Ahoj,jedu za tři týdny na půl roční trip po Asii a potřeboval bych poradit s pojištěním. Hlavně o to, které zvolit, přeci jenom není to zrovna nejlevnější záležitost při takto dlouhém tripu, navíc když to je v jednom kuse. Co bych potřeboval, aby v tom bylo zahrnuto, je turistika do 5000 m.n.m. (pouze v září, kdyby se to vyplatilo rozdělit na dvě pojištění), surfování, případně normální potápění a pak klasika, jízda na motorce apod. Našel jsem si pojištění od UNIQA ve spolupráci s horolezeckým svazem, kde to na rok vyjde na 5500 Kč, což je dobrá cena. Jen si nejsem jistý, jestli to neplatí pouze pro rok 2018, vznezl jsem dotaz, tak uvidím, co odpoví. Napadlo mě ještě řešení, že bych si založil prémium účet u ČSOB, které v sobě zahrnuje jejich nejvyšší cestovní pojištění. Platí to pro dobu 120 dní, takže bych poté někdy v lednu si zaplatil pojištění např. od True Traveller na zbytek pobytu. Ale tohle řešení není úplně ok z morálního hlediska, jelikož bych si musel pingovat peníze sem a tam, abych splnil podmínku vedení účtu zdarma, pro což musím mít příjem 50k měsíčně, který se dá vytvořit uměle.Pokud máte případně jiné návrhy, tak sem s nimi, budu jedině rád. Zase nechci jít cestou úplně neznámých pojišťoven, které se budou snažit vykroutit z každého plnění. Děkuji .

Cestovní pojištění - 6-8 měsíců

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

1 reakce

Ahoj,


jedu za tři týdny na půl roční trip po Asii a potřeboval bych poradit s pojištěním. Hlavně o to, které zvolit, přeci jenom není to zrovna nejlevnější záležitost při takto dlouhém tripu, navíc když to je v jednom kuse. Co bych potřeboval, aby v tom bylo zahrnuto, je turistika do 5000 m.n.m. (pouze v září, kdyby se to vyplatilo rozdělit na dvě pojištění), surfování, případně normální potápění a pak klasika, jízda na motorce apod.


Našel jsem si pojištění od UNIQA ve spolupráci s horolezeckým svazem, kde to na rok vyjde na 5500 Kč, což je dobrá cena. Jen si nejsem jistý, jestli to neplatí pouze pro rok 2018, vznezl jsem dotaz, tak uvidím, co odpoví.


Napadlo mě ještě řešení, že bych si založil prémium účet u ČSOB, které v sobě zahrnuje jejich nejvyšší cestovní pojištění. Platí to pro dobu 120 dní, takže bych poté někdy v lednu si zaplatil pojištění např. od True Traveller na zbytek pobytu. Ale tohle řešení není úplně ok z morálního hlediska, jelikož bych si musel pingovat peníze sem a tam, abych splnil podmínku vedení účtu zdarma, pro což musím mít příjem 50k měsíčně, který se dá vytvořit uměle.


Pokud máte případně jiné návrhy, tak sem s nimi, budu jedině rád. Zase nechci jít cestou úplně neznámých pojišťoven, které se budou snažit vykroutit z každého plnění.


Děkuji


0

Já jsem na půroční cestu po asii využil toto - https://www.fio.cz/bankovni-sluz...ke-kartam. Platí až na 180 dní a varianta gold s limitem 4mil stojí 75 kč měsíčně. Vedení účtu bylo zdarma. Byli jsme na cestě o pár dnů déle,takže na tu část nad 180 dnů jsem si vyřídil ještě druhé pojištění na těch pár dnů. Jediný problém pro tebe asi bude, že to asi nebude do 5000 m.n.m., koukni na podmínky

0
1 reakce