Ahoj, moc prosím o tip na levné letenky do K Hurghady, pripadne Kahiry. Nemuzu najit vubec nic  .

Egypt: Hurghada/Kahira

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

Ahoj, moc prosím o tip na levné letenky do K
Hurghady, pripadne Kahiry. Nemuzu najit vubec nic smiley
Odlet nejlepe Praha, Viden..
Dekuju!

0

No ja jsem koukal a turkish normalne praha - istanbul - cairo a zpet mas za 9000 . Vubec zadny problem a muzes hned vyrazit.

0 Citovat

Zajímavé ceny má z Vídně Alitalia, startují na 5.786 Kč smiley http://bit.ly/1n1xdpn

Levněji to rozhodně nepůjde..

0 Citovat

Ahoj, do začátku srpna jako víceméně akademická diskuze. Pohrávám si s myšlenkou navštívit Egypt a podívat se do Gízy na pyramidy a do Luxoru do údolí králů. Ideálně někdy v zimě. Jsem z Prahy. Teď bych tam asi leknul. Jak tomu dát rozumné obrysy?

Přítelem koupáckých dovolených nejsem, avšak v tomto ohledu se mi zdá jako nejvhodnější nějaký opravdu last minute do Hurghady a vše si zařídit na místě s agenturou (jde to hned na druhý den?) nebo koupit normální lístky na autobus. S cestovkou jsem nikdy v žádném rezortu nebyl - jak to tam funguje? Předpokládám, že by neměl být problém, když se tam několik dní neukážu a nepromeškám odlet. Avšak jako sólo osoba určitě i při LM budu doplácet jednolůžkový pokoj...

Případně by mohlo být možné letět do izraelského Eilatu a odtamtud se přesunout po zemi do Taby. Na druhou stranu zase možné nepříjemnosti s izraelskými úředníky při pasové kontrole. Rome2rio při tomto přesunu hází nějakou blbinu jako by to nebylo po zemi možné - změnilo se něco? Jinak tato varianta se zdá fakt hodně zdlouhavá, obzvlášť při přesunu do Káhiry.

Díky za postřehy.

0 Citovat

Počkej si na last minute (ideálně Marsa-alam  - je to na jihu, vyšší teploty, dá se koupat i v listopadu a prosinci) - seženeš pod 7k na týden a pod 10k na 14 dní (doprava letadlem z Prahy, transfer do hotelu, All inclusive 4* - 5* hotel). Ale nemusíš se tam zdržovat a můžeš si zařídit vlastní program jak potřebuješ a kdy potřebuješ (veřejná doprava, taxi, pronájem auta, nebo organizované výlety co tam pořádají). Ideální je to ve dvou, jinak je příplatek za jednolůžkový pokoj. Individuálně to levněji neposkládáš. Přes prázdniny bych tam nejela - je tam na padnutí (stejně jako přes léto v Dubaji) a mraky lidí. 

0 Citovat

Tohle mě taky zajímá, protože o tom přemýšlíme na prosinec. Last minute s odletem z Prahy hlídat na Invii nebo na německých webech?

0 Citovat

dovolena.cz

0 Citovat

Doporučuji se spojit na fb s Výlety z Hurghady (stránka s 11k lajků), organizuje to Češka s manželem egypťanem, loni jsme s něma jeli do Luxoru (údolí králů, atd.) z Hurghady a naprosto bez problémů. Dopředu si domluvíš termíny, zaplatíš na místě cash a vyjde to levněji jak přes cestovku, která samozřejmě nedoporučuje výlety organizované přes někoho jiného :-)

0 Citovat

Zařídit si výlet z Hurghady je ten menší problém. Nicméně děkuji za tip :) Když egyptskému šmelináři před nosem zamávám zelenou padesátkou, určitě mě rád vezme do Luxoru nebo sežene někoho, kdo ano. Spíš jde o to se do toho Egypta dostat. Žádný low-cost nebo rozumný pravidelný fullcost od nás ani z okolí nelétá. 

0 Citovat

Michal, veď 50-ka je minca nie? :))

0 Citovat

To záleží na tom která... Myslel jsem tu zelenou dolarovou ;) 

0 Citovat

tonic napsal(a):

Michal, veď 50-ka je minca nie? :))

Mince 50kc casem muze byt taky zelena, kdyz jsou "vhodne" podminky, ale taky jsem byl napochybach, protoze 50eur bankovka jenom malokdy je zelena.. 

0 Citovat

Keby si nieco zaujimave objavil, tak mi daj vediet. Zatial zijem v tom ,ze 1. novembra budem v Jordansku, ale letenky sa zatial nevyvijaju podla mojich moznosti, takze plan B je Egypt, kedze minuleho roku som si vsimol, ze take TUI predaval last minute letenky za paru drobnych.

0 Citovat

Jordánsko je taky jedna varianta (možná ani ne vylučující se). Na začátku měsíce byly celkem fajn (do 100€), ale čekám kvůli práci až na srpen, tak uvidím, co bude. Taky by se dal udělat okruh Izrael - Jordánsko, ale říkám si, že ty jednoduše znějící, ale ve výsledku dost drahé věci dělat už nebudu :-D

0 Citovat

Do Káhiry se dostaneš z Prahy s UIA (cca 3700 czk v lowcost tarifu), je to s přestupem a vzhledem k cenám LM zájezdů, kde už je kolem 6000 czk komplet dovolená se to stejně nevyplatí.

0 Citovat

Michal napsal(a):

 Žádný low-cost nebo rozumný pravidelný fullcost od nás ani okolí nelétá. 

Air Cairo z Prahy do Hurghady nebo Marsy začíná na 7500 Kč. Ale last minute dovolená, ze které se trhneš, tě vyjde levněji.

Jinak mezi egyptskými letovisky a turistickými destinacemi jezdí za pár šupů místní verze žlutých autobusů s různou úrovní luxusu, do Káhiry bych ale doporučoval přískok egyptairem. Dá se to i vlakem nebo autobusem nebo taxíkem, ale je to cesta minimálně pět hodin z Hurghády , nebo nějakých osm hodin z Luxoru.

0 Citovat

Mám v plánu pár dní být v hotelovém resortu a pak si na pár dní půjčit auto a vyrazit na okruh Luxor, Gíza, Káhira, Alexandrie a zpět. S tím, že na ty cca 3 noci na cestě vezmu nějaký místní hotel. Ve více lidech to je i nejlevnější varianta. Do Izraele, nebo Jordánska se sice levně dostaneš, ale na místě je to úplně jiný cenový level.

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

Do Káhiry se dostaneš z Prahy s UIA (cca 3700 czk v lowcost tarifu), je to s přestupem a vzhledem k cenám LM zájezdů, kde už je kolem 6000 czk komplet dovolená se to stejně nevyplatí.

Kupuje se to jako Praha-Kyjev a Kyjev-Káhira zvlášť nebo lze dohromady? A asi těch 10 měsíců dopředu...

inutihar: o Air Cairo jsem nevěděl, ale vzhledem k ceně ho nepovažuji za rozumný fullcost. Radši přidám 3000 a poletím na Srí Lanku nebo do Vietnamu.

0 Citovat

Kupuje se zvlášť a 10 měsíců předem a pak jestli chceš v zimě, tak v Kyjevě bude pěkná zima. Tohle se vyplatí když chceš do Dubaje, na Kavkaz nebo do sřední Asie, ale v případě toho Egypta je fakt lepší ten LM, kde máš i hotel, jídlo, pití, transfer, a hlavně přímý let.

0 Citovat

V Káhiře je skoro rychlejší chodit pěšky než jezdit autem.

Zbytek zde: https://thegate.boardingarea.com...-of-egypt/ :-)


0 Citovat

Nevviem, ci ten LM je az taka vyhoda. Ak neplanujes trcat na plazi v rezorte, tak si zbytocne priplatis za ten hotel. U susedov niekedy daju LM letenky cez TS za dobru cenu, len som nikdy nikde nenasiel link kde a ako to kupit

0 Citovat

To se vyplatí určitě. Když tam pojedeš, tak stejně budeš chtít být pár dní u moře a i kdybys přespal jen 2-3 noci tak máš v ceně jídlo, pití, transfer. Samotné letenky (pokud vůbec budou nabízet ) tak min za 4 tis. Říjen až půlka prosince je ideální termín.

0 Citovat

Když máš takový přehled - kolik bývá u takových LM příplatek za jen jednu osobu?

0 Citovat

Koukni se sám, bude se to lišit podle hotelu a cestovní kanceláře, mají tam na to kalkulačky. Ale nebude to nic hrozného.

0 Citovat

Michal napsal(a):


inutihar: o Air Cairo jsem nevěděl, ale vzhledem k ceně ho nepovažuji za rozumný fullcost. Radši přidám 3000 a poletím na Srí Lanku nebo do Vietnamu.


Však píšu, že LM vyjde levněji :-) Egypt je z pohledu "dostat se tam levně" dost problémová destinace.
0