Dobrý den, hledám co nejlevnější letenku z Prahy (nebo Vídně, Berlína, Mnichova..) do Indonésie a to nejlépe do Yogyakarty, případně blízkých měst (Jakarta). Odlet 30.7.2015 +-3 dny a návrat nejpozději do 9.9.2015. Návrat může být z jiného města. Našla jsem Praha-Dubaj-Jakarta od Emiratu za cca 14.500 czk a Praha-Dubaj-Jakarta-Yogyakarta za cca 23.000 czk. Věděli byste o jiné alternativě? Předem moc děkuju. Diana .

Indonesie - Yogyakarta, Jakarta

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

12 reakcí

Dobrý den,
hledám co nejlevnější letenku z Prahy (nebo Vídně, Berlína, Mnichova..) do Indonésie a to nejlépe do Yogyakarty, případně blízkých měst (Jakarta). Odlet 30.7.2015 +-3 dny a návrat nejpozději do 9.9.2015. Návrat může být z jiného města. Našla jsem Praha-Dubaj-Jakarta od Emiratu za cca 14.500 czk a Praha-Dubaj-Jakarta-Yogyakarta za cca 23.000 czk. Věděli byste o jiné alternativě? Předem moc děkuju. Diana

0

Třeba to pomůže. Z Jakarty se dá dostat do Yogyakarty asi třemi aerolinkami za 600 - 1000 Kč/osobu. Vlakem je to 8 hodin cesty, vlaky velmi kvalitní, cenu nevím. Navíc Yogyakarta je tak na 2 dny max, není tam moc co dělat. Ale pak pokračovat na sopky na východní jávě se vyplatí. Pokud budete přespávat na let v Jakartě do Yogya, tak nejezděte do města, je to daleko a věčné zácpy. 2 hodiny minimálně při rozumné dopravě. U letiště je hromada hotelů.

0 Citovat

Do Yogyakarty se da dostat levne i z Kuala Lumpur. Nas vysla v promu za 99 RM cca 600Kč. A letenka do KL vychazi z Budapesti s Emirates ( pripadne Qatar, Airfrance) pod 13000Kč.

0 Citovat

Prosím neprozradila byste mi kde se vám podařilo na prázdninové termíny najít Jakartu od Emirátů za 14500? Mě se nic podobného nedaří, pořád mi to nachází ceny kolem 16 tisíc. Díky moc. E.

0 Citovat

Kdysi jsem letěl na měsíční stáž do Jogjakarty s Emirates PRG-DXB-CGK a z Jakarty dál vlakem, bohužel byl zrovna státní svátek a levné jízdenky neměli, první třída stála asi 600 Kč jeden směr, cestovní doba asi 10 hodin. A určitě se tam dalo zabavit celý měsíc, možností k výletům jsou mraky.

0 Citovat

Let s Emirates do Jakarty vřele doporučuji. Cena z loňska byla 15400Kč. Letos jsem viděl za 14.890,-. Z Jakarty do Yogji létá Garuda, Air Asia, Lion Air atd. Najděte si jen akci, my měli jeden směr mimo akci za 850Kč, let trvá cca hodinu. Yogja je na 3 či 4 dny. Prambanan a Borobudur určitě, ve městě Sultan Palace atd. Krásné je moře na jih od Yogji (bus, taxi, ) - obrovské vlny...Jinak město na Indonésii příjemné, nijak drahé, a jako výchozí bod na Bromo Semeru a Kawah Ijen ideální.

0 Citovat

Jeste bych doporucil krome vyse zmineneho vyrazit z Jogji na nocni trek na Merapi, taky to stoji za to smiley

0 Citovat

supr supr, diky moc! Vylety urcite podniknu i podle vasich tipu. Nicmene ted prave urgentne resim letenku, protoze ceny kazdym dnem stoupaji... A mela bych jeste jeden dotaz - nevi nekdo jak se da u Emiratu pojistit pro pripadny storno? nebo kolik je storno poplatek? Zkratka jak se dopredu pojistit, kdybych nahodou nemohla letet...

0 Citovat

Konecne jsem se dostal k tomu, si zajistit zapomenute heslo.

Taky jsem pred nedavnem resil jak se dostat z Jakarty do Yogjakarty a po zkoumani jsem nasel stranku tiket.com a ta nabizi spoustu veci:

1) Nakup listku na vlak - drobnejsi priplatek proti oficialnim strankam, ale hlavne je to v aj, coz oficialni nejsou. Pisou, ale ze se "listek" co clovek dostane je potreba vymenit na nadrazi za realny a to nejpozdeji hodinu pred odjezdem vlaku. Toto budu resit 22.6., kdy tam budu. Jinak v prepoctu me to stalo asi 500.

2) Muzes si tam koupit letenky, coz kdyz kupujes např. airAsia, tak je to celkem burt, ale kdyz kupujes Lion Air jako ja, tak se situace meni. Lion Air jsou asi trochu dementi a podporuji jenom Indoneské platebni karty, takze pres Tiket.com to obejit a koupit to primo tam.

3) Pak tam muzes delat spoustu dalsich veci - ubytovani,... (nevyzkouseno)

Tak doufam, ze jsem nejak poradil, ale dopredu podotykam - teprve zjistim, jestli jejich sluzby funguji.

Jinak mam taky dotaz planuji byt 6 noci v Yogjakarte a chtel bych se zeptat na nejaky tipy (uz jsem si je cetl) a to hlavne na vystup na Merapi. Jak je to narocne? Budu tam ja (vedouci) + 4 deti (15let) a nechci je uhnat. A dalsi otazka je, na nejakou dobrou plaz+ubytovani (u plaze) pobliz Yogjakarty (uz jsem si je nejak cekoval, kde jsou, ale jsou jich mraky).

Díky

0 Citovat

Letenky přes Tiket jsou bezproblémové, jen nejde přikupovat služby navíc jako bagáž atd (aspoň mně se to nepovedlo).

Merapi je relativně nenáročná, vylezl jsem to i já, kdysi chronickej dvojkař z tělocviku smiley . Čelovky s sebou. My tam byli několik měsíců po výbuchu, kdy byl vršek pokrytý hlubokou vrstvou prachu, což byla jediná těžší část, a větší část naší skupiny proto vrchol ani nezkusila, ale v podstatě to nebyl problém vyjít, spíš pak měl člověk všude prach.

Hrozně se nám líbilo na pláži Indrayanti, mají tam krásnou plážovou chatku, asi 2-3 hodiny na motorce od Jogjy. Jen to asi není na cestu veřejnou dopravou, jestli nějaká vůbec existuje. Jiná varianta je pás pláží přímo na jih od města, tam ale není tak hezky.

0 Citovat

Já a další Češka jsme měli pohorky, ale prošel jsem svoje fotky a všichni ostatní měli tenisky. Dokonce myslím, že plno lidí s nimi bylo i na Rinjani. Kosa tam v noci byla, mikinu a lehkou bundu s sebou.

0 Citovat

Na nocnim vystupu na Merapi je docela "kosa", zejmena u vrcholu a na nem (cca 3000 m), kdyz fouka vitr - do doby nez zacne vylezat slunce. Kdyz jsem to sel nahoru, bylo fajn - clovek se ale zapoti a kdyz se zastavis a mas na sobe propocene triko, je to pri vetru docela neprijemne - je dobre mit nahradni triko na prevleceni. Horni cast je pokryta prachem a popelem se sterkem a kameny, ale da se tam jit v pohode (pokud se clovek nezene jako ja, aby tam byl prvni smiley ). Kdyz jsem byl nahore, dosel tam pozdeji i nejaky klucina v sandalech, ale to nedoporucuju smiley Ja mel nizke trekove boty a slo to dobre, jen je treba pri sestupu vysypavat popel smiley

0 Citovat

Paráda - diky vsem za info. Nejak to musim promyslet, jestli tam s detmi vyrazim.

0
12 reakcí