Příspěvky uživatele Bič boží

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Nuny napsal(a):

P.S. Ještě obecné zamyšlení ke všem award programům, se stoupajícím počtem statusových členů a devalvací mil rozdávaných hlavně v USA plnými hrstmi v podobě bonusů na kreditkách atd...pořád klesá smysluplné využití nasbíraných mil(a případně priority listů atd), mám i BA gold a statisíce nalítaných aviosů, ale nemám je tam, kam chci letěl, možnost využít, bo nejsou v C a F na rok dopředu žádná místa. 

pokud se bavis o destinacich MLE,TYO,SEZ,MRU,SIN,SYD a CPT, ty se u BA rezervuji pres telefon o pulnoci GMT 350ci kolik dnu pred odletem. Lehce jednodussi je to s AMEX upgrade voucherem, ktery otevira additional seats mimo 4 garantovanych na long haulu. Ale je to pruda, vo tym zadna. Proto na zapad letam s Iberii a na vychod s Qatarem. Po Evrope je dostupnost awardu ok, ale bavime se o popularnich long haul destinacich, kde ma kazdy druhy hromady mil,aviosu,statusu.... Ja za posledni rok utavil bez vetsich potizi asi milion Aviosu. Ale chce to trosku flexibility. Odlety sobota/sobota treba fakt bookuji ten rok dopredu, hned jak se objevi v nabidce

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Audit napsal(a):

Prošli jsme zkušeně v kombinaci lounch a duty free. 😃

a čo také je to lounch, vojín Kefalín?

4
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak ona koruna i diky postupne snizovanym repo a diskontnim sazbam vyhlasovanymi CNB vyrazne oslabila,ze. Tzn.prodrazi se dovolena mino zeme, kde se plati ceskou korunou. Coz bych bral jako vyrazne horsi zpravu, nez radost z 800kc z teto Saudia 'investice'.

6
Citovat Zobrazit ve vláknu

jsem uz stary a rozmrdany, tak longhauly litam v C. Po Evrope up zdarma dostavam jen u Iberie (tak v 50% pripadu), z dalsich klasickych aerolinek BA na me prdi, bo kartickaru BAEC je plny byznys. Jinak u Aegeanu up za minimalni prihoz, jinak smolik. Jednou jsme se zenou a dcerou leteli z BKK do VIE v PE s Eva Air a nejak jsme zaspali a dosli k check inu na posledni chvili. Agent se potutelne usmal, ze bohuzel PE je plna a kopli nas do C. Jinak opet na vsech zbylych long haulech smolik, pokud jsem nekupoval upgrade za cash. Z pameti vzpominam na BKK-DOH za cca 10k a AMS-HAV za snad "jenom"200 ci 300EUR. Nic ovsem neprebije radost z proletenych erroru v C. To je takova uchylka.

Jednou se mi vlastne stalo, ze tesne pred odletem za mnou prisel takovy ten pan, co treba v UK ma na zadech Team Leader a na hlave nasazene takove ty sluchatka z Vesnicky me strediskove. A ze esli su ten a ten a ja ze jo a esli by mi mohl nabidnout presazeni do C. Coz jsem nepochopil, jak muze pozemni personal, co nema co do cineni s danou aerolinkou, nabidnou up do C. Ale nebyl cas na to ptat se kdo je kdo.

 

 

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mıchal napsal(a):

Ordinace pro poruchy spánku. Ale mívají velmi dlouhé objednací doby a zjistit, zda nemáš spánkovou apnoe. To by se pak muselo řešit.

existuji i apky. Das mobil k betli a nahravas sve rezani. Pak zadas vysku a vahu a vypocita bmi. A vetsinou napise, ze si tlustoch a mas zhubnout Ale spankova labolator to holt neni

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jako ptat se na foru na nazor na long haul cestovani s deckem je vzdy zarukou neskonaleho pobaveni. Dcera lita od 3 let a na pohodu. Vyjma jedne panicke ataky u Turkish, ale skvele vytrenovany personal ji to pomerne rychle rozmluvil a lizatko vse poresilo. Kdybych mel extra love driv, lita od mimina. Prvni long haul let naprimo stansted-kuala lumpur v eco s air asia, ze, aby to stalo za to. Jako nijak nesoudim,pokud nemate rozmazleneho fakana (coz bohuzel rodice takovych deti nikdy nepoznaji), cestujte o sto pero. Obcas ma decko blby den a nesere jenom vas, ale i dalsi pulku letadla, holt decko.  Ze si decko z letu hovno pamatuje je uplne sumak. Myslim si to uzila dost v cilove destinaci, takze aj my happy a tak je to v poradku. Byt rodicem maleho decka v mem chapani neni nejaka zavazna telesna vada, kvuli ktere bych se mel nejak omezovat. Decko pujde/pojede/poleti tam kam chteji rodice. A zadne psychicke ci telesne ujmy nedojde.

10
Citovat Zobrazit ve vláknu

MCT v HEL je prave 35minut. My mame mezi priletem z Asie a navazujicim letem po Evrope 55minut. Mrkul bych na tve lety ve flightradaru - kolik zpozdenych letu bylo atd. https://www.finnair.com/gb-en/sm...ng-flights

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Maledivy za cca 1.5k eur brezen/duben s Etihadem z Vidne


screenshot-20240205-171915-flight-search.jpg

4
Citovat Zobrazit ve vláknu

A po masivnim uspechu s WDC (discount club) prichazi hunsky fialovy humus s WDS pro dobrodruzne povahy (wizz dynamic schedulling). Asi odletite, ale nejspis ne v casech a dnech, ve kterych jste puvodne rezervovali. A jen pri male trose stesti ani odletova a priletova letiste nebudou ta, ktera jste si zarezervovali. Pro echt dobrodruzne povahy lze tuto letenkovou ruletu jeste o rad povysit provedenim rezervace pres Kiwi. O dva rady tim, ze naletite na kiwi garanci prestupu. To uz hranici s masochismem.

7
Citovat Zobrazit ve vláknu

listek na autobus nezni uplne jako stop, ale nebudme hnidopisi, ze

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hlavne je uplne na nic si stavet vzdusne zamky na zaklade letenky od Wizzu. Zkuseny a max.flexibilni cestovatel si zabookuje auto s moznosti storna, ubytko s moznosti storna, parking s moznosti storna. Prijde nekolik zmen, vse nekolikrat predela. Nebo velezkusene pocka na cca 14 dnu pred odletem a pak zacne tak nejak zavazneji resit vyse jmenovane. Mene flexibilni cestovatel nebo nedej boze clovek, ktery chce odletet v danych datumech do destinace, kterou mel namyslenou v dobe nakupu, u Wizzu nenakupuje.

10
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na Azory z Praglu s Luftwaffe v top sezone za petku je myslim OK deal hodny zverejneni. Svizne prestupy, v cene "jen" 8kg kabinove. Netreba nocovat na transitu, mile do *A. Eurobyznys 10-11k  Nahodou jsem nasel tento termin, moc jsem dal nepatral 


screenshot-20240120-183018-firefox.jpg

1
Zobrazit ve vláknu

S účinností od 14. února 2024 se zavádí při vstupu na Bali pro zahraniční návštěvníky turistická daň ve výši 150.000 indonéských rupií (10 USD). Poplatek se doporučuje uhradit ještě před příjezdem na Bali online prostřednictvím webových stránek Love Bali (viz http://www.lovebali.baliprov.go.id), kde jsou rovněž  k dispozici podrobné informace k turistické dani.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Prekvapive ani na PP. DP nabizi lounge Tempelhof a Tegel na letisti BER

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tato rada bude pro drtivou vetsinu ctenaru k uplnemu hovnu. Je to spis pro expaty v zemich, ve kterych vydavaji karty American Express. AMEX Platinum ma pojisteni spoluucasti v benefitech. V podminkach toliko jest, ze pojisteni od autopujcovny je treba odmitnout a pronajem zaplatit Amexem. Zatim jsem nastesti nemusel nic claimovat, ale dle diskuzi prvni bez reci proplati to, co si z depositu strhla pojistovna a az pak resi papirovani, dokladani. A snazi se max.veci poresit sami a nezatezovat klienta.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vloni jsem nestihnul 3 pripoje s dvouhodinovym prestupem mezi T5 a T3 ci naopak, vzdy z duvodu zpozdeni na priletu 1.legu. Vystat si pak frontu na transfer desku, stravit noc na nekterem ze sterilnich hotelu na heathrow, nesetkat se s kufrem v cilove destinaci nestoji za ten cas a ani bezproblemovou kompenzaci. 2h vidim jako naproste minimum. Letu do NYE budete mit na vyber mraky, urcite delsi prestup. Stran casu priletu, zpozdeni za poslednich 7 dnu postaci mrknout na flightradar

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

S tim "pocestovanim" jdete do haje. Ad absurdum - toto vlakno jsou Saudske Aerolinky - ty aerolinky take nezni uplne cesky. Ja nedavno zjistil, ze Gothenburg je "cesky" Goteborg. Nad o jsou samozrejme 2 tecky, ze. A krasne ceske Dauha mi take moc z pusy neleze. Solnohrad uz uplne zavani narodostnim obrozenectvim.

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

nenamahat se, jiz opraveno. Vlakno muzete smazat.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

To je v poradku. Po provedeni rezervace do 1-2dnu prijde email, ze dekuji za nakup pres portal BAEC a v BAEC uctu se objevi tyto Avios jako pending a pripisi se za cca 2 mesice po probydleni. Momentalne 8Avios/£1. Cislo BAEC a pending Avios se automaticky priradi po prokliku, nic se nikam nezadava.

Boostovani je super, rocni limit 300k boostovacich staci napr. na zpatecku Evropa-Thajsko v C pro dva s Qatarem v C.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pokud vam posunuli let vyrazne, predpokladam nabidli moznosti refund ci zmenu letu na jiny. Pokud tomu tak je, vzal bych refund a letel z Katowic ci Krakowa.

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lukáš Mikula napsal(a):

Jaká je podle vás ok cena za přímý let busines na Phuket ? Chápu že není akce jako akce. Ale nějaká normální ne šílenosti typu 15k 

Pardon, nahlasil jsem omylem prispevek jako nevhodny. Uklik. Dalsi omluva - minul jsem spojeni primy let. To lita myslim Neos pro cestovjy z Brna, ne? Krom charteru nevim o nicem co by z CR a blizheho okoli litalo naprimo na HKT.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Musite ale trosku kopnout do vrtule. Odlet zitra. Je mym snem letet v letadle plnem ceskych koupaku.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

30k za Phuket i v promu by byla velmi dobra cena. Phuket standard v plnotucnem C (tedy ne ty light tarify) vidim spis kolem 60k z PRG ci VIE. Jako dobrou cenu vidim tak 1500EUR a niz

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Překvápko,Kevine.


screenshot-20231208-225359.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No, tak mam 3 ow letenky, z toho 2 na stejny termin. Slo mi spis o moznost volby pro zenu, ktera v dobe erroru spala spankem spravedlivych. Takze v uplne nejvic nejlepsim pripade proletime 2x ow letenkyi Coz bych za dojeni neoznacil.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu