Dobrý den, má někdo radu na levnou letenku z Prahy nebo Vídně do Christchurch na Nový Zéland nejlépe  v jejich ! jaro, léto, či podzimním čase? Přemýšlela jsem to možná spojit s krátkou návštěvou například v Kambodži tak 3-5 dní ,nejsem si jista, zda se fo finančně více vyplatí, ale možná letenka od nás do Kambodži sehnaná za dobrý peníz a pak s Air Asia na Zéland a zpět je OK. Organizačně náročnější ale zatím možná nej OK. Z Indonesie to tam neléta a z Malajsie dražší. Má někdo radu? díky .

Nový Zéland Praha nebo Vídeň do Christchurch se zastávkou v Asii

Založila ve fóru Hledám letenku

3 reakce

Dobrý den, má někdo radu na levnou letenku z Prahy nebo Vídně do Christchurch na Nový Zéland nejlépe  v jejich ! jaro, léto, či podzimním čase? Přemýšlela jsem to možná spojit s krátkou návštěvou například v Kambodži tak 3-5 dní ,nejsem si jista, zda se fo finančně více vyplatí, ale možná letenka od nás do Kambodži sehnaná za dobrý peníz a pak s Air Asia na Zéland a zpět je OK. Organizačně náročnější ale zatím možná nej OK. Z Indonesie to tam neléta a z Malajsie dražší. Má někdo radu? díky

0

Doporučuju zaměřit se na zpáteční letenky z Evropy do Aucklandu, což nabízí více možností a bude asi nejlevnější. Dá se udělat stopover. Přelet z Aucklandu do Christchurch je levný. AirAsia už od února do Aucklandu nelétá (a jinam na NZ ani nelétala). Jedině na Gold Coast, prohlídnout si kousek z východu Austrálie a pak na NZ, třeba i přímo do CHC s Jetstarem.

Pokud trváte na nějaké zastávce v JV Asii, zrovna Kambodža není dobrý nápad. Ledaže by přílet byl do Bangkoku nebo Kuala Lumpur a sehnaly se levné přelety. Asi to bude výrazně dražší, ale možná s levnou letenkou s nízkonákladovkou Scoot z Berlína by to nebyl takový rozdíl. Přehled o aktuálních cenách nemám.
0 Citovat

Letenky se stopoverem se dají dobře pořídit asi jen přes Čínu, případně Katar či Dubaj. Zastávka v JV Asii by se musela řešit dvěma samostatnými letenkami - zpáteční z Evropy a zpáteční na Nový Zéland a v takovém případě by asi nejlevněji vyšla Malajsie či Thajsko.

0 Citovat

Dříve jsem létal na Zéland vždy se zastávkou v Bangkoku nebo KL. Já tedy pokračoval dál, ale stopover asi šel. Hodně lidí mělo stopover i na Bali nebo na Fidži. Dnes většina lidí létá přes Čínu nebo státy Perského zálivu, tak je to se zastávkou v JV Asii složitější. Proč by to, Kryštofe, nemělo jít u letenek, které jsou třeba přes Singapur? Chápu, že tyto letenky jsou dražší, ale z principu jde snad stopover téměř vždy, ne? Přes skyscanner mi to našlo takovou letenku s kombinací Turkish, Malajsia a Thai za 27700 Kč. Když jsem to zkusil na zdejších stránkách, vychází příliš vysoké ceny.

Další možnost je multicity letenka. Před 3 lety jsem měl celkem levnou letenku (22000 Kč) Praha - Auckland, Bali - Praha. K tomu je třeba přikoupit další 1-směrnou už před odletem na Zéland. Bylo to s Cathay Pacific, což bych teď s ohledem na problémy v Hong Kongu nedoporučoval, ale třeba budou jiné nabídky.

0
3 reakce