Ahoj, poprosil bych o radu.Koupil jsem přes Alternative Airlines tady letenky LIM-AQP a  CUZ-LIM, pro dvě osoby (první let 24.4), economy class a  stálo to  cca 270USD. Aerolinky jsou LCPeru. Během procesu bookování to nechtělo zadat číslo pasu a žádné upozornění, že ceny se liší pro Peruánce a pro zahraniční cestovatele.  Na webu mají dokonce ve FAQ toto: "There are no hidden charges for pre-payable airport/government taxes, service charges and other fees. "Včera jsem se ale z jednoho cestopisu dozvěděl něco o "gringo tax", která má být 175USD na osobu a let.  Přes google jsem dohledat spoustu komentářů na toto téma, většina tvrdí, že poplatek existuje, některé ale, že byl od 1.1. 2018 zrušen.https://www.tripadvisor.co.nz/Sh...-Peru.htmlhttps://www.lonelyplanet.com/tho...gringo-taxNa Alternative Airlines jsem psal, ale přesto bych rád znal názor, radu od zdejších zkušených cestovatelů, jak postupovat. (Tohle je můj první let, který zařizuju)Moc díky.Jakub .

Vnitrostátní lety Peru - "gringo" tax

Založil ve fóru Hledám letenku

2 reakce

Ahoj, poprosil bych o radu.

Koupil jsem přes Alternative Airlines tady letenky LIM-AQP a  CUZ-LIM, pro dvě osoby (první let 24.4), economy class a  stálo to  cca 270USD. Aerolinky jsou LCPeru. Během procesu bookování to nechtělo zadat číslo pasu a žádné upozornění, že ceny se liší pro Peruánce a pro zahraniční cestovatele.  Na webu mají dokonce ve FAQ toto:

"There are no hidden charges for pre-payable airport/government taxes, service charges and other fees. "

Včera jsem se ale z jednoho cestopisu dozvěděl něco o "gringo tax", která má být 175USD na osobu a let.  Přes google jsem dohledat spoustu komentářů na toto téma, většina tvrdí, že poplatek existuje, některé ale, že byl od 1.1. 2018 zrušen.

https://www.tripadvisor.co.nz/Sh...-Peru.html

https://www.lonelyplanet.com/tho...gringo-tax


Na Alternative Airlines jsem psal, ale přesto bych rád znal názor, radu od zdejších zkušených cestovatelů, jak postupovat. (Tohle je můj první let, který zařizuju)


Moc díky.

Jakub

0

Ahoj, gringo tax vybírají jen aerolinky LATAM a Avianca. LCPeru, Peruvian, StarPeru ani Viva Air (ta je vždy nejlevnější) nikoliv. V únoru 2018 jsem letěl se všemi během dvou týdnů, takže skutečně můžu potvrdit :D

0 Citovat

Kryštofe, děkuju Ti za rychlé a pozitivní info! :)

 
0
2 reakce