, nebo to není možné? Nikdy jsem to nedělal a tak s tím nemám žádné zkušenosti.


Díky za odpověď

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

10% sleva, ještě pár volných by mělo být

https://www.booking.com/s/21_8/josur882

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Také připojuji slevu 10%

https://www.booking.com/s/21_8/josur882

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Také připojuji slevu 10%

https://www.booking.com/s/21_8/josur882

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ok děkuji, tak podle těch stránek je ta cena od hotelu odpovídající.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, chystáme se na Ko Samui a máte někdo zkušenosti s taxi z letiště k hotelu? Mám nějakou nabídku odvozu od hotelu, ale přijde mi drahá. Tak přemýšlím nad normálním taxi z letiště, nemají také přemrštěné ceny jako na Ruzyni?

Díky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No snad to tak bude, musím říct, že z toho začínám mít docela vítr...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak teď co s tím...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Našel jsme to na stránkách SA
Výjimky z vízové povinnosti:

přímý tranzit do 24 hodin - cizí státní příslušník je osvobozen od povinnosti žádat o tranzitní vízum, pokud jeho pobyt v tranzitním prostoru na letišti v Číně nepřekročí dobu 24 hodin a je držitelem platné letenky do třetí země
bezvízový tranzit v Pekingu / Guangzhou/ Chengdu max. 72 hodin - občané 45 zemí včetně ČR s platnou letenkou do třetí země mohou využít 72hodinového bezvízového tranzitu, při kterém se mohou pohybovat ve správní oblasti místa příletu. Cizinci, kteří do Číny vstoupili na základě 72hodinového bezvízového tranzitu, nesmí opustit město, do kterého jim byl povolen vstup. Opuštění země musí být provedeno přes letiště, kterým byl uskutečněn vstup do země.
Důležité upozornění: v současnosti platí do konce září 2016 omezení pro využití 24 hodinového bezvízového tranzitu v oblasti Guangzhou. V průběhu tranzitu nesmí cestující opustit letiště. Od října 2016 bude možné opět i při tranzitu do 24 hodin opustit letiště a pohybovat se ve správní oblasti města. Toto omezení neplatí pro 72 hodinový bezvízový tranzit, který lze ovšem využít pouze při minimální tranzitní době 24 hodin.

Od března 2016 je v provinciích Šanghaj, Zhejiang a Jiangsu aplikován rozšířený 144 hodinový bezvízový tranzitní pobyt. Ke vstupu a výstupu je možné využít jakýkoliv ze 7 určených mezinárodních hraničních přechodů (4 letiště v Šanghaji, Hangzhou a Nanjing + 2 přístavy v Šanghaji + severní vlakové nádraží v Šanghaji). Na rozdíl od původního 72 hodinového tranzitu je tedy možné se mezi uvedenými provinciemi volně pohybovat.


Cizinec musí splnit 3 podmínky, aby mohl požádat o bezvízový vstup do Číny: 1/ být občanem jedné z 45 zemí, kterých se tento bezvízový styk týká ( seznam naleznete na webu čínské ambasády), 2/ být držitelem platného cestovního dokladu a navazující letenky do třetí země s odletem do 72 (resp. 144) hodin s potvrzeným datem a rezervací místa, 3/ musí cestovat do třetí země s tranzitem přes některé z uvedených letišť

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky za info, ještě jeden dotaz, možná už bezpředmětný. Co znamená že musím mít letenku s přiděleným sedadlem? Je dostačující elektronická letenka, místa v letadle není možné zvolit předem a bude je možné zvolit až na letišti v Šanghaji před odletem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím, chtěl jsem se optat ohledně bezvízového styku v Číně. Příští týden letíme přes Šanghaj do Kuala Lumpur a nalánovali jsme si přestávku v Šanghaji. hledal jsem co a jak odlhedně bezvízového styku a jsem z toho trošku zmaten, není zde někdo kdo by mi to objasnil?

Na stránkách SA je uvedeno že lze žádat o 72 nebo 144 hodinový vstup a že je nutné o to žádat u letecké společnosti, to jako na check.in nebo jak? Další věcí je letenka a potvrzená místa, je dostačující eticket a co s místy, když je třeba v Praze ještě nedostaneme? Platí se za tento bezvízový vstup nějaký poplatek? Nám bohatě stačí 72 hodin.

Předem moc díky za odpověď.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu