Příspěvky uživatele tereza-c

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Přenechám voucher od letecké společnosti IBERIA na 1188.92 EUR (aktuálně 29 300 Kč). Nemohli jsme odletět z důvodu těhotenství.
Voucher je možné proletět do 14. 1. 2023, letět můžete odkudkoli a kamkoli. Cena 22 000 Kč. 

0
Zobrazit ve vláknu

Nuny napsal(a):

Díky za info, ještě, že nelítám z Vídně a do US letím se Swiss, v C snad moc prudit nebudou. Mít respirátor na dálkovce, tak mě trefí🙃 Nanoroušky by Rakušáci asi neuznali, co?

 

Také jsme letěli se Swissem do US, roušky  byly v pohodě, ale důsledně je vyžadovali i na tom dlouhém letu. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Praha - Miami přes Zurich se Swiss 🇺🇸 

Letěli jsme dva očkování dospělí a dvě neteře (13, 11 let), bez očkování, ale mají US pasy. 

Pro dospělé bylo třeba mít certifikát o očkování, vyplněný formulář do Ameriky, estu, formulář do Švýcarska i v případě transitu a antigenní test, ne starší než tři dny před odletem. Test může být samozřejmě i PČR, my měli antigen.

Neteře jako neočekávané musely mít jen ten antigenní test, ne starší než den před odletem, americký formulář a formulář na transit. 

Swiss má možnost dokumenty poslat na kontrolu už online dopředu, když si děláte check in. Do 12 hod vám je zkontrolují a máte šanci doplnit, když něco bude špatně. Mně kontrolou neprošla jedna neteř, která měla papíry vyplněné úplně stejně jako ta druhá, takže to spíš způsobilo nervy. 😁 nicméně slečna na přepážce jen zkontrolovala, že opravdu všechno máme a bylo hotovo. Ostatní pasažéry, kteří už systémem prošli, nekontrolovala. 

Vše kontrolují už na přepážce v Praze, nikde jinde už jsme nic neukazovali. Imigrační kontrola byla pohoda. Jen na celé letadlo jeden úředník, takže dlouhé čekání. 

Na obou letech swiss vyžadoval roušky, letušky upozorní, když je pod nosem. Takže na uši je to fakt náročný! 

Snad pomůžu :) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

firefly+ napsal(a):

Ahoj, prosím o radu. V pondělí 8.11. bychom měli letět do Cancúnu- PRG-LHR-MIA-CUN. Samozřejmě pokud bude platit slíbený a oznámený termín otevření USA. Na test PCR jsme již objednáni, jsme plně očkovaní a tak bychom potřebovali vědět, jaké dokumenty budou chtít vidět na letišti v CUN a pak nás zajímá zpáteční cesta, opět přes MIA, takže jestli budeme muset se ještě v Mexiku nechat testovat, kvůli transitu v USA. Předem moc děkuji za všechny rady a odpovědi.

 

Ahoj, také máme letenky, USA je tedy naše konečná země. Každopádně při tranzitu zpět budete muset mít s největší pravděpodobností test (uznávají zatím PCR i antigen). Uvidíme, před tím 8/11 by měli ještě vydat upřesňující informace. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, byli jste někdo / chystáte se? 

Rádi bychom letěli začátkem května, zatím čekáme, zda bude možné alespoň tranzitovat přes Německo na letiště, kvůli přímému letu a lepším cenám letenek, ale zajímalo by mě, jestli někdo letěl, případně odkud, jak to probíhalo a jaká byla cesta zpět, bylo možné sehnat test? 

0
Zobrazit ve vláknu

Do USA jen s negativním testem a stále je potřeba být 14 dní mimo Schengen - https://www.reuters.com/article/...NKBN29I095

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Děkuju všem, obřad + oficiality v ČR bude asi nejjednodušší cesta! 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, neměl jste prosím někdo svatbu v zahraničí? V minulém roce jsme měli mít 5. 5. svatbu ve Vegas - to samozřejmě nevyšlo. Datum si chceme nechat i v tomto roce a Vegas by bylo ideální, jenže těžko říct, jestli se tam bude možné dostat. Začínáme tedy koukat po alternativách a destinacích, kam se dostat dá a svatba by tam mohla být hezká. Chceme něco komorního, bez hostů, ale spojit to se zajímavou cestou. 

Omlouvám se za téma úplně mimo, ale koho jiného se zeptat, než cestovatelů :D 

 

Děkuji! 

0
Zobrazit ve vláknu

Praha - Bari s Ryanairem, letadlo téměř plné, na palubě roušky, formuláře nikdo nevybíral. V Itálii roušky jen v uzavřených prostorech (restaurace, obchody), kde to jde, sedí se na zahrádkách, tam bez roušek. 

Cesta zpět s Wizzair. U vstupu na letiště měření teploty (víte někdo, co by se stalo, kdyby člověk teplotu měl?), na palubě musely být medicínské roušky, ne látkové, kdo neměl, musel si na letišti jít koupit (tuto informaci tu někdo už psal, takže jsme byli připravení, díky moc), letadlo plné tak z 80 %, na palubě roušky. Do e-mailu přišel formulář, den před odletem SMS, že kdo ho nebude mít, nebude vpuštěn na palubu, ale nikdo ho nevybíral. 

Jinak v Bari a okolí se mi zdály ceny běžné, i lidí bylo docela dost. Cca 30 % lidí nosilo roušky i na ulicích, hlavně v místech, kde byla větší koncetrace lidí (např Arberobello) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, pomalu je doba, kdy člověk rezervoval ubytování v Alpách. Zajímalo by mě, jak to řešíte? Čekáte úplně? Nebo rezervujete to, co se dá zrušit na poslední chvíli? Koukala jsem na italské Alpy a ceny mají (logicky) docela dobré :D
Nikde jsem nenašla, jestli už se někde řeší zimní sezóna (to ja si brzo, že?) - tak mě napadlo, jestli někdo něco neví tady. 

0
Zobrazit ve vláknu

Do Dominikánské republiky budou moci Češi cestovat bez prokázání se negativním testem na koronavirus od 15. září. Hoteloví hosté budou před mimořádnými událostmi spojenými s covidem-19 chránění asistenční službou, kterou do konce roku hradí dominikánská vláda.


Zdroj čt24

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mohr.j napsal(a):

Zdravím, myslíte že příští rok v červnu bude možné vycestovat do USA? 


Já věřím, že ano, rádi bychom tam už v květnu (přeložili jsme o rok svatbu ve Vegas), jen si myslím, že můžou být nějaké podmínky testu. 

Ale kdo ví, je to za 10 měsíců, před 10 měsíci koronavirus ještě nikdo  neznal, v dnešním světe je to dlouhá doba. Vyčkávala bych a letenku kupovala spíš na poslední chvíli. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Petr napsal(a):

Obávám se, aby takhle 

https://www.euroweeklynews.com/2...-portugal/

na podzim neskončila celá Evropa.


Zdá se, že to není ověřená zpráva - https://www.reddit.com/r/Coronav...r_can_any/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, trochu jsem se nechali inspirovat Kazmou (já vím), a při šílených cenách za ubytování v Chorvatsku koukáme trochu dál, konkrétně na Zanzibar. Přemýšlíme o odletu už příští týden. Nemůžu ale vůbec dohledat, jak je to při návratu zpátky, musí si človek udělat test na letišti, nebo nastoupit do karantény? 


(Právě u Kazmy jsem si žádných restrikcí nevšimla, ale je mi jasné, že na Instagramu není všechno :D) 


Případně je nějaká země s teplým podnebím a mořem už takto otevřená? Kromě Malediv? 


A nemáte někdo stejný nápad? 


Díky moc! 

0
Zobrazit ve vláknu

Keellim napsal(a):

Děkuji za pozitivní zprávu ohledně vrácení peněz,  když jste to vyřizovala chtěli vědět nějaký padny důvod k tomu, že chcete peníze a ne voucher? A ješte něco mám zrusenou pouze jednu sekvenci letu do New Yorku, ostatní se v rezervaci tváří jako by se letělo. 


Nene, důvod je nezajímal a také jsme měli zrušený jen jeden let, z Prahy do Londýna. Londýn Vancouver se tvářil jako aktivní, ale nebyl to problém 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Keellim napsal(a):

Tohle číslo mám, ale přepojí Tě na operátorku komunikující v angličtině. Měla jsem to napsat. Ale díky.


Bohužel můžete komunikovat jen v angličtině, zkuste případně někoho poprosit. Řešila jsem s nimi také vrácení peněz a další den byly bez problémů na účtu. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dá se pojistit storno letenek nebo ubytování, pokud by člověk musel zůstat kvůli nařízené karanténě v ČR?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, rezervovali jsme si pobyt v Chorvatsku, který jde bezplatně zrušit jen 14 dnů předem, pak až za plnou cenu. Je to v srpnu. Pokud by člověk měl tu smůlu, že by skončil v preventivní karanténě, je možné na tyto případy využít nějaké cestovní pojištění? 

Obecně to bude asi i případ s různými letenkami atd, přeci jen vždy nejde vše koupit třeba na další den. Řešíte to nějak? 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, pokud by se někomu hodilo, dnešní zkušenost s British - poslali nám info o zrušení letu 1. května, Praha - Londýn, Londýn - Vancouver. V e-mailu bylo možnost zažádat o voucher nebo přebookovat na jiný termín + tam bylo číslo na infolinku. 


Volala jsem tam, čekací doba asi 5 minut, hovor v angličtině, ale číslo bylo české a během chvilky vyřešeno a mám v e-mailu potvrzení o vrácení peněz na účet. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, Smartwings nám zrušili let do Malagy v polovině dubna, zažádali jsme o refundaci, napsali nám, že nám můžou nabídnout jen voucher. Pokud to chápu správně, na vrácení peněz máme ze zákona nárok, je to tak?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, 1. 5. jsme měli letět z Prahy do Londýna a do Vancouveru s British. Momentálně nabízejí, že je možnost získat voucher v ceně letenky. 

Je lepší už teď zažádat o voucher, nebo počkat, jestli let neruší sami a v tom případě dostat peníze zpět na účet? Do kdy byste čekali? 


Děkuju! 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Super,  děkuju moc, to mi pomohlo! :) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Rozumím, děkuji! Je to bohužel poslední let toho dne, proto jsem myslela, jestli se třeba nesnaží v ten samý den člověk dopravit nějakou oklikou :)) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, ráda bych se zeptala, zda by tu někdo měl zkušenost. Letíme z Prahy do Miami s přestupem na JFL (2:30 hod). Nicméně Delta má z Prahy docela pravidelně zpoždění, klidně i přes 2 hodiny. Pokud tedy bude jasné, že nestihneme navazující let, můžou nám dát jiný let (třeba s KLM nebo Airfrance) už z Prahy? 


Děkuju moc! 

0
Zobrazit ve vláknu

To je dobrá zpráva, děkuju! 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu