Ahoj, sháním letenku z Prahy či okolních letišť do Jihovýchodní Asie, na zemi tolik nezáleží (Thajsko, Vietnam, Kambodža, Filipíny atd.). Letenka stačí jednosměrná. Pokud víte o nějaké levné aerolince, prosím o radu. Děkuji .

Praha a okolí -> Jihovýchodní Asie

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

9 reakcí

Ahoj,

sháním letenku z Prahy či okolních letišť do Jihovýchodní Asie, na zemi tolik nezáleží (Thajsko, Vietnam, Kambodža, Filipíny atd.). Letenka stačí jednosměrná. Pokud víte o nějaké levné aerolince, prosím o radu. Děkuji

0

Hlavní stránka - http://cestujlevne.com/sleva-50-letenky ... k-9-490-kc ??

0 Citovat

Zapomněl jsem dodat, že čas odletu by měl být začátkem září, akce výše je až od října..
Prozatím jsem nalezl nejlevnější Norwegian z Prahy do Thajska a Finnair z Prahy do Hanoje, oboje cca 8000 kč.

0 Citovat

Níže se s cenou nedostaneš.

0 Citovat

Ahoj,

chtěl bych jet někom do JV Asie, ale můžu jenom o letních prázdninách. Je to blbý nápad nebo existují místa, kde mi nebude 24/7 pršet?

0 Citovat

ved predsa najlepsia destinacia na svete - Bali

0 Citovat

Ano matka všech travelbloggerek a instagramových hvězdiček v jóga posedu by v létě mohla být tou správnou oblastí...

0 Citovat

v lete do Thajskeho zalivu - samui, phangan, tao.

0 Citovat

24/7 nebude pršet nikde, takže klidně můžeš kamkoliv :D  Pokud nechceš i do míst kde je větší šance že může pršet déle než hodinu, tak viz odpovědi výše, tj. východ Thajska nebo Malajsie, případně Bali. Ale i třeba jih Vietnamu je relativně suchý (hlavně Mui Né, ale i Phu Quoc), pokud tedy nechytíš tajfun, což je ale spíš záležitost konce léta.

0 Citovat

V Malajsii (kromě Langkawi, Penangu a Sabahu) je to nejsušší část roku. V Indonésii je to suché období od Jávy po Flores a i jinde spíše sušší. Ko Samui a okolí taky nemá moc deště. Ko Tao bych ale moc nedoporučoval z jiného důvodu:

https://www.idnes.cz/cestovani/k...-sveta_hig

Nemusíš se bát příliš deště ani ve střední Barmě (Mandalay, Bagan) a ve středním Vietnamu:

https://en.wikipedia.org/wiki/Ma...ay#Climate

https://en.wikipedia.org/wiki/Da_Nang#Climate

Byl jsem v Barmě v srpnu i v deštivějších oblastech a za 3 týdny napršelo jen  málo. 24/7 neprší ani jinde. To bys musel mít smůlu na deštivější týden, kdy je 24/7 zataženo a i tak by nepršelo pořád. Stále méně se dá spoléhat na obvyklé počasí, takže můžeš mít záplavy v místech, kde by v tu dobu pršet moc nemělo, a naopak sucho a horko v místech, kde dřív pršelo častěji. Jet do mnoha oblastí mimo sezónu se vyplatí kvůli menšímu množství turistů a nižším cenám (třeba Thajsko mimo Ko Samui, Barma), ale domácí turisti a Číňani už zaplavují i některé z těchto míst.

0
9 reakcí