Zdravím,hledám na léto, v termínu 20. 7. - 25. 8., nějaké letenky (pro 2 osoby) z Prahy do Jordánska (Ammán) na cca 5 dní, ale nedaří se mi nic za rozumnou cenu najít :-(Nejlevnější jsem našel za 9000 Kč :-( A ještě s dvěma přestupy..Minulý měsíc jsem byl v Izraeli a letenka vyšla na 2tis/ 1 os, očekával jsem, že Jordánsko bude podobné. Kde nastala chyba? Špatně hledám nebo je opravdu tak draho? :)Děkuji. .

Jordánsko (Ammán)

Založil ve fóru Hledám letenku

16 reakcí

Zdravím,


hledám na léto, v termínu 20. 7. - 25. 8., nějaké letenky (pro 2 osoby) z Prahy do Jordánska (Ammán) na cca 5 dní, ale nedaří se mi nic za rozumnou cenu najít :-(


Nejlevnější jsem našel za 9000 Kč :-( A ještě s dvěma přestupy..


Minulý měsíc jsem byl v Izraeli a letenka vyšla na 2tis/ 1 os, očekával jsem, že Jordánsko bude podobné. Kde nastala chyba? Špatně hledám nebo je opravdu tak draho? :)


Děkuji.

0

Draho. Zkus trasovani pres Atheny s Aegeanem ci pres Paphos (napr. z Vidne). Z Paphosu lita ryanair nove do Ammanu. 

0 Citovat

No do Izraele létá Wizz a Ryanair, takže cena letenek se drží nízko... Do Jordánska aktuálně žádná nízkonákladovka nelétá, k tomu ještě letenka uprostřed léta = nízká cena je nemožná.


btw opravdu chceš letět do Jordánska uprostřed léta? my jsme tam byli letos v únoru a měli jsme krásné příjemné počasí, moc bych tam nechtěl být ve vrcholném létě. A kdybys chtěl ušetřit tak od podzimu do Ammánu otevírá přímou linku z Prahy Ryanair a v listopadu se dá sehnat zpátečka okolo 3 tisíc...

0 Citovat

No jestli chceš letět do Jordánska za cenu letenky do Izraele, tak jedině leť do Tel Avivu a po zemi do Ammanu.

0 Citovat

Z Budapesti (pripadne Blavy) pres Paphos me to pred mesicem vyslo na necele 2000 do Ammanu. Na letisti vem auto za 25 JODu na den od Thrifty bez nutne rezervace predem ;)

0 Citovat

Leonard napsal(a):

Z Budapesti (pripadne Blavy) pres Paphos me to pred mesicem vyslo na necele 2000 do Ammanu. 

TLV-Amman je nějakých 150 km, aneb cestujeme stylem "je to dál zato horší cestou".  

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

TLV-Amman je nějakých 150 km, aneb cestujeme stylem "je to dál zato horší cestou".  


To je vážně míněná rada? Podstoupit výslech v Praze, podstoupit výslech v TLV, prcat se na Alennby, seknout se na hranicích, šmelit s převozníkama a taxikářema, abych si pak v Jordánsku sháněl auto? Nemluvě o cenách všeho v Izraeli. To samé pak cestou zpět?


Letiště v Ammánu je jedno z nejhezčích a nejfunkčnějších, jaké jsem viděl. Po příletu se do hodiny a půl koupeš v Mrtvém moři. Na Kypru jsme si dali mezi lety vždycky pár dnů oraz.

0 Citovat

Ahoj, v sobotu letíme do Ammánu, na krátký trip (asi jako mnoho čechů tuhle zimu :) ).  Poradil by někdo:

1) Doporučení na ATM bez poplatku místní banky na letišti? max. limit? 

2) Doporučení na ATM bez poplatku místní banky na letišti? max. limit? 

3) Benzín lze platit standartně kartou?

4) Jel někdo Kings road č.35 z letiště kolem Madaby do Petry? podmínky, čas, stojí zato? 

díky moc

0 Citovat

Vybírali jsme cca šestkrát a jen Arab bank měla výbery za 3 JODy. Ještě jeden za 3,5 a ostatní za 5 JOD.


Ano, benzín jsme platili normálně kartou. Není to země sto let za opicema. I všude v restauracích i hotelích nám kartu vzali.


Smysl má jen návštěva Wadi Mujib, je tam nádherný kaňon a zbytek zajímavých míst se moc nestíhá. My tam byli 17.11 a stihli jsme tam dojet chvíli před západem slunce. Takže je potřeba počítat, že zbytek cesty bude už za tmy. Jsou to pak samé klikatice, hodně neoznačených retardérů. Proto bych se pak té silnici radši vyhnul.


17-11-2018-01-34-01.jpg

0 Citovat

díky moc. Kolik byl limit pro jeden výběr? Kolik tedy zabrala celá cesta z letiště do Petra přes Wadi Mujib?

Vzhledem ke krátkým dnům to možná vezmeme nejdříve po dálnici a pak přes Kerak do Petry .. ikdyž ten Wadi Mujib byl cíl ...
0 Citovat

Na limit jsme nenarazili, vybírali jsme maximálně 200 JOD. Jaký maximální částku jednotlivě nabízeli si už taky nepamatuji.

Kerak jsem měl ještě v létě taky v plánu, ale právě kratší den mi trochu upravil plán :-D.  My moc nechtěli spěchat. Než jsme vypadli z letiště, cestou nákup nějakého jídla, potom zastávka u toho Wadi Mujib před západem slunce,.. Tak proto jsme si nechali Kerak až na den kdy seme se vraceli z jihu na sever. Pokud pojedete rovnou po dálnici, tak na hradě může mít pěkný západ slunce. Ale tak jako tak, dojedete za těžké noci..

0 Citovat

Trosku nechápu,proč jste vybírali 6x, když říkáš,  ze 200 nebyl strop a platili jste za každý výběr 3 - 5 Jod. Možná strach z beduínu??  

0 Citovat

niemandos napsal(a):

Trosku nechápu,proč jste vybírali 6x, když říkáš,  ze 200 nebyl strop a platili jste za každý výběr 3 - 5 Jod. Možná strach z beduínu??  


Strach jsme rozhodně neměli, z mého pohledu je to bezpečná země, se super lidmi a necítil sem se tam nijak ohroženě. Byli jsme 4, a vybírali jsme si jen do páru. Na letišti, ale i v Aqabě je dost bankomatů kousek od sebe, tak jsme to souběžně zkusili i u konkurence. A vzhledem k tomu, že jsme JODy utráceli rychleji než jsme zamýšleli,  tak i proto víc těch výběrů. Když tak nad tím přemýšlím, tak asi nebylo celkem 6 výběrů ale že jsme asi ozkoušeli 6 bankomatů a výběrů mohlo být míň. Původní záměr vybrat menší hotovost byl z důvodu, že jsme měli s sebou i nějaké USD na utrácení či výměnu, ale nakonec jsme je nechtěli řešit. .

0 Citovat

Tak na poměry regionu je to super bezpečná země.To ze vás bylo tolik to vysvetluje :))

0 Citovat

Jak rikas. I tak jsem musel manzelce vysvetlovat, ze to tam bude v pohode :-) A samozrejme na miste hned priznala, ze mela zbytecne starosti. Beru to pro ni jako jeden z postupnych kroku do dalsich zajimavych destinaci ;-)

0 Citovat

Jordánsko je bezpečná země.

Ale na druhou stranu záchody jsou ve velmi špatném stavu (i v Petře) a kvalita služeb neodpovídá ceně.


0 Citovat

Když jsme u toho Jordánska.

Máte někdo zkušenosti s vnitrostátním přeletem Aqaba>Amman?

Popřípadě i s místem kde by se dal půjčit MTB a zároveň to mělo smysl? 

0
16 reakcí