Ahoj,  v létě plánujeme s přítelkyní cestu do Kanady a USA. Nejdříve měsíc cestovat v západní Kanadě a pak cca měsíc po USA (Aljaška, Washington, Kalifornie, ..). Má někdo zkušenost s příletem do Seattlu v USA a přejedzdem autobusem do Vancouveru? Rádi bychom to tak udělali vzledem k příznivějším cenám letenek, ale máme trochu obavy z hraničních kontrol. Když už se dostaneme do Kanady, nebude pak problém s návratem do USA, kde chceme strávit druhou část cesty? Víme, že ESTA nám poběží i během pobytu v Kanadě a počítáme s tím.  Díky za každou infromaci, Honza .

Do Kanady přes USA

Založil(a) ve fóru Hledám letenku

6 reakcí
  Ahoj, 

v létě plánujeme s přítelkyní cestu do Kanady a USA. Nejdříve měsíc cestovat v západní Kanadě a pak cca měsíc po USA (Aljaška, Washington, Kalifornie, ..).

Má někdo zkušenost s příletem do Seattlu v USA a přejedzdem autobusem do Vancouveru? Rádi bychom to tak udělali vzledem k příznivějším cenám letenek, ale máme trochu obavy z hraničních kontrol. Když už se dostaneme do Kanady, nebude pak problém s návratem do USA, kde chceme strávit druhou část cesty? Víme, že ESTA nám poběží i během pobytu v Kanadě a počítáme s tím. 

Díky za každou infromaci,

Honza

0

Medzi Kanadou a USA sme prechadzali niekolko krat zo Seattlu do Vancouveru. Pri ceste z USA do Kanady nebol nikdy problem, prvy krat nam len oskenovali pas a dali peciatku, ked sme isli dalsi krat tak uz ani peciatku nedavali len oskenovali pas a poslali nas prec. Isli sme autobusom, vsetci ludia vystupili a isli na imigracnu a autobus nas pekne pockal, pre vsetkych ludi z busu cela procedura mohla trvat cca 40 minut viac urcite nie. Pri prechode z Kanady do USA ale ESTA neplati ESTA plati len pri prichode lietadlom alebo lodou. Tam ale tiez nebol ziadny problem na ESTU sa sice pytali ale museli sme si zaplatit VISA WAIVER vlastne ani neviem co presne to je. Je to taka karticka ktoru nam pripli do pasu a museli sme zaplatit poplatok (presne sa nepamatam tusim 12 dolarov ale nie som si isty) ale inac to tiez nebol problem bolo to vybavene za par minut... takze myslim ze nieje coho sa bat... vzdy sme isli autobusom niekedy spolocnostou greyhound a inokedy quickshuttle .... rovnako sme niekolko krat prelietavali lietadlom medzi USA a Kanadou tiez nebol ziadny problem....

0 Citovat

Je to tak, při cestování mezi USA a Kanadou žádný problém nevzniká. Taky jsem absolvoval podobně, přílet a odlet z/do Evropy přes San Francisco, pak letecky ze Seattlu do Victorie, a zpět z Vancouveru do Seattlu po zemi. Jak kanadští, tak američtí pohraničníci sice chtěli znát poměrně detailně důvody, proč jedu/byl jsem v Kanadě a co jsem tam dělal, ale byl to pohovor na 5 minut, takže žádný problém.

A zvažte aspoň jednu cestu mezi Seattlem a Vancouverem vlakem ;) Je sice dražší než bus, ale trasa je to fakt pěkná, o pohodlí ani nemluvě. Navíc zdržení na hranicích nula, celnice je už na nádraží ve Vancouveru, resp. Seattlu.

0 Citovat

Ahoj, máme podobnou situaci. Jedeme za pár dní s kamarády do NYC a pak autem na 2 dny do Toronta. Je potřeba něco vyřizovat? ESTU máme, pochopil jsem, že ETU bychom potřebovat neměli. Stačí tedy "pokecat" na místě se strážci hranice? :)) Díky moc.

0 Citovat

Tak nakonec letím přes Seattle. Napíšu můj plán a jaká máme víza a moc prosím všechny, kdo s tím mají zkušenost, jestli by nenapsali, kdyby byl někde problém.

Takže..

Přiletím do Seattlu letadlem, tam přesednu na bus a pojedu do Vancouveru.

Budu v Kanadě pár týdnů a pak pojedu zpět vlakem z Vancouveru do Seattlu.

Přítelkyně to má trochu jinak, neboť už je nyní pár dní v Kanadě. Přiletěla z Evropy přímo do Vancouveru. Společně se mnou pak už absolvuje cestu vlakem z Vancouveru do Seattlu.

A teď k vízům. Oba máme jen ESTA a ETA. Nebude s tím problém? Podle všeho jsou obě ta víza pro překročení hranic letecky.

Bojím se problému u sebe na přejezdu autobusem mezi Seattlem a Vancouverem, tam bych chtěl předložit ETA, ale bude to pozemní překročení hranic.

U přítelkyně se bojím při přejezdu z Vancouveru do Seattlu vlakem. Opět po zemi a chtěla by cestovat na ESTA. (Já již budu mít označen vstup do USA od příletu do Seattlu, tedy se mnou podle mě problém nebude). Mělo by tedy stačit předložit ESTA a když by byl problém, na místě se doplatí VISA WAIVER? Zajímavé je, že přímo na protokolu ESTA je napsáno: "Your travel authorization has been approved and you are authorized to travel to the United States under the Visa Waiver Program." Není to tedy už rovnou v tom?

Snad jsem to popsal trošku srozumitelně :-)

Každopádně díky za jakékoliv poznámky.

0 Citovat

ETA aj ESTA su na letecku prepravu (aby vyfiltrovali pripadne problemove typy este pred nasadnutim do lietadla, v pripade USA aj lodou). Ked pojdes do Kanady zo Seattlu busom, tak je jedno ci mas ETA, alebo nie. A rovnako ked tvoja priatelka pojde z Vancouveru do Seattle vlakom. V tomto pripade bude "hranicna" kontrola uz vo Vancouveri na stanici. Kedze na pozemnu prepravu ESTA neplati, tak tam zaplatis tych par dolarov (pred par rokmi to bolo myslim ze 6? ) a dovidenia :) Hlavne nerobit z toho tragediu ako keby ste prekracovali hranice na Donbass :D ETA a ESTA mate, ostatne doplatite podla potreby :)

0 Citovat

Vlak z Vancouveru odjíždí z Pacific Station. Je tam jedno nástupiště, které je obehnáno vysokým plotem, myslím, že vězení u nás nejsou tak dobře zabezpečena. Před vstupem na nástupiště je celní a pasová kontrola USA, tzn. že veškeré odbavení se děje už před jízdou (obdobný princip jako na kanadských letištích pro lety z/do USA). Autobusy mezi Vancouverem a Seattlem mají kontrolu na hraničním přechodu. Autobus přijede k odbavovací budově, všichni vystoupí, vezmou si zavazadla a odbavení uvnitř budovy je podobné odbavení na letišti. Po odbavení se pak nastoupí do stejného autobusu, který mezitím přejel na druhou stranu budovy. Mě při cestě do USA vždy zkasírovali (6,-USD), jednou jsme jeli se Švýcary a ty to platili také. Je to správní poplatek, je zmíněn i na internetu imigrační služby.

0
6 reakcí