Příspěvky uživatele kjur95

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

10 % sleva (platí do 15. 12. 2021)

CEK3463YF4B

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Katowice-Barcelona-Katowice (Wizz)

Poláci před odletem chtěli vidět očkování/test a SpTH formulář pro Španěly, ale vybírali to tak random, někdo prošel jen s BP mi přišlo. Po příletu chtěli Španělé vidět jen SpTH (QR kód).

Ve Španělsku se nosí roušky uvnitř, venku vůbec, i když třeba na fotbale, kde bylo 74k lidí, museli mít roušky všichni (kontrolovali a upozorňovali, když někdo neměl), na druhou stranu nechtěl nikdo vidět test/očkování u vstupu, což jsem nečekal. Celkově ve městě hodně turistů. Po 23. hodině neprodali pivo ani v obchodě, na hotelu v baru ale v pohodě, tak nevím, jak to aktuálně mají. Pro vstup do restaurací není třeba ukazovat nic.

Před odletem v BCN chtěli jen BP, po příletu do Polska stačilo ukázat jen QR z Tečky (čekal jsem spíš polský příjezdový PLF formulář, ale po nás nic nechtěli, po některých ale jo, zase asi celkem random).

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, zajímalo by mě, jestli jsou aktuálně povolené turistické cesty na Réunion, patřící pod Francii. Podle http://www.reunion.gouv.fr/coron...-r461.html je nutné být očkovaný oběma dávkama a stejně mít PCR, neočkovaní nemůžou přijet vůbec. Nebyl tam teď někdo nebo nemá nějaké aktuální zkušenosti, jestli to tak fakt je? :) 

0
Zobrazit ve vláknu

To na nějakou konkurenci pro SW moc nevypadá.. Navíc ty časy příletu/odletu jsou docela blbé teda.. Ale uvidíme, co z toho vznikne 😁

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

andreko napsal(a):

Proto muze za takove ceny SW litat, protoze jsou blazni, co to stale kupuji. A takhle je to se vsim, vzdycky se nekdo podrobi🙄.

Pořád jde určitě letět z Vídně (teď už asi i z Německa) za nižší ceny, navíc Wizz myslím nechce test před vstupem na palubu, takže by to mělo být mínus ten jeden antigen a mínus pár tisíc za letenky :)

 

Peetee 247 napsal(a):

Co ta povinna aplikace radar covid, taky někdo kontroluje jestli ji mas?

o té jsem ani nevěděl, že je povinná a nikdo nic podobného vidět nechtěl 😎 na letišti TFS kontrolovali QR kód, co ti to vygeneruje po vyplnění formuláře pro Španěly (stačí vygenerovat přes mobilní appku SpTH), po některých chtěli i ten papír na negativní PCR test (anglicky) a některým měřili teplotu. Po mně chtěli negativní test až na hotelu, kde si ten papír okopírovali.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak samozřejmě, že na trecích v horách se roušky tak v 95 % případů ignorují i na Kanárech (to s tím "všichni poctivě dodržují" jsem trochu přehnal), ale potkal jsem i takové, kteří v ní šli nahoru na Pico del Teide, to si moc neumím představit 😃 

Ale možná i díky tomuto docela přísnému opatření s rouškama i venku je stále na celých Kanárech +/- 300 případů denně, z toho tak 100 na Tenerife a 100 na GC, a to ještě většinou v těch hlavních městech.. Pak si to srovnejte s čísly v ČR a našim zařazením Kanárů do červené "nebezpečné" zóny, přitom tu hranici pro zařazení právě sem myslím Kanáry nepřekonaly ani jednou během téhle covidové doby. 🤷‍♂️

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Včera večer jsem se vrátil z Tenerife, všech 10 dnů bylo krásně, luxus :) Sice tam teď Smartwings lítá furt, tak to tam byl doslova samý Čech, ale co se dá dělat :) na Kanárech relativně pohoda, i v jejich 3. covid stupni ze 4 jsou otevřené terasy restaurací (do 22h a max. 4 lidi u stolu), platí taky zákaz vycházení 22 - 6h.

Všude kromě pláže, bazénu nebo konzumace v restauraci se nosí roušky, všichni poctivě dodržují - několikrát projížděla po promenádě policie a kontrolovala to, dokonce i na jednom místě treku Chamorga-Roque Bermejo v pohoří Anaga, kde bych je teda opravdu nečekal 😂 Dezinfekce jsou všudypřítomné :)

Česko má Kanáry stále úplně nesmyslně v červené zóně, proto je třeba po příletu zpět do ČR do 5 dnů na PCR test a mít vyplněný příjezdový formulář (v Praze se kontrolovalo). Pokud letíte se Smartwings, tak ti chtějí test i před nástupem do letadla (stačí i antigen). Ve výsledku teda celkem 3 testy (ještě jeden PCR před odletem na Kanáry), ale i tak to rozhodně stálo za to :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

na FB Českého kormidla píšou:

"OVĚŘENO – na cestovní kanceláře se povinnosti při návratu ze zemí na seznamech NEVZTAHUJE. Potvrzeno na Ministerstvu zdravotnictví" 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím, máte někdo aktuální zprávy, jak je to s odletem/příletem z/do Polska? Podle MZV by mělo být v případě tranzitu autem vše bez testů a karantény (https://www.mzv.cz/warsaw/cz/zpr...vani.html).

Na webu TUI (líbí se mi tam charterové letenky) ale píšou po návratu do PL o karanténě, pokud není očkování nebo test... (https://www.tui.pl/warunki-podro...i_podrozy)

Co teda platí? :D Testu se stejně před případnou cestou na Kanáry nevyhnu, po návratu by ale neměl být třeba. Díky :)

0
Zobrazit ve vláknu

Tak nakonec jsem napsal včera na FB, v ten samý den odpověděli a dneska už psali, že poslali refund na účet. Takže za mě lepší FB než Twitter support, kdybyste někdo chtěli řešit něco podobného :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tak objevil jsem stránku https://www.qatarairways.com/cs-...quest.html , což vypadá jako požadovaný formulář na refund, dokonce v češtině..

na Twitter supportu mi furt dokola posílají odkaz https://www.qatarairways.com/en/...dence.html, ale když tam dám Request a refund, lognu se a dám teda ten request, tak mě to odkáže jen na stránku s telefonem.. 

 

 


qatar2.png

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

to je vlastně pravda, že rodiny atd. tam můžou no 🙄 kde teda Qatar nejlépe komunikuje kromě toho telefonu? počítám teda s tím, že to není česká linka a nevím, jestli je můj english skill na takové úrovni, abych to vybavil 😅

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Čaute, mám dotaz. V květnu 2020 jsem s velkou parádou pořídil lety na Nový Zéland s tím, že už přece v únoru 2021 bude vše v cajku - trochu jsem se spletl. 🙄😅

Plán byl:

  • 2.2.2021 - PRG-DOH (16:05 - 23:40)
  • 3.2.2021 - DOH-AKL (02:20 - 04:50)
  • 24.2.2021 - AKL-DOH (16:05 - 00:20)
  • 25.2.2021 - DOH-ZRH (02:00 - 06:30) a pak ze SUI nějak do CZE. 

V září a říjnu mi přišly maily, že se to trochu posunuje, odlet o den dřív a trochu jiné časy. To by mi nevadilo.

Teď jsem se ale lognul do správy rezervace a nestačím se divit, co tam je za bordel 😅

Nově tam mám celkem 8 letů, což teda absolutně nechápu, status "Potvrzeno" má Praha-Auckland už 31. ledna a návrat Auckland-Curych 23. února, ostatní nepotvrzené.

Zéland je ale stále zavřený pro turisty , jak to teda může mít status "Potvrzeno"? Když dám "Request a refund", tak mi to říká, že tam mám zavolat.. Asi mi teda nic jiného nezbyde 😅 Ta infolinka +420 296 181 810 je funkční a je CZ?

Nebo jaká je nejlepší možnost je kontaktovat? Díky 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

z Facebooku:

"Kanárská vláda připravuje plán, že turisté budou absolvovat covid testy na recepcích hotelů. Důležité je slovo "preceptivo", tedy povinně. Píše o tom web diariodeavisos. Upozorňujeme, že se jedná o PLÁN, tedy zatím není nic schváleno. Plán neřeší turisty, kteří budou ubytovaní na privátech a ani Španěle. Což je s ohledem na situaci na pevnině více než zvláštní postoj."

https://diariodeavisos.elespanol...s-hoteles/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak jsme s kámošema koupili charterové letenky přes polské TUI z Katowic, kromě známého QR kódu teda chtějí x dalších různých formulářů 😅 nikdy jsem takhle neletěl, jak to vlastně probíhá? Na letišti musíme jít za nějakým z TUI nebo rovnou na check-in PL aerolinky Enter Air? 🤔

btw. číslo sedadla, které je třeba pro vygenerování QR kódu pro Španěly, nám přidělí až u toho check-inu, stačí to pak "narychlo" před odletem vyplnit přes mobilní appku SpTH? Díky 😁

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Cestovatelka28 napsal(a):

Momentálně nejlepší v této situaci jsou některé přímé lety z Polska....kdyby to někomu pomohlo....

Polské cestovky prodávají i charterové lety, sice asi cca za 5,5k 😒, ale aspoň už s odbaveným zavazadlem, kdyby ho někdo potřeboval.. 😅 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vlastimil B. napsal(a):

To sice ano, ale tahle červená má jiný význam než cestovní omezení ("Combined indicator: 14-day notification rate, testing rate and test positivity") 

Pardon, já už jsem z toho taky úplně zblblý 😅 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

https://www.ecdc.europa.eu/en/co...e-movement tady podle map jsou Kanáry dokonce červené 🙄

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Cestovatelka28 napsal(a):

https://www.canarianweekly.com/p...-corridors

Chápe prosím někdo, kdy budou Kanárské ostrovy požadovat PCR testy? 

 

Chápu to tak, že to intenzivně připravují, takže to může platit klidně od příštího týdne.. Ale konkrétní datum nikde není 🙄😫

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jiný prohlížeč nepomohl. Už mi to ale pro změnu neháže error, ale po výběru nových letů mě to hodí zase na začátek a pořád nahoře svítí to červené upozornění, že mám právo na bezplatnou změnu. Asi jim fakt budu muset napsat na nějakou podporu.. :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Peter Novak napsal(a):


Vypni si Adblock, tiež som to včera riešil. 



Díky za radu, ale bohužel nepomohlo, pořád stejný error :/ Ani v anonymním okně mi to nejde. Zkusím jim napsat na FB do chatu :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, v unoru mam letet Berlin - Melbourne a zpet pres Scoot, vcera prisel mail, ze byl odlet posunut o 2 dny a prilet o 1 den. Z mailu jsem pochopil, ze to muzu bud tlacitkem odsouhlasit nebo mam narok na bezplatne prebookovani. Prihlasil jsem se teda na Scoot do sekce "Manage", vybral si nahradni lety, ktere mi vyhovuji, psalo to normalne 0 EUR, ale po kliknuti na dalsi krok mi to vzdycky hodi 


"Internal Server Error"
"Sorry, but something went wrong! We’ve been notified about this issue and we’ll take a look at it shortly"


Doufam, ze jsem ten mail pochopil spravne a mam na to prebookovani zdarma narok, akorat bych ho teda opravdu rad uskutecnil. :) Mate s tim nekdo u Scootu zkusenosti? 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hmm, tak to vypadá, že nás bude na Tenerife více z Česka.. smiley Letíme s kámošem s Ryanairem v sobotu, na sopku míříme v pátek.. smiley Tak se můžeme kdyžtak setkat, kdyby byl zájem, ať už s froz3rem nebo i s tebou.. (na tom FB tě nemůžu najít smiley )

Jinak podle FB to tam možná bude zajímavé, nějaká písečná bouře ze Sahary se tam žene:

https://www.facebook.com/radyaporadyfotky/posts/1822959874614278

Tak snad nic vážného smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu