Ahoj, dovolená se nám pomalu blíží a ja ještě nenašel tu správnou destinaci pro naši dovolenou v létě. Určitě bych chtěl něco exotického, čas mám přibližně měsíc tak to nebude problém. Jediná nevýhoda je že nejsme očkovaní. Rád bych do tepla za mořem. Nejlépe Bali, Asie, Indonésie, Havaj, Sri Lanka, Maledivy, Thajsko, Vietnam atd. Je to vůči podnebí dobrý výběr? Diky za typy destinací a třeba i na letenky.  Cestovaní zdar   .

červenec - neočkovaní

Založil ve fóru Hledám letenku

Ahoj, dovolená se nám pomalu blíží a ja ještě nenašel tu správnou destinaci pro naši dovolenou v létě. Určitě bych chtěl něco exotického, čas mám přibližně měsíc tak to nebude problém.
Jediná nevýhoda je že nejsme očkovaní. Rád bych do tepla za mořem. Nejlépe Bali, Asie, Indonésie, Havaj, Sri Lanka, Maledivy, Thajsko, Vietnam atd. Je to vůči podnebí dobrý výběr?
Diky za typy destinací a třeba i na letenky. 

Cestovaní zdar 

0

Přeji hodně štěstí. Asie obecně je velmi Covid friendly:-). Sám jsem neočkovaný, takže mě tento kontinent pro letošní léto nenapadl ani na vteřinu. 

0 Citovat

Maledivy - začíná wet season - nedoporučuju, Srí Lanka podobné.

Asie pouze pro očkované. USA/Havaj stejně. Hodně štěstí.

2 Citovat

Trochu mi uniká smysl cestování za teplem v létě...

Z covid friendly zemí se nabízí Mexiko...ale červenec není nejlepší čas na návštěvu z hlediska počasí. Možná něco v Africe...Tanzánie/Zanzibar.

4 Citovat

...nebo Brazílie/Argentina.

Edit: no vlastně jen ta Brazílie. Argentina by už byla studená.

1 Citovat

fridgy napsal(a):

Maledivy - začíná wet season - nedoporučuju, Srí Lanka podobné.

Srí Lanka má jiné problémy než déšť, ten by když tak na východě nehrozil a nejspíš by to nebyl velký problém ani na jihozápadě. Spíš ale teď bude jen pro dobrodruhy nevyžadující, aby věci (včetně restaurací) fungovaly, jak jsou zvyklí jinde.

A co Egypt? Když se nic jiného nenajde, ten když tak vše splňuje, akorát měsíc je asi moc. Horko se přežít dá, jak loni v srpnu vyzkoušela a popsala v cestopisu Katka.

1 Citovat

Nejak v prve rade nechapu proc letet mimo Evropu v lete loni druha polovina cervence zacatek srpna Rhodos 40-45 stupnu more parada jidlo super

Jinak neverim ze si  hlavni sezonu nektera jizni zeme v Evrope necha zlikvidovat nejakym covid omezenim 

0 Citovat

...nebude to tím, že mimo letní školní prázdniny se nebude dát nikam slušně a jednoduše vypadnout? Docela mi připadá, že v Karibiku (nebo obecně u teplého moře) je dovolená lepší i když zaprší, než v tuzemsku. 

0 Citovat

Je to opravdu sranda číst zasvědcenou diskuzi dvou největších teoretiků zdejšího fóra. A to je ještě Mikir oproti piratici borec, protože létá aspoň do ČR a zpět :-))))) Pobavili jste 👍.

13 Citovat

Tak to já tedy musím zase poděkovat všem zdejším pisatelům, (pokud to nejsou úplní hulváti) i když příspěvek  není úplně o cestování, protože kdo není všudybyl, rád se dozví jiný názor k zamyšlení. Třeba i to proč někdo chce cestovat k moři v létě a ne v zimě. I když uznávám, že cestování je mnohem lepší než bezzubé kafrání o něm.

0 Citovat

niemandos_1 napsal(a):

Je to opravdu sranda číst zasvědcenou diskuzi dvou největších teoretiků zdejšího fóra. A to je ještě Mikir oproti piratici borec, protože létá aspoň do ČR a zpět :-))))) Pobavili jste 👍.

I ty jsi niemandosi pobavil tech mych 59 zemi sveta a vsechny kontinenty krome Antarktidy jsou teorie? Ano od unora 2019 kdy bylo Thajsko byl akorat loni Rhodos a jinak jen ty lety mezi Irskem a CR jednak prave z duvodu ze jsem odmitl ockovani a pak litame ve dvou a neni kazdy tak skvele financne zabezpeceny 

To ovsem nijak nesouvisi s nazorem o letani v letnim obdobi Evropy na mista kde je hlavni sezona v zime Jsem tvrdy zastance jet na dovolenou v co nejlepsim pocasi co je mozne a to s tech zemi co byl pozadavek nesplnuje temer ani jednaTakze asi tak pane praktik:-)

2 Citovat

Zdravím a dovoluji si nesouhlasit, že Srí Lanka je teď úplně špatně: sezóna bude na východě a reakce lidí, kteří tam teď byli, jsou veskrze pozitivní! A pro neočko jim stačí test! 

1 Citovat

Piratice nemyslim si,ze v mimosezonu se neda nikam slusne vypadnout ale nevim ,proc bych letel do Karibiku jindy nez v zime jen tak mimochodem Jamajka brezen -duben ,Thajsko -unor  Florida 2x jednou duben az kveten podruhe kveten az zari a urcite bych nedoporucil  Hawai -listopad Mauricius -zari-rijen Dubaj-Oman prosinec -leden Novy Zeland prosinec az unor, jizni Amerika prosinec az duben a i me oblibene Kanary jen mezi listopadem a dubnem Takze az na tu Floridu ktera  ktera byla pracovne vse temer v hlavnich sezonach max na jejich krajich Letos je bohuzel i v jizni Evrope jaro studene ,more zatim vsude 15-16 ale do cervna se to jiste zmeni  a teple more nad 26 stejne neni zadne stesti

0 Citovat

Víš co je tvůj problém mikire!  Že nejsi schopen se podívat na problém jinou, než tou svojí optikou důchodce (nezaměstnaného), co hledí jen na cenu a má moře času. Asi ti uniklo, že spousta lidí třeba nemá jindy čas než v létě a to kvůli letním prázdninám, kdy mají děti prázdniny a mohou tudíž vyrazit na několik týdnů s rodiči na dovolenou, aniž by zameškali školu. A ty tvoje řeči, že žádná země jmenovaná v prvním příspěvku není vhodná k cestování v létě je blbost jako zvon. Z Asie jsi byl myslím jen v Thajsku ,ale víš nejlíp, kdy je vhodné tam letět ty 59  zemí :-))) A i to Thajsko jsi plánoval 2 roky, než jsi se odhodlal. Ale ty rád plánuješ. Stejně jako piratice. Ta ale aspoň přiznala, že sem vlastně chodí jen proto, aby si pokecala. :-)) Takže plánování zdar.

9 Citovat

sopink napsal(a):

Zdravím a dovoluji si nesouhlasit, že Srí Lanka je teď úplně špatně: sezóna bude na východě a reakce lidí, kteří tam teď byli, jsou veskrze pozitivní! A pro neočko jim stačí test! 

O počasí na SL jsem psal, že bude dobré na východě a asi ok i na JZ, ale jaké tam jsou aktuální zkušenosti s fungováním dopravy (autobusů, aut s řidičem), restaurací a elektřiny v ubytování? Nejsou to spíš pozitivní zkušenosti těch zmíněných nenáročných dobrodružnějších cestovatelů?

3 Citovat

@niemandosi vychoval jsem dve dcery ,obe maji vysokou skolu,delali jsme zavodne sjezdove lyzovani a do skoly moc v zime nechodily,takze nejaky ten tyden dva uvolnit dite ze skoly behem roku neni zadny velky problem to muze udelat kazdy rodic ,jinak ano  akora jeste Turecko s te Asie ale taky nezakryvam ze Asie me nejak nelaka snad jedine Himalaje pripadne Kavkaz ale v soucasnosti to jsou nerealne napady  Ano planovani mam skuecne rad nakonec jsem 5 let delal v cestovnim ruchu a ted si vymyslim cesty pro dva tak aby vse bylo podle nasich predstav Jezdil jsem i jako pruvodce a ukocirovat zajezd kdy jsou ruznorode zajmy ucastniku je nekdy hodne nevdecna prace

S tech jmenovanyh zemi v dotazu byla jen Hawai a Thajsko ,nepopiram ze nejake misto muze byt i pres leto ale taky dle toho co od toho cekas 

1 Citovat

Zrovna Havaj je super po celý rok, byl jsem skoro každý měsíc v roce a paráda 👍

2 Citovat

Co se tyka tech deti, tak my treba jezdime temer vzdy na dovolene v zahranici mimo letni prazdniny, nekdy to prilepim k podzimnim, ci jarnim, nekdy uplne mimo. I 14 dni v kuse nejsou ve skole. Zijeme jenom jednou😉.

1 Citovat

Nuny napsal(a):

Zrovna Havaj je super po celý rok, byl jsem skoro každý měsíc v roce a paráda 👍

Tak jo ukecali jste me, jiste jsou mista s celorocnim stabilnejsim pocasim ale ockovani? A pak ta cesta? Jak financne tak i daleko a jeste Esta V takovem pripade se da letet v lete i na ty Kanary  treba i s testem pokud Spanele nedostanou do leta rozum Nejak jsem nad waikiki nesilel a to jsrm tam byl v 98 Dneska to bude zapraskane x hvezdickovymi hotely  a ani poradna nudi plaz tam  nebude:-)

0 Citovat

Mandre +1

0 Citovat

Mikir a jeho Kanáry :-))))))))))

4 Citovat

Mikire, Havaj není zdaleka jen Waikiki. Jet na Havaj jen na pláže a navíc ty nejpopulárnější by bylo škoda a pak bych i souhlasil, že cesta je zbytečně dlouhá a drahá.

0 Citovat

Jasne od zari 2023 to jisti irska penze :)

0 Citovat

Libore vim Oahu jsem si objel mistnim busem a bylo cestou ze San Franciska i Maui bude i mnoho jineho na dalsich ostrovech

Osobne me vic nadchla Raratonga na Cookovych ostrovech Lakala by me Francouzska Polynesie a Bora Bora ovsem tehdy bylo dalsi pokracovani Auckland a dneska uz je Bora Bora jaksi ponekud nad financni moznosti

0 Citovat

A co kdybyste všichni "staří harcovníci", kteří procestovali "celý svět", dali svou zkušenost a názory těm, kteří se teprve učí? Je super, když si člověk může přečíst názor někoho, kdo má zkušenost...každý nějak začínal.

1