Odjakživa jsem cestoval s dětmi do 2 let a za letenku pro kojence jsem nikdy neplatil. Nyní nemůžu najít letenku zdarma pro svého mladšího syna, kterému není ani rok. Ať už KLM nebo Turkish, vše mají zpoplatněno za plnou cenu. Co se stalo/změnilo, kdy a proč? Nenašel jsem o tom žádný článek na Google. Napište prosím, jsetli víte o co se jedná.  .

Nemohu najít letenku zdarma pro dítě do 2 let

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

10 reakcí

Odjakživa jsem cestoval s dětmi do 2 let a za letenku pro kojence jsem nikdy neplatil. Nyní nemůžu najít letenku zdarma pro svého mladšího syna, kterému není ani rok. Ať už KLM nebo Turkish, vše mají zpoplatněno za plnou cenu. Co se stalo/změnilo, kdy a proč? Nenašel jsem o tom žádný článek na Google. Napište prosím, jsetli víte o co se jedná.

0

Veřejné upálení za plánovaný let s malým dítětem za 3,2,1.... :-)

 

Jinak mě to téma taky zajímá. Létali jsme sami jen LC po Evropě, takže zase koukám jen na LC.

Wizzair má tuším pevný poplatek za infanta 30€, Ryanair nevím. 

0 Citovat

Teď jsem zkusil letmo u Turkish PRG-IST pro 1 adult + 1 infant a za infanta to chce 4 eura.

0 Citovat

No, to je docela odvážné tvrzení, že jsi s dětmi do 2 let cestoval odjakživa. Jinak nevím, kde jsi co hledal, ale pokud se podívám např. na Turkish, tak není problém najít letenku pro infanta za nulu. Respektive cena, kterou ti to nabízí je pouze za dospělou osobu a v celkové ceně, která se ti pak ukáže je už ta letenka pro infanta za nula. Google se musí umět používat. 

0 Citovat

Tak oprava. Turkish si připočítává za infanta 16 EUR. Vtip je v tom, že o tom není při výběru žádná informace, po vybrání letenky pro dospělého se to přidá automaticky. 

0 Citovat

Lowcost si nechá infanta zaplatit za cca 700 Kč.

Klasické aerolinky mají sotva 10 % z ceny dospělého.

0 Citovat

Těch 10% za lap infanta je zřejmě jen z čistého tarifu (bez tax).

0 Citovat

Přikládám ke komentáři screenshot ze Skyskanner, abyste viděli, že nekecám. Pokaždé je cena dvojitá a to znamená, že je potřeba zaplatit i za dítě ve věku 1 roku. Jak je to možné?


capture.png

0 Citovat

Tak ale to je jen zobrazením na Skyscanneru, ten infant je za pár kaček ve skutečnosti. 


screenshot-20210716-145438-chrome.jpg

0 Citovat

Každá aerolinka to má trochu jinak - zjistíš to na jejím webu. Můžeš také kontaktovat české prodejce (Letuška, SA, ad.) a tam ti to přesně sdělí. Samozřejmě pro konkrétní routing o který máš zájem. 

0 Citovat

Skyscanner obdrží finální cenu a tu vydělí 2 nezávisle na tom, kdo je kdo. Ukazuje ti pak takovouhle „kravinu“.

Toto je skutečné nacenění https://letenky.cestujlevne.com/...2021-09-01

infant stojí 91 Kč.

0
10 reakcí