Zdravím vás, měl bych dotaz ohledně letenkdy do tehle destinací. Chtěl bych sledovat polární záři. Děkuji .

Laponsko, Norsko, švédsko , Island

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

2 reakce

Zdravím vás, měl bych dotaz ohledně letenkdy do tehle destinací. Chtěl bych sledovat polární záři.
Děkuji

0

Tak se zeptej smiley

0 Citovat

Byl jsem přímo v Abisku se spolustudenty z Erasmu (studovali jsme v Kristianstadu na jihu Švédska), ale s kempováním bohužel neporadím, protože jsem tam byl na přelomu listopadu a prosince, kdy bylo všechno pod velkou vrstvou sněhu. Jen pro info, byli jsme ubytovaní v chatách v Abisko Mountain Lodge. A musím říct, že Abisko je úžasné, a to i v té zimě, kdy jsme měli jen pár hodin denního světla (svítalo kolem desáté a stmívalo se už někdy kolem druhé odpoledne). A projeli jsme se odtamtud vlakem do norského přístavu Narvik. Vážně zajímavé místo, vřele doporučuju. Island je samozřejmě pecka, ve finském Rovaniemi jsem ještě nebyl, ale myslím, že lidi psali své zkušenosti do komentářů pod články o Rovaniemi tady na webu. Jednoduše to vyhledáš.

S volným stanováním by neměl být problém, jen u toho Abiska si zjisti, jestli neplatí nějaké omezení – je to v národním parku.

Jinak do Abiska se dá dostat celkem v pohodě – zaletíš do Stockholmu, tam sedneš na noční vlak a (tuším s přestupem v Bodenu) dojedeš až do Abiska. My jsme jeli vlakem už z Malmö. smiley

0
2 reakce