Zdravím, Plánujeme s kamarádem přes prázdniny nějaký letecký výlet, jelikož jsme studenti takže jde v první řadě o cenu, letiště jsou možná Brno, Bratislava, Vídeň, Wroclaw. S destinací bych si rád nechal poradit, nepotřebujeme moře spíše památky. Děkuji za vaše odpovědi. .

červenec, srpen

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

4 reakce

Zdravím,
Plánujeme s kamarádem přes prázdniny nějaký letecký výlet, jelikož jsme studenti takže jde v první řadě o cenu, letiště jsou možná Brno, Bratislava, Vídeň, Wroclaw. S destinací bych si rád nechal poradit, nepotřebujeme moře spíše památky.
Děkuji za vaše odpovědi.

0

Míst je spousta, asi záleží, jestli jste více na přírodu, nebo na historii...

U přírody bych volil Norsko - jednoznačně Bergen nebo Oslo/Rygge nebo Oslo/Torp z Wroclawi s WizzAirem nebo Ryanairem v řádech stokorun (chce to sledovat časté akce a vychytat správnou chvíli).

Za úvahu pak stojí i Londýn - s Ryanairem z Brna nebo Bratislavy okolo 1500,- (ale tam začnou rychle růst náklady na ubytování a dopravu na místě), nebo osobně velice doporučuji Irsko - z Prahy i Bratislavy lítá Ryanair do Dublinu taky od 1500,- (z Wroclavi i do Corku a Shannonu na západě) a tam je zajímavých destinací spousta. Případně pak ještě za úvahu stojí skotský Edinburgh z Bratislavy s Ryanairem (nebo Glasgow z Wroclavi).

Můžete zamířit také na jih - z Bratislavy s Ryanairem do Bergama (popř. z Prahy s Wizzairem), je to pěkné historické město, dá se odtamtud dostat vlakem celkem za rozumné peníze do Milána, Verony nebo Benátek. Samotné Benátky jsou dostupné z Prahy taky za dobré peníze s Wizzairem, stejně jako Pisa s AirOne (s možností výletu do Florencie). Dále pak určitě Řím - z Prahy nebo Bratislavy... Když se vychytá dobrá akce, pak je fajn Sardine - z Bratislavy lítá Alghero. Na závěr bych ještě mohl doporučit Holandsko a buď přímý spoj s Prahy do Rotterdamu s Transavií - nedávno tady byla akce na letenky pod 2000 Kč anebo pak z Brna do Eindhovenu s Wizzairem a následně přejezd někam na zajímavější místa v Holandsku.

Skutečně nejlevněji vyjde vychytat akci s WizzAirem/Ryanairem z Wroclavi do Norska (nedávná akce pod 500 Kč za zpáteční letenku!), alternativně pak Bergamo nebo Benátky či Řím vycházejí taky v akcích výhodně, ale nevím jak v létě...

0 Citovat

Děkuji za rychlou odpověď, nakonec jsme vybrali let z Wroclawi do Osla, mohl bych se ještě zeptat jaký způsob cestování do wroclawi je nejlevnější ? bydlíme v Olomouckém kraji, tudíž ta nabídka co je inzerována v nedávném článku pro nás moc nedává smysl.

0 Citovat

V tom případě se mi jako lepší varianta jeví asi let z Katowic než z Wroclavi. Nevím, odkud z Olomouckého kraje jste, ale do Katowic se dá dostat podle mě výrazně snáze než do Wroclavi - např. dopravce TigerExpress (http://www.tigerexpress.eu/) jezdí několikrát denně z Ostravy-Svinova z nádraží přímo do Katowic na letiště za celkem rozumné ceny a do Svinova se dostanete snadno vlakem. A z Katowic létá WizzAir za velice nízké ceny v řádech stokorun do Osla/Torp (asi hodinu jízdy od Osla, pozor na to, jízdenka na bus do města je dražší než letenka!) nebo o něco málo dráž do západonorského Bergenu.

Do Wroclavi nevím, jak se rozumně a levně dostat, třeba někdo zkušenější poradí...

0 Citovat

Ahoj, do Wroclavy je to tady z moravy těžší smiley vlaky jezdí složitě s mnoha přestupy a draze. Zkus Jizdomat pres ten jsem jel já a pokud se nebojíte tak stopem, je to kousek a vede tam dálnice kousek od HK. Jinak Norsko ti muzu jedine doporucit je to tam uzasné, lidi jsou skveli a vstrícní. Akorat si to poradne naplanuj je to tam fakt hodne drahe ale ja to zvladl za 3000 se vsim vsudy. Takze nenech se odradit ze je to drahe kdyz se poradne pripravis a nebudes si tam davat pivo za 300 kč tak to jde levne. Po Norsku jsme jezdily vyhradne stopem a samozdrejmne trajekty. Urcite navstiv Oslo, Stavanger a Preikestolen. Bergen je urcite taky krasny ale ten jsem nestihl tak nemuzu soudit. Preju hodne stesti a kdybys potreboval radu ozvy se.

0
4 reakce