Příspěvky uživatele Nicaragua

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Potvrzuji spokojenost s půjčovnou Naniko, jak píše Vlasta. Také Dacia Duster, vyzvednutí i předání v centru města. Komplet s full insurance za cca 60 USD na den, půjčováno v říjnu 2021. Jen bacha při příletu na razítka z Ázerbajdžánu, byl jsem podroben křížovému výslechu na pasovce. Taky nevím jak, ale místní policajti vždy poznají, která auta jsou z půjčovny (byť nejsou označena). Kousek před Khor Virap po silnici jsme jeli nejpomaleji ze všech a stejně nás zastavili, že jsme překročili maximální rychlost. V těchto končinách si člověk nedělá iluze, ale policajti na nás automaticky nastoupili, že jsme Rusové a když zjistili, že jsme jenom Češi a že se s námi nedomluví, tak po pětiminutovém bezduchém čumění na pasy je nám vrátili a nechali nás jet. Ale jeden si připadá jako pitomec. Na druhou stranu chápu, proč ty Rusy nemají rádi. Po cestě doporučuji Vayk a Hotel Lider Complex. Je to spojený se supermarketem, zřejmě nějaký místní developer. Zavolali nám taxíka do LuNa Cafe, kde jsme v podstatě s domácími v jejich kuchyni hodovali naprosto fantastická jídla a byli tak rádi, že nám chutnalo, že nám dopřáli ze svých zdrojů 15letý Ararat. Co víc si přát?

 

 

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Potvrzuji, co psal Honza, pokud by někdo v těchto dnech využil. Ta appka je na dvě věci, ale opravdu aktuálně na Bali očkování, aplikaci ani zpáteční letenky nikdo neřeší. Jen Visa on arrival, a to doporučuju udělat předem elektronicky kvůli frontám a ten jejich celní dokument s QR kódem při výstupu z letiště.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

BER-FNC-BER s U2, let tam bez problémů, kontrola pouze BP, zpět nečekaně přísná a důsledná kontrola testu nebo očkování u gate. Ani jsem nevěděl, proč to chtějí, naštěstí dospělí máme očko. Dokonce chtěli stáhnout roušku a vizuálně zkontrolovat shodu s fotkou v ID. Madeira super, počasí 3+2 dny ve prospěch sluníčka. Posedlost rouškami je stále cítit, je to doména jak místních, tak i převážně starších turistů, spousta stále nosí i venku. Nemá smysl rozebírat smysl jejich počínání. V letadle jinak relativně pohoda a tolerantní personál vůči drobným prohřeškům hlavně u dětí, což jsem ocenil, protože jsem byl s rodinou.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

O víkendu Amsterdam, už se to celé začíná rovnat. Paradoxně díky tomu tolik lidí, že byl problém kamkoliv projít. Hospody a venkovní zahrádky přetékaly, plné parky i ulice. V Praze kontrola BP a ID, zpět jen BP. Roušky povinné jen v letadle, v Amsterdamu na letišti za security checkem a ve městě jen v MHD. Jinak pohoda

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Víkendová otočka na fotbal v Miláně. Sobota Praha-Bergamo / neděle Malpensa-Praha. Load cca 80 / 90%. Oboustranně na odletu pouze BP a ID, v Itálii se ptali na PLF a green pass, ale nechtěli vidět. Na příletech oboustranně bez kontroly. Namátkový test jsem nikde nezaznamenal. V Itálii se klidní mravy, oproti prosincové zkušenosti z Říma lidi venku s rouškou jen výjimečně (už nemusí), uvnitř ano. Kontroly green passu jen na hotelu a na San Siru před fotbalem, jinak v hospodách bez kontrol. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

6.-9.1. Praha-Dublin-Praha. Na odletu kontrola PLF a testu, v Irsku nic, volný průchod ven. Dnes kontrola očkování i PLF, a to v Dublinu i Praze. V Irsku pohoda, turistů pomálu, ale ve 20 zavírají hospody, tak je potřeba se tomu trochu přizpůsobit 😉

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Praha - Řím FCO - Praha, 16.-19.12., obsazenost cca 90%. V Praze důkladná kontrola testů hned v první den platnosti nařízení, pak už jen BP. PLF a očkování nikoho nezajímaly. V Itálii po přistání volný průchod bez jediné kontroly. V Římě parádní počasí, ale bez green passu už si ani neuprdnete. Volný vstup jen do obchodů nebo kostelů, jinak všude kontroly. Roušky uvnitř všude všichni, venku tak půl na půl. Dnes před odletem v Římě kontrola BP a očkování, jen dotaz na PLF, ale nekontrolovali. V Praze na 2 místech dotaz na PLF, ale stačil ukázat print screen QR na mobilu a nikdo víc neřešil.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím, letěli jsme ve stejný termín, tam i zpět, a dokonce jsme spali po příletu první noc ve stejném hotelu. Akorát jsmě měli auto na 3 dny, vraceli se do Jerevanu až na poslední den a dojeli až k Tatevu / Gorisu a Jermuk ochutnali nejen z flašky, ale i naživo 😂. Počasí bylo opravdu parádní, stejně jako místní gastronomie. O nádherných horách, přírodě a klášterech ani nemluvě. Tahle země má potenciál jako málo jiných, jen ho neumí zatím využít.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

VIE-TFS-VIE tam kontrola jen BP, zpět BP i ID, de facto jako za starých dobrých časů. Žádné COVID dokumenty. Roušek už se asi nezbavíme. Tranzit ve Vídni beze změny.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Včera návrat z Jerevanu do Vídně jako za starých časů. Kontrola pouze na pasovce, kde stačil pas a zmínit tranzit autem a obdržený modrý lísteček stačilo záhy odevzdat vojákům a odchod volný. Možná je tu rozdíl kvůli non-schengenu. Doplňuji, že to bylo kolem 23. hodiny.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zítra letím HER-VIE, tak dám vědět. Nic do Rakouska samozřejmě nevyplňuju. Akorát mě sere, že nemáme BP. Musíme do fronty ke kufrákům, ačkoli máme jen příručáky. A jelikož je to A321, chvilku si to vystojíme. Tahle vopruzová nucená kontrola dokumentů před odletem na check-in je doménou HER. Na JTR, ZTH a SKG letos nebyl problém, BP vystaven při on-line check-in a na letišti rovnou ke gatu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

15.-20.7. VIE-SKG-VIE. Beze změn oproti předchozím příspěvkům k Řecku. Ve Vídni kontrola QR kódu a certifikátu (nestačil ukázat zelený, chtěli vidět datum), děti do 12 let neřešeny. Po příletu zběžná kontrola QR kódu a povrchně certifikátu, opět pouze u dospělých. Neviděl jsem, že by šel někdo na test. Včera v Soluni jen kontrola BP a ID u gatu, a ve Vídni kontrola vojáků - tranzit, ukázal jsem klíče od auta a bylo vyřešeno. Měli jsme jen palubní zavazadla.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Stačí mi informace, ne rouška. Díky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Letenky mám z přesunuté z dříve zrušeného Maroka na červen, neřeším cenu, jen zda ve W6 stačí rouška a zda kontrolují před nástupem testy. Vím, že se může vše ještě 10x změnit, ale jde mi o aktuální zkušenosti, pokud někdo proletěl. Případně i na jiných linkách do Španělska. Díky moc.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, chci se zeptat - Wizzair a Kanáry, z/do VIE nebo BUD. Letěl jste někdo v poslední době? Kontrolují testy, resp. je nutný respirátor v průběhu letu nebo stačí rouška? Díky moc za info.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jo mění to za pochodu. Alternativy ubývají více než přibývají. Ještě před 2 týdny šla přehodit Kréta na Rhodos nebo Kypr. Dnes už to nejde. Zase u posunutého Korfu přibyla alternativa změny na Zakynthos. Člověk se musí přizpůsobit nebo je ukecávat na lince 🤔.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na pátý pokus volání na asistenční linku Wizzair se mi podařilo posunout o 60 dnů i druhou rezervaci z těch, kde jsem o to stál nejvíc. Uvidíme, snad to bude možné proletět. Ten nekonzistentní přístup jejich asistentů na telefonu je ale masakrální 😄.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To jsou pitomci. Dnes další dvě volání na Wizzair asistenční linku kvůli dříve povolenému prodlouženému rebookingu, nejdřív slečna v pohodě umožnila změnu o 60 dnů, ovšem s tím, že na další změnu musím volat někomu jinému. Tak jsem asi za hodinu volal znovu, zvedl to chlapík a ten se mnou slušně vyběhnul, že platí změna už jen o 30 dnů. Už mě to nebaví tam furt volat a doprošovat se, asi budu muset skousnout jen těch 30 dnů. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Můžete změnit na jakýkoliv jiný let, řeší se jen cenový rozdíl. Pouze když Vám EasyJet sám let zruší, jste při změně omezeni stejným státem odletu i příletu, zato ale neřešíte cenový rozdíl.

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Potvrzuji, že přes uvedenou informaci v potvrzení o změně času letů o maximálně 14 dnů před a 60 dnů po datu původního letu toto není možné. Platí opět pouze do 30 dnů dopředu. Dokonce mi to nezměnili ani na té asistenční lince, přes mou argumentaci, že to tak mám v jejich mailu. Slečna mi řekla, že jsou nové podmínky a že si můžu požadat o kontrolu podmínek rezervace na jejich informačním mailu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Posílám jen pro info zasaženým zrušením linky W6 z Vídně do Maroka. Zrušenou Marrakesh bylo možné po telefonu rebookovat na Tenerife. Ale na webovkách alternativní let nenabízí, je potřeba volat.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dnes VIE-JTR s W6, l0ad cca 85%,1 dospělý + 1 dítě. Na letišti opravdu důkladná kontrola QR kódů při boardingu, tj. čísla dokladu, letu, datumu, jména atd. Vyžádán i QR kód na dítě. Řekové to ale neřeší a stačí 1 QR kód na domácnost. Je to kocourkov. 4 bez testu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky za informaci, i když mě moc mrzí, jak jste dopadli! Tohle jsem tady zjišťoval před týdnem. Dnes večer  JTR se synem s W6. Přes upozornění, že máme vyplnit jen za dospělé (mch. tato informace je uvedena i na webu MZV ČR) jsem raději vyplnil i za dítě.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky moc za odpovědi! Zase je to celé zmatečné, klasika po Řecku 🤦‍♂️. Nedávno si moc dobře pamatuji, jak ze dne na den změnili pravidla a nutili mít QR kód pro všechny cestující včetně dětí, přičemž povinnost kontroly kódů přenesli na aerolinky a ty nekompromisně odmítaly pustit do letadla všechny, co toto nařízení nesplnili. Dnes, když vyplňuješ PLF, nepustí tě to dál bez zakliknutí informace, že vyplňuješ jeden formulář za celou rodinu nebo domácnost, což může znamenat, že stačí i za druhého dospělého. Na webu českého ministerstva zahraničí je jasně uvedeno, že PLF musí mít vyplněn každý starší 18 let a děti do 18 let nemusí a stačí, když budou uvedeny v PLF jednoho z rodičů, ideálně toho se shodným příjmením. Tak snad to tak bude platit. Je to fakt bordel.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, prosím ostatní aktuálně cestující do Řecka o potvrzení informace, že děti do 18 let už opět nemusí mít vlastní QR kód a stačí aby byly uvedeny v PLF formuláři jednoho z rodičů. Tuto změnu jsem totiž nikde nezaregistroval, ale před vyplněním formuláře se to tam tak píše... Díky moc.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu