Ahoj, s kamarádkou hledáme co nejlevnější jednosměrnou letenku na východní pobřeží US, ideálně NYC.(nebráníme se i jiným městům na severovýchodě) Jedeme na program Working Holiday Canada do Toronta a chceme ještě pár dní před příjezdem do Toronta strávit v NYC. Hledáme co nejvýhodnější kombinaci letů na cca polovinu září. Podmínkou je příruční + odbavené zavazadlo a taky jídlo. Samozřejmě jsme si dělali i vlastní průzkum, co jsme teda našli? 16/9 Norwegian - Berlín > JFK za 307,60€ za LowFare+ 16/9 Norwegian - Praha > JFK za 378,30€ za LowFare+ 17/9 Norwegian - Oslo > JFK 287,90 za LowFare+ (bohužel jsem nenašel dobrý letecký spojení na Oslo-Gardermoen) Zatím se nám asi nejvíc zamlouvá varianta z Prahy, ale pro jistotu chci vědět, jestli někdo z místních nedokáže najít výhodnější spoj.  .

Evropa>NYC

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

7 reakcí

Ahoj,

s kamarádkou hledáme co nejlevnější jednosměrnou letenku na východní pobřeží US, ideálně NYC.(nebráníme se i jiným městům na severovýchodě) Jedeme na program Working Holiday Canada do Toronta a chceme ještě pár dní před příjezdem do Toronta strávit v NYC. Hledáme co nejvýhodnější kombinaci letů na cca polovinu září. Podmínkou je příruční + odbavené zavazadlo a taky jídlo. Samozřejmě jsme si dělali i vlastní průzkum, co jsme teda našli?

16/9 Norwegian - Berlín > JFK za 307,60€ za LowFare+
16/9 Norwegian - Praha > JFK za 378,30€ za LowFare+
17/9 Norwegian - Oslo > JFK 287,90 za LowFare+ (bohužel jsem nenašel dobrý letecký spojení na Oslo-Gardermoen)

Zatím se nám asi nejvíc zamlouvá varianta z Prahy, ale pro jistotu chci vědět, jestli někdo z místních nedokáže najít výhodnější spoj. smiley

Btw. Nevíte někdo nějaký aktuální slevový kód (campaign code) pro Norwegian?

Předem děkuji za odpověď.

Radek smiley

0

Tak po dalším hledání přes skyscanner jsem našel let s TRANSAERO na 17. září, ale s trochu delším přestupem.

17. září - 15:00 Prague > 18:50 Moscow (Vnukovo)
18. září - 9:50 Moscow (Vnukovo) > 12:15 JFK

V ceně letenky je jídlo, příruční zavazadlo do 8kg a kufr do 25kg směrem do Moskvy a pak z Mosky na JFK dokonce 2x25kg kufr. smiley (bohužel za entertaiment systém se připlácí 40USD)

Přes skyscanner jsem našel cenu 8590,- Kč, ale přes jejich us ofiko web ( http://transaero.us/ ) mě vyšla cena 267$ (aktuálně cca 6600,- Kč)

Je možné, že si skyscanner narazil takovou přirážku?

Chci se zeptat, jestli letenku doporučujete nebo je v tom třeba nějaký háček nebo další úskalí, které není na první pohled vidět. Já na nic nepřišel, proto si nechám rád poradit.

Díky za odpověď.

0 Citovat

Transaero nabízí na svém webu některé destinace opravdu výhodněji, zejména tyto layovery moc OTA neumí správně nacenit. Takže se toho neboj. Ještě překontroluj condor.com a let do Providence http://cestujlevne.com/jednosmerna-lete ... -4-650-kc/

0 Citovat

Mně to ukazuje 534 USD pro dva. Pokud vydržíte těch 12 hodin na VKO, tak bych to asi bral. Wifi tam je myslím zdarma. Letěl jsem s nimi do BKK a nebýt zase nějaké skutečně dumpingové ceny asi bych o nich znovu neuvažoval. Typicky ruské nasrané letušky, letadla leccos pamatují, úrovni pilotovy angličtiny raději nevěnujte pozornost. Celkově slabší podprůměr. Ale za tu cenu a z Prahy... 40 dolarů za IFE bych určitě nedal, bude to chtít dobrou knihu nebo vlastní zábavu na tabletu.

0 Citovat

Díky za rady, zítra to promyslíme a něco koupíme. smiley Zatím to vypadá asi na variantu s rusama. Jediný co by asi změnilo náš názor by byl slevovej kód pro Norwegian. Nevěděli by jste náhodou kde takovej kód najít? Přece jen dostat o trochu lepší cenu, tak radši poletím 787 Dreamliner. smiley

0 Citovat

Ten dostávají jen korporáty pro své klienty či lidé jako kompenzaci. Nic veřejného není.

0 Citovat

Omlouvám se Off topic, ale nemáte tady na webu nějaký slovník pojmů a zkratek?

Celkem často tady čtu OTA, IFE, layover, stopover a další pojmy z letecké dopravy, které mi bohužel nic neříkají smiley

0 Citovat

Situace je taková, že letenky s Transaero zdražili, takže se nevyplatili a my se pořád nerozhodli. V souvislosti s dnešní akci na vašem webu. ( http://cestujlevne.com/zarijove-levne-l ... -3-205-kc/ ) Jsme vzali do úvahy i letět s WOW Air z Berlína do Washingtonu D.C. Jen nás zaráží, že všechny lety jsou s přestupem 1h5m nebo 1h10m. Sama aerolinka na webu píše, že by si lidi na přestup měli nechat minimálně 2-3hodiny. Přitom když nám takovou letenku prodají, tak mají v případě nemožnosti stihnutí navazujícího letu povinnost sehnat místo v jiném letu ne?

Díky za odpověď.

0
7 reakcí