Zdravím, chci sólo do číny cca+- 15.8.-15.9.2018 , tj na měsíc přelom léto podzimŘíkal jsem si že fajn trasa je přílet do HKG, jeden vstup do číny, lítat/jezdit po číně a pak odlet z PEK.Dotaz je na to kdy letenku koupit, teď tady i jinde je cena na tento termín 13,5-15k, tak jestli čekat na akci anebo jestli je to ok cena (třeba Japonsko jsem kupoval za 10,5k, ale v akci a stejný přílet/odlet) určitě tam chci, takže to není o tom čekat na výhodou letenku jinam, jen dotaz jestli bývají i levnější multicity v těchto trasách. .

PRG-HKG PEK-PRG multicity jak/kdy řešit, bývají akce?

Založil ve fóru Hledám letenku

3 reakce

Zdravím,

chci sólo do číny cca+- 15.8.-15.9.2018 , tj na měsíc přelom léto podzim

Říkal jsem si že fajn trasa je přílet do HKG, jeden vstup do číny, lítat/jezdit po číně a pak odlet z PEK.

Dotaz je na to kdy letenku koupit, teď tady i jinde je cena na tento termín 13,5-15k, tak jestli čekat na akci anebo jestli je to ok cena

(třeba Japonsko jsem kupoval za 10,5k, ale v akci a stejný přílet/odlet) určitě tam chci, takže to není o tom čekat na výhodou letenku jinam, jen dotaz jestli bývají i levnější multicity v těchto trasách.


capture2-1.png

0

Já bych k otázce řekl, že akce jsou nepředvídatelné, už jen proto, že to jsou většinou chybové tarify. Na multicity na téměř přesný termín ještě méně pravděpodobné. Úplný přehled o tom ale nemám.

Doporučuju jet až v září (tak do 28.9.), aby ses vyhnul hlavní sezóně o prázdninách (a prvnímu týdnu v říjnu).

0 Citovat

Vzhledem k tomu itineráři (dost přeletů...) si myslím, že let do Evropy nemusí být nutně z Pekingu, stejně tak to asi není problém otočit (vracet se z Hong Kongu). Momentálně se to dá koupit s Emirates s krátkými přestupy v Dubaji za cca 12500, což mi připadá OK https://goo.gl/wZDBE4

Jinak na takovouto kombinaci doporučuji Google Flights v betaverzi (https://www.google.com/flights/beta) - umožní to na všech místech zadat více letišť a je vyhledává to asitak 100x rychleji než všechny OTA.

0 Citovat

Já bych to brala. Jeli jsme na vlastní pěst - jen opačně než ty a kombinace s Hongkongem byla super. Jen k itineráři - určitě doporučuju maximálně využívat rychlovlaky proti vnitrostátním přeletům, obzvlášť noční přejezdy v čtyřlůžáku byly fajn. Bacha na nákup jízdenek na vlaky, třeba rychlovak Guilin-Guangzhou se vyprodal několik hodin po dání do prodeje. Na místě jsme kupovali jen krátké přejezdy (což je v čínských poměrech 100 km). Léto bez obav, my byli v červenci (rámcově Peking-Xian-Lijiang-Kunming-Guilin-Hongkong).

0
3 reakce