Ahoj, jsem nová nejen tady, ale i co se cestování týče, takže tápu při hledání letenek a jen žasnu, jak se vám daří najít takové ceny a společností, o kterých jsem nikdy neslyšela. Kdybyste měli nějaký tip na evropský víkend, budu moc vděčná  .

11. - 13. 3. 2016 víkend v Evropě

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

9 reakcí

Ahoj, jsem nová nejen tady, ale i co se cestování týče, takže tápu při hledání letenek a jen žasnu, jak se vám daří najít takové ceny a společností, o kterých jsem nikdy neslyšela. smiley Ráda bych vás poprosila o pomoc, při hledání levných letenek kdekoli po Evropě na víkend 11. - 13. 3. 2016, nic moc jsem ze světa ještě neviděla, tak se mi hádám bude líbit všude smiley Kdybyste měli nějaký tip na evropský víkend, budu moc vděčná smiley

0

Děkuji Proky, jsi úžasný, že jsi odpověděl tak rychle smiley hned se jdu kouknout co tam pro mě mají smiley

0 Citovat

Nemáš zač smiley Ještě doplním, že letenky je pak lepší koupit přímo na webu dané letecké společnosti.

A u letů se společnostmi Wizz Air a Volotea mohou být uvedeny ceny, na které dosáhnou pouze členové jejich slevových klubů (členství si lze zakoupit na webech těchto společností). Ale pokud bys o členství neměla zájem, dá se při vyhledávání na webu azair.cz v části "Pokročilé parametry vyhledávání" nezaškrtávat možnosti WIZZ DISCOUNT CLUB a SUPER VOLOTEA.

0 Citovat

Děkuji, to se bude všechno jistě hodit smiley Jen je smůla, že většinou z Ostravy moc levných letů není, doporučil bys třeba Krakov? Nebo se vyplatí spíše Praha?

0 Citovat

Taky jsem z Ostravy a určitě bych doporučil hlavně Katovice. Už jsem odtamtud letěl mnohokrát za levný peníz. Pokud byste měli k dispozici na ten víkend auto, tak z Ostravy jste v Katovicích na letišti po dálnici za hodinu a čtvrt a přímo před terminálem můžete parkovat s 90% slevou (platí pro auta s českou a slovenskou SPZ a při minimálním parkování 2 dny). Krakov už je zase o něco dál. U obou letišť pak platí, že bez auta se na ně hůř dostává. Kdyžtak můžeš kouknout tady na fóru do sekce Letiště a tam si najít Katovice a Krakov - je tam dost o tom popsáno.

Z Ostravy se dá reálně letět jen do Londýna, kam ale bývají levnější ceny (a tuším i lepší časy) z Brna.
Praha je taky v pohodě, dneska už se tam vlakem dostaneš levně a pohodlně.

Nicméně počítej s tím, že už nenajdeš žádné super extra ceny, protože hledáš jen asi týden dopředu, což je na letenky hodně pozdě.

0 Citovat

To jsou pro mě všechno cenné rady, na Katovice jsem například úplně zapomněla smiley Vím, že je teď už pozdě, moc nepočítám, že něco objevím. Ale minimálně si to hledání natrénuji a pak v létě s trochou štěstí něco ulovím smiley

0 Citovat

Jen doplním, že v Katovicích stačí na 90% slevu na parkování parkovat více než 24 hodin, není třeba 2 dny a ještě z těch relativně dostupných letišť odkud lítají lowcosty doplním Bratislavu.

0 Citovat

Bratislavu mám taky v hledáčku smiley jen už to je přecejen trošku z ruky. To víte, studenti šetří kde se dá smiley

0 Citovat

Jinak na tenhle víkend se dá třeba z Bratislavy do Berlína - zpáteční 40 euro, i časy jsou fajn, v pá odpo tam, ne odpo zpět.

0 Citovat

za mně - když jsi z Ostravy- tak jednoznačně Katowice.. to parkování je prostě paráda za 4 dny cca 70 kč je nepřekonatelné.. krakow asi taky fajn, ale musíš už připočíst parkovné a taky poplatek za dálnici, která do katowic ještě je pořád zadarmo. musíš ale na druhou stranu počítat s tím, že poměrně dost letů z Katowic není na víkend - hodně na tři noci v daném městě. letěl jsem z katowic poměrně dost krát a levné letenky jsou často do Bologne (pak klidně rychlovlak od 9 euro do Florencie) a i do Neapole - byl jsem na 4 dny před 14 dny.. musíš taky počítat náklady na provoz a ubytování na místě - což si myslím, že zrovna itálie vychází jako jedna z nejlíp..

0
9 reakcí