Ahoj, hledáme letenky na konec ledna - březen do Kambodži. Zatím jsem našel asi nejpohodlnější lety s Emirates Praha - Dubai - Phnom Penh a zpáteční. (je tam jeden technický stop v Barmě) a je to za cca 15.5 - 16k. Otázkou je jestli mám počkat s nákupem letenek na leden/únor nebo to vzít už teď za tyhle ceny. Jestli ceny nepůjdou třeba dolů a nebo naopak nahoru :) Díky za rady. .

Kambodža

Založil ve fóru Hledám letenku

Cirkus je Thajsko pouze pokud se pohybuješ v lokalitách, kde se cirkus očekává turisty. Doporučuju vyrazit mimo a je to úplně o něčem jiném.

Kambodža je u části místních o snaze odrbat za každou cenu (na rozdíl od jiných zemí JV Asie). Vidět za to určitě stojí, vracet se tam asi chtít nebudeš.

0 Citovat

Za mna zatial Angkor Wat TOP pamiatka, na ktorej sme boli. Naozaj je to nieco neskutocne co tam dokazali postavit. A vobec mi to neprislo ako "scambodia". Praveze mi to prislo v porovnani napr. s Thajskom alebo Vietnamom do pohody. dohodli sme sa napr. s tuktukarom den vopred kolko bude pytat za nasledujuci den a ta cena platila. Co sa o Thajsku alebo Vietname neda povedat - tam skusaju menit podmienky za jazdy uplne bezne. to iste napr. ceny potravin a jedla. Tiez mi nepripadalo, ze by nas chceli niekde vyslovene ojebabrat. A hlavne co sa Anglictiny tyka tak to bolo uplne o niecom inom ako inde v Azii. Sice sme boli len v Siem Reape, ale 80% ludi si s vami vedelo pokecat.

0 Citovat

No to je právě to, že jste byli jen v Siem Reapu a mluvíš tu jen o domluvě s tutktukářem na celodenním pronájmu.

Nevím teda kdy a kde v Thajsku se Tebe konkrétně pokusil někdo okrást, ale já strávil v Thajsku dohromady několik měsíců, procestoval jsem jej křížem krážem a pokusili se mě tam odrbat 1x v Bangkoku, jinak nikdy a nikde.

Jinak Angkor celý, nejen Angkor Wat je neuvěřitelný zážitek, to bezesporu!

0 Citovat

Nemyslim len tuktukara :) vseobecne aj v restike, hotel, na ulici, na trhoch a podobne. celkovo aj ludia mi tam prisli omnoho priatelskejsi a srdecnejsi. A ponukli aj nieco zadarmo. Chlapik nam dal vodu, od niekoho sme dostali ananas zadarmo... bez toho aby sme nieco chceli. toto sa mi inde este nestalo. Mozno sme mali len statstie na ludi a preto nemam pocit, ze nas tam chceli vsade okradnut.

a samozrejme som myslel cely komplex angkor :) je to nieco neuveritelne a nerozumiem ako sa to nemohlo dostat do 7 divov.

a co sa tyka thajska tak len klasicke podvody u taxikarov / tuktukarov, potom ako je niekde zatvorene aj ked nie je, ako nieco stoji viac aj ked tam je cenovka s nizsou sumou a podobne. nic strasne. pokial ma clovek nacitane tak sa dokaze celkom efektivne branit :)

0 Citovat

Opravdu nevím, kde ses v Thajsku pohyboval nebo z jakýho důvodu, ale to, že by po mě někdo chtěl víc než něco stojí se mi nestalo nikdy a z tohoto pohledu je dle mýho názoru právě Thajsko země naprosto bezproblémová i pro začátečníky - samozřejmě nemluvím o provařených destinacích a typických odrbech, který fungujou všude na světě a kterým se každý kdo trochu přemýšlí vyhne bez problémů (místo taxi požívat třeba Uber nebo GrabTaxi nebo GrabBike atd.)

0 Citovat

Cirkusem Thajsko jsem myslel obecně to kam země spěje, protože žijí v dojmu že čím víc pruhů tím víc adidas. Čím více turistů, tím lépe. Kde na přelomu tisíciletí stálo 5 hotelů stojí jich teď 30 a za dalších 15 let jich bude dvakrát tolik. Nezažil jsem zlatá 90. léta (kdy letenky do BKK stály ukrutných 30,000), ale mezi 2001 a 2015 jsem byl v Thajsku 4x a naposledy jsem přijel tak zklamaný, že asi nikdy více.

To, že tě někdo odrbe mne až tak netrápí, pokud jde jen o peníze a nemá potřebu ti vrazit kudlu do břicha nebo ustřelit hlavu jako bonus.

0 Citovat

Mám zato, že pořád není problém najít místa (a je jich spoustu, naštěstí je Thajsko veliký), kde se bílý turista objeví výjimečně a kde je to úplně o něčem jiném (třeba severovýchodní a východní část země). Je potřeba si ale půjčit auto. Jinak souhlasím s Tvým hodnocením v turisticky exponovaných lokalitách.

0 Citovat

Letos v dubnu jsme si Kambodžu zopakovali a během tří let obrovský pokrok. Mezi Siem Reap a Sihanoukville jsme místo autobusu použili přelet. Let 45 minut s A 320 JC Airlines za 72 dolarů. V Sihanoukville fungl nové letiště kde ještě dodělávali sádrokartony a wc. Sihanoukville se změnilo k nepoznání. Patří celé Číňanům a je plné kasín. Atmosféra je pryč. Samloem je taky jinde, ale pořád to jde. Zatím tu nepůjčují skútry a netahají po vodě nafukovací banány, ale v budoucnu kdo ví. 

0