Zdravím cestovatelé, otec si zakoupil all-inclusive zájezd do Tuniska, kde měl být v hotelu velký aquapark. Po příletu se zjistilo, že hotel je fully booked, takže je s prckem museli poslat do jiného hotelu, který k dispozici aquapark neměl. Cestovní kancelář BlueStyle to má uvedené v podmínkách, že Vás může přesunout do hotelu stejné nebo lepší kvality. Je to i tak adekvátní? Dá se zájezd reklamovat? Plán byl takový, že se prcek vyblbne v aquaparku. Druhá věc. Dnes měl být odlet z Djerby v 6:05 cca, bohužel nastala závada při odletu s navigací a letadlo se vrátilo zpět na letiště po pár minutách. Odlet s dalším letadlem je kolem 19:00. Jak se dá toto řešit? Předem díky za informace a rady. Filip .

Reklamace zájezdu

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

5 reakcí

Zdravím cestovatelé,

otec si zakoupil all-inclusive zájezd do Tuniska, kde měl být v hotelu velký aquapark. Po příletu se zjistilo, že hotel je fully booked, takže je s prckem museli poslat do jiného hotelu, který k dispozici aquapark neměl. Cestovní kancelář BlueStyle to má uvedené v podmínkách, že Vás může přesunout do hotelu stejné nebo lepší kvality. Je to i tak adekvátní? Dá se zájezd reklamovat? Plán byl takový, že se prcek vyblbne v aquaparku.

Druhá věc. Dnes měl být odlet z Djerby v 6:05 cca, bohužel nastala závada při odletu s navigací a letadlo se vrátilo zpět na letiště po pár minutách. Odlet s dalším letadlem je kolem 19:00. Jak se dá toto řešit?

Předem díky za informace a rady.

Filip

0

Vzhledem k tomu, k jaké popularitě hotely s tobogánem v poslední sezóně nabyly, bych se to rozhodně nebál reklamovat. Jen teď z hlavy neznám podmínky a možnosti kompenzací. Navíc zrovna Blue Style je na tobogány ujetý, takže ať nedržkujou a valí prachy :)

Co se týče letenek, tam je to naprosto skvělé :) Máte nárok na 400 € za osobu, včetně dítěte. Tohle se řeší přímo s aerolinkou. Také by vám měli dát najíst/napít po celou dobu, co tam musíte čekat. Kdyby se náhodou vše protáhlo do nočních hodin, žádejte o hotel. Budou se vymlouvat atd., je to potřeba na ně tlačit. Kompenzace řešte v klidu po návratu, viz https://www.cestujlevne.com/blog/zpozdeny-let

0 Citovat

Davide, děkuji Vám za zprávu. Zítra budu psát Tunisanům,  tak se poté ozvu, jak to dopadlo. 


Mějte se hezky.

0 Citovat

Jo takhle, jestli je to let s Tunisair, tak tam bohužel kompenzace nelze uplatnit... Předpokládal jsem let s Travel Service.

0 Citovat

Z tunisanu nic nekapne (ani kdyby byl odlet z prg), jdi po cestovce, sleva z ceny zajezdu dle frankfurtske tabulky (viz. google)

0 Citovat

Dám to sem, nebudu zakládat vlákno. 

Kamarád + 2 osoby letěl na zájezd s cestovkou. TUI nějaká odnož v Polsku, letecká společnost Tailwind (!) Turecko, let PRG-AYT.

Zpoždění odletu ve finále o jeden celý den (údajně porucha letadla). Uplatnili jsme nárok na kompenzaci, zatím bez odezvy. To bude ještě zajímavé asi. 

Podaná reklamace u cestovky (přes agenturu, která zájezd přeprodávala, ale to není důležité), dovolená zkrácená o jeden celý den, vada, která nebyla možná odstranit. Žádali jsme o náhradu újmy podle "frankfurtské tabulky", nic víc, žádné psychické strádání a ztrátu radosti z dovolené a podobné blbosti.

Všechno doloženo, jak má být. 

Teď přišlo odmítnutí od TUI, že vysvětlují problematiku zpoždění letu (děkuji za školení zdarma ;) ), že je upravena (261/2004 EU) a oni tedy neodpovídají a ať se obrátíme na leteckou společnost. 

No tak já si myslím, že to takhle není, že motají dvě věci dohromady. Že rozhodně odpovídají za to, že jejich klient měl zkrácenou dovolenou o jeden den, ten den neprobydlel, neprojedl atd... Možná polovina lidí se na to v tomhle případě vybodne a bude honit pouze aerolinky. ?? 

Má někdo zkušenost prosím?  Já jsem odhodlaná je vyzvat předžalobní výzvou a pohrozit soudem, protože si myslím, že pravdu nemají. 

 

 

1
5 reakcí