Dobrý den, v Červenci nebo v Srpnu se chystám s dětmi na Mallorcu. ( na datu zatim nenáleží) Momentálně se letenky pohybují kolem 3000 Kč/zpáteční . Mohu letět z kteréhokoliv letiště v Čr. Ze zahraničních letišť mohu využít (Krakov, Katowice, Bratislava, Vídeň). Kdy je nejlepši letenky koupit? Nejpozději je musím koupit do konce března, kvůli dovolené v práci.  Myslíte si, že se objeví nějaká akce? Vím že je teď akce na letenky z Berlína a minulý rok byly akce i z Vídně..... Předem děkuji za všechny reakce! .

Letenky na Mallorcu o prázdninách

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

6 reakcí

Dobrý den, v Červenci nebo v Srpnu se chystám s dětmi na Mallorcu. ( na datu zatim nenáleží) Momentálně se letenky pohybují kolem 3000 Kč/zpáteční . Mohu letět z kteréhokoliv letiště v Čr. Ze zahraničních letišť mohu využít (Krakov, Katowice, Bratislava, Vídeň). Kdy je nejlepši letenky koupit? Nejpozději je musím koupit do konce března, kvůli dovolené v práci.  Myslíte si, že se objeví nějaká akce? Vím že je teď akce na letenky z Berlína a minulý rok byly akce i z Vídně..... Předem děkuji za všechny reakce!

0

no ved ten Berlin, za 40 euro v sezone nestaci? ci radsej eurovky :D 

tam vas tie lacne letenky prilis nezachrania... ci date za letenku 1000CZK, alebo 2000, tak pri takom tyzdnovom pobyte v high-season to je len kvapka v mori. ten rozdiel v cene "prezeriete" pri prvej veceri niekde vonku.

a samozrejme nemame vestecku gulu

0 Citovat

Letenky za 40E kupujte, co je platné mít za 10E, když pak hotel bude stát 200oE, když budete kupovat až někdy.  Podle mě, když je cena na prázdniny za letenky kolem 50E, tak kupujte klidně pul i 3/4 roku v předstihu, protože největší položka je ubytování (pak už nebude takový výběr s "normálními" cenami).

0 Citovat

letenku za 40 euro bych koupila, ale jsem z Ostravy, takže Berlín je pro mne moc daleko.

0 Citovat

Už dávno neplatí, že letenka je najdrahšia položka. Časy sa zmenili, a dnes je letenka najlacnejšia položka, bez ohľadu, či stojí 10, 40 alebo 100€. Ak k desať eurovej letenke zarátate ďaľšie nutné náklady na dopravu a príp. prespanie v hoteli pri letisku, hneď môžete mať z 10€ letenky letenku 100€. Pri včasnej kúpe zaplatíte za letenku pravdepodobne o niečo viac, ale určite zaplatíte výrazne menej za ubytovanie a príp. požičanie auta. Z Bratislavy sa pravdepodobne neobjaví nič, z Viedne sa môže niečo objaviť, ale v tom prípade bude lacnejšie ubytovanie bleskovo vypredané, z Katowíc a z Krakowa sa môže niečo objaviť. Spolu s cenou letenky sledujte zároveň aj ubytovanie, či vaše vybraté hotely nemiznú z ponuky a či nezvyšujú cenu.

0 Citovat

Presne, najmä to ubytko... Pri kúpe akciovej letenky povedzme mesiac pred odletom v lete je veľká šanca, že z ubytiek zostanú na výber buď len drahé, alebo zlé

0 Citovat

Dobrý den,

u těch linek může být pro vás problém, že tyto linky provozuje Ryanair/Lauda, a u nich v základu dostanete jen malé zavazadlo (tolerance do 42x20x30).


Je mi jasné, že máte omezený možnosti tím koncem března. Pokud se Vám i tak nebude ten Berlín zamlouvat, tak v sezóně provozuje SmartWings charterové lety na Mallorcu jak z Prahy, tak Brna (z Phy sem viděl i za 1,9k, z Brna mam pocit že za 3,9k - na etravel) + v ceně máte příručák i odbavené zavazadlo. Od června do září lítají trasu PRG-PMI denně, a BRQ-PMI ve středu, sobotu a neděli. Podobně to jde udělat i rakouských stránek s charterovými lety.

Velkým problémem však je to, jak že je to tzv. na blind a může to být vrtkavé...., budete mít zamluvenou dovolenou, ale (LM) letenky se neobjeví a nebo objeví za předraženou cenu. Navíc jak bylo řečeno - ubytování s poměrem cena/kvalita bude radikálně ubývat s tím, jak se bude blížit doba dovolených. Je však možnost doptat se na letenky na dané termíny na jejich stránkách.

Poslední možností už je jen klasická (či LM) dovolená přes cestovku ;) 

0
6 reakcí