Ahoj. Měl bych takovy dotaz, jestli ma někdo zkušenost. Z jistych duvodu nepoužívám platebni kartu. Pokud potrebuji neco platit, používám kartu manželky. Momentálně se ale chystam do LA a na Hawai sám a bez karty se neobejdu. Moje otázka tedy zni, bude problem pouzivat kartu manzelky? At uz pri půjčení auta, nebo pri platbe za hotel? Na bookingu, u hotelu co mam rezervovaně píšou, ze pri check-inu vyžadují ID a kartu, bude to problém? Prijimeni mame s manzelkou stejné. Nikdy jsem s tim teda problem neměl, ale nevim jak v USA. Díky  .

Používání platebni karty (ne me vlastni)

Založil ve fóru Co se nevešlo

Uz davnejsie si nerobim iluzie o momentalnej urovni spolocnosti, ale toto uz aj na mna je dost ...

0 Citovat

Thom@s napsal(a):

Abych to vysvetlil, ucet nepoužívám z duvodu exekuce. Tak co by jste poradili? 

Zaplatit. 

0 Citovat

exekutor na majetk ve společném jmění zásadně dosáhnout může (vč. prostředků na účtu druhého z maželů), ale s jistými výjimkami. Hmotněprávní úprava je obsažena v § 731 a násl. NOZ, procesněprávní pak v § 262a a násl. OSŘ ve spojení s § 42 EŘ za podmínky stanovené v ust. § 304b odst. 4 EŘ (exekutor se dostane jen na polovinu prostředků na účtu druhého z manželů) . Pokud to doteď neudělal, má to svůj důvod (např. právě proto, že se jedná již jen o druhou polovinu prostředků, SJ bylo zúženo, jedná se o výhradní majetek druhého z manželů nabytý např. v dědictví, atd.). Povinný v exekuci není vězeň a zahraniční cesty nikomu hlásit nemusí. Poskytování součinnosti třetích osob exekutorovi je upraveno v § 33 EŘ a letecká společnost by byla povinna exekutorovi k jeho žádosti sdělit pouze údaje k přepravovanému zboží (aby neposílal do zahraničí majetek postižitelný exekucí). Reálně si ale nedokážu představit, že by exekutor průběžně obesílal všechny aerolinky létající z Evropy.

Řešením je skutečně vystavit druhou kartu k účtu na manžela, protože exekutor nemůže postihnout účet, pokud je dlužník pouze jeho disponentem.
0 Citovat

S tím otevíráním účtů si úplně nejsem jistý, vím mám zkušenosti "jen" z Kanady 2016, ale banka vyplňovala SIN number, což je jejich pracovní číslo a předpokládám, že v US to bude hodně podobné... 

0