Ahoj cestovatele,Plánuji s kamarádem trip do New Yorku a cestu po východním pobřeží, (Philadelphia, Washington, Virginie)... Konec září začátek října, na 3 týdny... Našel jsem letenky PRG - JFK Singapur Airlines cca 7000 dvě odbavena zavazadla IAD - PRG Air Portugal cca 7000 jedno odbavene zavazadloPodle mě to jsou dobré ceny, ale nejsem žádný velký cestovatel, tak bych chtěl znát váš názor... Díky  .

Praha-New York, Washington-Praha, září/říjen

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

8 reakcí

Ahoj cestovatele,


Plánuji s kamarádem trip do New Yorku a cestu po východním pobřeží, (Philadelphia, Washington, Virginie)... Konec září začátek října, na 3 týdny... 


Našel jsem letenky PRG - JFK Singapur Airlines cca 7000 dvě odbavena zavazadla 


IAD - PRG Air Portugal cca 7000 jedno odbavene zavazadlo


Podle mě to jsou dobré ceny, ale nejsem žádný velký cestovatel, tak bych chtěl znát váš názor... 


Díky 

0

Ahoj.

Kazdej povazuje za “dobrou cenu” neco jinyho, hodne zalezi, kolik nepohodli jsi ochoten na ceste strpet, jestli vubec chces jet na jiny letiste nez v Praze nebo jestli chces za kazdou cenu primej let (coz ani nevim, jestli se vlastne da z PRG do NY. Na to jsou tu jini experti :))

Ja bych 14 000 za vychodni pobrezi de facto mimo hlavni sezonu (prazdniny) nedal a radsi bych predelal plan cesty, kdyz tu jsou akce Viden - New York za 7500 Kc se zavazadlem.

A do rijna je casu dost, beztak se dalsi akce objevi. Amerika je tu kazdej tyden.

0 Citovat


Odlet z Prahy není podmínkou, Vídeň by taky šla. Jsem z Brna, takže je to zhruba nastejno. 


Přímé lety by byly super, ale jsou dražší... Mnou nalezené lety mají jeden přestup, cesta tam 1h25min ve Frankfurtu a zpátky 3-4h v Lisabonu. Což se dá vydržet... 

To je vpodstate moje druhá varianta, pokud by byla zpáteční letenka do NYC se zavazadlem o dost levnější, tak bysme jeli z Virginie vlakem zpátky, cca 7h, ale pokud by to vycházelo o dost levněji, tak bysme do toho šli.


Ale zatím jsem nenašel zpáteční letenku i s odbavenym zavazadlem (23kg) který by byla pod 14000.

0 Citovat

Se koukni z VIE, určitě najdeš lepší ceny než z PRG.

0 Citovat

Našel jsem zpáteční letenku z Vídně s jedním zavazadlem za cca 8000. Když si připočítám cestu do Vídně + vlak z Virginie do New Yorku tak to vychází cca na 11000... 

0 Citovat

Ten trip v USA jde urcite naplanovat taky lip, aby ses vyhnul 7hodinove ceste vlakem a zaroven usetril za letenky. 

Tady mas inspiraci, treba jeste funguje https://www.cestujlevne.com/akcn...zavazadlem

0 Citovat

Vlaky jsou v USA zbytecne drahy. Zkus se podivat na Megabus nebo Greyhound. 

0 Citovat

Autobusy budeme používat na přejezdy mezi městy, ale na tu delší cestu bude vlak pohodlnější. Autobusem je to za 47$, vlakem za 74$

0 Citovat

Tahle oblast není extra turisticky zajímavá, osobně bych se tam 3 týdny opravdu nudil (NY je max. na 5 dnů a WA na 2, zbytek není nic extra). Pokud tam chceš být tak dlouho, přidal bych Niagara falls, Chicago, popř. Detroit/Indianapolis (pokud tě zajímají auta).   

Letenky Do NY/popř. Newark seženeš v akci pod 6.000 (bez zavazadel ale pořád s příručákem 8-10kg z Vídně, nebo Berlína) - nemá smysl tam tahat velké kufry, vše se tam dá koupit a budou ti jen překážet a na cestu zpět si můžeš zavazadlo dokoupit (podle velikosti nákupů). Letenky kamkoliv jinam budou jen dražší.

Doprava mezi městy busy za pár USD (jízdenky ještě nejsou v prodeji).

Pokud plánuješ venkov, nebo nějakou větší akci, půjč si auto.


0
8 reakcí