Ahoj všem, chtěla bych se zeptat, jestli nemáte nějaké tipy na operátora v Bulharsku, u kterého se dá pořídit dobrá datová sinkarta za rozumnou cenu (volání i sms jsou mi vcelku jedno). Máte někdo přehled, jak moc se ceny liší? Hodně, nebo je to víceméně jedno a je nejlepší zajít do prvního obchodu? .

Tip na datovou simkartu v Bulharsku

Založila ve fóru Co se nevešlo

13 reakcí

Ahoj všem,

chtěla bych se zeptat, jestli nemáte nějaké tipy na operátora v Bulharsku, u kterého se dá pořídit dobrá datová sinkarta za rozumnou cenu (volání i sms jsou mi vcelku jedno). Máte někdo přehled, jak moc se ceny liší? Hodně, nebo je to víceméně jedno a je nejlepší zajít do prvního obchodu?


0

ziadnu, Bulharsko je v EU, takze rovnake data ako doma :)

0 Citovat

nikdy ma neprestanu udivovat ludia, co sa tu dokazu zaregistrovat, ale nedokazu vyhladat na googli primitivnu vec


http://prepaid-data-sim-card.wik...i/Bulgaria


a to som hladal v slovencine s vysledkom na 1. stranke , "hladanie" doslova na 10 sekund ...
0 Citovat

Někdy mám pocit, že se jedná o fejkové registrace a dotazy, že se zase někdo od konkurence doma nudil. Na druhou stranu i v EU můžeš pořídit levnou SIM a čerpat kupříkladu výhodnější data než u domácího operátora, typický příklad cena datových služeb v ČR a třeba v Polsku, to jsou nebe a dudy. Zatímco v Polsku už mají neomezené datové tarify, u nás si operátoři stále účtují nehorázné sumy za jednotky gigabajtů. 

0 Citovat

No ja mám pocit, že pri tom EU roamingu trošku skrtia niektori operátori rýchlosť. V Poľsku aj Maďarsku len 3G. To mám 4ku, čo máš za 8 euro 10gb doma (v lete teraz akcia 300gb) a skoro 2gb v eú + 100 minút/sms. Minulý rok s O2 som mal 4g v Rumunsku a rýchlosti vyše 40mbit. To som chcel povedať, že možno lacná dátová simka z iného EU štátu ponúkne síce viac dať, ale oveľa nižšie rýchlosti a odozvu.

0 Citovat

A nie je to jedno? :) 3G ma tusim 14 mbit a nadstavba 3G+ az 42.  Tazko povedat, ako je to s pokrytim voci 4G, ale este stale by to malo byt na cestovanie vpohode. Prinajhorsom si vyskladam 4GB vo Funfone za 8 € (co nie je velmi prestrelene voci bulharskym sim), a tusim 100% dat mam aj v roamingu 4G.

0 Citovat

jo, to len teoreticke rychlosti, to 3G mi ide okolo 2-3Mbit max, ale je to uplne jedno na cestovanie, len to, ze by som sa nespoliehal ze roamingova karta bude mat take kvalitne pripojenie ako domaca.

0 Citovat

ako, moze byt :) Surfroam ma k tomu pekny faq:


The Surfroam SIM card uses multi-IMSI profiles technology and is therefore different then any usual local SIM (IMSI stands for International Mobile Subscriber Identity). Present time we use Global, Global+ and Ultra profiles embedded in one Surfroam SIM.


Each profile is supported by a different set of carriers and network agreements. We decide which profile with which network(s) can be used in each country. In each country there is one preferred profile and at least one open network.

The Surfroam SIM tries to connect to a network on the current profile and then, if necessary, switch to another profile. Тhe correspondence of each profile and country please refer to our rates: https://surfroam.com/pages/rates

0 Citovat

Omlouvám se, že jsem se vůbec dovolila zeptat...

Tohle není ani fake, ani troll ale čistá zoufalost.

Situace je taková, že kvůli jistým okolnostem už téměř nemám data (2 týdny organizování soustředka) a píši to z mobilu. Data mám i tak drahá, takže dokoupit je na ČR simku nemá smysl.  Z vlastní zkušenost vím, některých zemích se stává, že simka vypadá úžasně, ale má např. nějaké omezení na rychlost, nebo je to třeba operátor nefungující mimo města apod. Obvykle se vůbec neptám, ale googlit něco přes mobil mi jde o mnoho hůře a nemohla jsem si dovolit na to spálit zbytek dat. (Už jsem v Bulharsku, mimo nějakou wifi)

Děkuji všem, kteří poskytli tipy, za tipy ;-) Zároveň doufám, že vy ostatní jste ukojili své pudy, a dobře jste si zanadávali.




0 Citovat

Tak ono to vyznelo, že sa len chystáte do Bulharska... Tam bol signál dobrý všade, zase nie je to divočina :) či A1, alebo telenor, všetko podobné

0 Citovat

pani sa nehnevajte, ale toto "hladanie" by vas stalo menej dat ako nacitanie diskusie cestujlevne ....

0 Citovat

Mne sa vždy rátajú tie inotaje... Že si musíme domyslieť v akej práve situácii je tazatel :) a keď zle odhadneme, tak dostaneme výchovnú príučku

0 Citovat

Jo chápu, moje blbost, měla jsem to napsat trochu jasněji. Opravdu nejsem zvyklá ptát se na zbytečnosti, a v 99% si věci zjišťuji sama, ale tentokrát se mi nic kloudného vygooglit nepodařilo, krom obecných keců o data roamingu a přišlo mi, že fórum je od toho, aby se lidé ptali. (A jo, uznávám, že asi i ty dva týdny bez pořádného spánku se na formulaci také podepsaly)

0 Citovat

tonic napsal(a):

Mne sa vždy rátajú tie inotaje... Že si musíme domyslieť v akej práve situácii je tazatel :) a keď zle odhadneme, tak dostaneme výchovnú príučku


Mozno to kuzlo tkvie v tom si prestat domyslat a odpovedat na to, na co sa clovek pyta bez toho. :)

0
13 reakcí