Dobrý den, děkuji za přečtení a jakoukoliv radu. Zakoupili jsme letenky Od Expedie (5.8.18)(kvůli stopu v Istanbubu a jejich výletům) do Namibie. Cca  po měsíci  mi přišla SMS, že let z JAR do WDH je rescheduled až si zavolám na Turkish. Obvolala jsem aerolinky a Expedii a nikdo s tím nemá nic společného. Jsem v ,,kontaktu´´ s Expedii, která mi při 1 hodinovém hovoru řekla ať si vyberem jiné datum odletu z Prahy s posunutím o 1 den. Vypadalo, že je to již zařízeno, pouze řekli, že musí kontaktovat Turkish pro potvrzení a následně mi příjde email s novým itinerářem. Nic mi nedorazilo, za týden jsem jim znovu zavolala. Již nevěděli o posunu našeho letu a domnívali se, že jsme zakoupili let pouze do JAR a zpět letíme z WDH a opět po cca hodinovém hovoru mi řekli, že to zařizují s Turkish  a dají mi hned vědět. Mezitím mi přišli 2 emaily, kde píšou o tom, že to zařizují a že jsou rádi, že s nimi poletíme :D . Opět jsem jim volali a nabídli nám za 200 Euro přebookování. Když jsme odmítly s tím, že bychom to snad měli mít zdarma, tak  opět řekli to samé- jakmile se domluvíme s TA, ozveme se. Potřebovala bych vědět datum odletu kvůli zařízení víz. Opravdu je to protivné pořád jim volat, když se stále nic neposunulo.Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?? Nevíte,co máme dělat???Předem děkuji za přečtení a doporučení.. . Katka .

zrušen 1 let v itineráři již 5 týdnů a žádnou kompenzaci nemám

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

14 reakcí

Dobrý den, děkuji za přečtení a jakoukoliv radu.

 Zakoupili jsme letenky Od Expedie (5.8.18)(kvůli stopu v Istanbubu a jejich výletům) do Namibie. Cca  po měsíci  mi přišla SMS, že let z JAR do WDH je rescheduled až si zavolám na Turkish. 

Obvolala jsem aerolinky a Expedii a nikdo s tím nemá nic společného. Jsem v ,,kontaktu´´ s Expedii, která mi při 1 hodinovém hovoru řekla ať si vyberem jiné datum odletu z Prahy s posunutím o 1 den. Vypadalo, že je to již zařízeno, pouze řekli, že musí kontaktovat Turkish pro potvrzení a následně mi příjde email s novým itinerářem. Nic mi nedorazilo, za týden jsem jim znovu zavolala. Již nevěděli o posunu našeho letu a domnívali se, že jsme zakoupili let pouze do JAR a zpět letíme z WDH a opět po cca hodinovém hovoru mi řekli, že to zařizují s Turkish  a dají mi hned vědět. Mezitím mi přišli 2 emaily, kde píšou o tom, že to zařizují a že jsou rádi, že s nimi poletíme :D . Opět jsem jim volali a nabídli nám za 200 Euro přebookování. Když jsme odmítly s tím, že bychom to snad měli mít zdarma, tak  opět řekli to samé- jakmile se domluvíme s TA, ozveme se.

 Potřebovala bych vědět datum odletu kvůli zařízení víz. Opravdu je to protivné pořád jim volat, když se stále nic neposunulo.


Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?? Nevíte,co máme dělat???

Předem děkuji za přečtení a doporučení.. .

 Katka

0

Voják se stará, voják má...

Nikdo to za vás bohužel neudělá a pro vás je opravdu primární prodejce. Pokud byste koupila zde, nebo u jiného českého prodejce, mohla jste se s nimi bavit česky a možná by byli vstřícnější.

0 Citovat

No a v čem je problém - zkontroluj si rezervaci na webu TA a uvidíš aktuální itinerář. Pokud vyhovuje nemusíš nic řešit. Pokud posunuli let na posledním úseku, uvidíš to tam. Žádné nové letenky nepotřebuješ.

Řeš pouze pokud nesouhlasíš. Pokud není ochota, hoď jim to na hlavu, nech si vrátit peníze a kup nové letenky jak potřebuješ. 


0 Citovat

 Na webu  itinerář končí v Johanesburgu a zpáteční cesta začíná ve Windhoeku.

Za ten měsíc nic nevyřešili. Peníze prý nevrátí. Přebookování na jiný let co nám nabízeli bezplatně, měsíc zařizují. Pouze nabídli možnost přebookování za 100 Euro/osoba, což již zvažujeme pro náš klid, každopádně máme strach aby to zase ´´měsíc´´ nezařizovali...

děkuji za Váš názor....

0 Citovat

Je blbost abyste platili za změnu rezervace, kterou udělala aerolinka. Která Expedia to je? Německá? americká?

0 Citovat

Expedii vzkaž, že s tím takto nesouhlasíš, dá se to vyřešit operativně na přepážce při odletu, popřípadě na transfer přepážce v JNB - někam tě vmáčknou - podívej se co tam tou dobou lítá a kdo z nich je s TA v alianci. Jestli to chceš urychlit, tak si nějaký let vyber a pošli ho Expedii.

0 Citovat

rada z vlastni zkusenosti, vykaslete se na prodejce a zavolejte primo na TK


0 Citovat

No stalo se mi to same, ale nechci te strasit negativni historkou, asi potrebujes spis pozitivni zpravy.. :D A to bylo na codeshare BA / AA..


Long story short jsem to vyresil 3 dny pred odletem nakupem 2 jednosmernych letenek za 23k a zpatky jsem od prodejce dostal cca 6k, za ten jeden segment pro dva.. Nastesti to byly letenky pro me se zenou jako darek za dokonceny projekt od klienta ze Spanelska, takze jsem jim naprosto drze poslal i fakturu na tech 23k a pak jim nechal na jejich ucet refundnout tech 6k :D..

0 Citovat

Petr76

vím, že je to blbost jim platit za přebookování, když je to jejich chyba. Mám ten pocit, že nás do toho chtějí natlačit.... už chceme mít ty letenky kompletní, abychom mohli vyřešit víza.... přebookovat auto....

Nadezhda Konstantinovna Krupskaya

Ty brďo, mám docela strach z operativního vyřešení na přepážce v JNB.... nechávám věci na poslední chvíli, ale posadí me na let nevím kdy a zas aby mi to sedělo s vízy, autem....  každopádně díky za tip ;-)

tyrol_gangster

S TA jsme jednali, říkali, že jsme to koupili přes prodejce, tak že s tím nemohou nic dělat.  Tam jde také o to, že byl zrušen let Air Namibia, operován TA. AN  nám zaslala zprávu, že jsou lety na této lince zrušeny kvůli opravě letadla nebo něčemu takovému.


kickass1

Tak u tebe to bylo nakonec štěstí v neštěstí :D  díky za tip ;-)  


0 Citovat

Dej si tu trasu do vyhledávače na stránkách TA a uvidíš kdo tu linku obsluhuje (pokud vůbec někdo), protože i SAA je před krachem...

Nebo zruš i ten první úsek na zpáteční cestě a půjč si auto v JNB - vyje to levněji.

0 Citovat

katulda napsal(a):

Mám ten pocit, že nás do toho chtějí natlačit....


Myslím že jsou jen nekompetentní.  Operátoři call centra se kterými  člověk komunikuje neumí/nemůžou nic rozhodnout a přehazují si vás jako horkou bramboru a nutí vás pořád dokola očekávat číslo karty, číslo rezervace a kdoví co ještě. 

Já jsem podobnou anabázi absolvoval kdysi s Orbitzem a skončilo to do ztracena (refundace letenky) a až dodatečně to byli bleskem vyřešeno velmi neoficiální cestou, kontaktoval jsem člověka z Orbitzu, který měl profil na flyertalku a řešil ad hoc všemožné kiksy. Nemit ale veškerou komunikaci s Orbitzem emailem, asi bych se nikam nepohnul.


katulda napsal(a):

S TA jsme jednali, říkali, že jsme to koupili přes prodejce, tak že s tím nemohou nic dělat. 

V krajním případě samozřejmě mohou. 

Nicméně, kolik stojí letenky teď? Napsal bych na expedii (a přílohou poslal původní itinerář)  s tím že v dané podobě je itinerář pro vás zcela nepoužitelný, protože jste koupili zpáteční letenku a ne open jaw a že důrazně žádate nápravu, resp. požadujete storno a plnou refundaci, jinak zažádáte u vaší banky  o chargeback (pro to je ale lepší psát než volat).


katulda napsal(a):

jde také o to, že byl zrušen let Air Namibia, operován TA.

Tak teď tomu fakt  nerozumím... TK asi nelétá JNB-WDH nebo Ano?

0 Citovat

Petr76

Přesně tak, Turkish JNB- WDH nelétají. Tento jediný let je od Turkish ale operován Air Namibia.

Bohužel ohledně letenek nekomunikují přes email.  Osobně bych také preferovala komunikaci přes email.  Zkoušela jsem to a opravdu kloudně neodpoví, pokud něco příjde, tak jen, že problém projednávají a nebo, že na toto téma nekomunikují přes email, ale pouze po telefonu.


Při posledním hovoru se se mnou dokonce hádali, že jsem si koupila letenku pouze do JNB, že to do WDH nevidí.  Cca  po 10 min. dohadování mi to potvrdili. Říkali, že je nás takových ví a řeší se to, že už víckrát volat nemusí a v brzké době (do týdne´) prý budou vědět... samozřejmě, že už je to 14 dnů...

Tak to zatím dle komentářů moc optimisticky nevidím.  Emailem bych mohla napsat důraznější zprávu, ale hovorem se na nic výhružného necítím :D  Ale vyzkouším to!! díky


0 Citovat

Nepíšete jaká Expedia to je, ale ta americká má Fb profil, tak bych to zkusil tam... normálně jim na stěnu napsat že máte takový a takový problém s letenkou a že oni nereagují a už jsou to celé týdny.  Pokud mohu být nějak víc nápomocen, pošlete SZ.

0 Citovat

ano je to americká Expedia. Ok, dnes jim zkusím zavolat a zkusím jim pohrozit zprávou na FB.

Děkuji moc, jste moc laskav ;-) V případě dnešní nedomluvy bych Vás kontaktovala...

0 Citovat

Já bych jim zprávou na Fb nehrozil, ale rovnou to tam napsal v čem máte problém. Je to standardní komunikační kanál. 

0
14 reakcí