Zdravím Vás cestovatelé.Chtěl bych se vydat poprvé do Thajska na vlastní pět. Nevím ale kdy se tam vydat. Mám v plánu zkusit říjen ale... Všude na webu jsou různé informace, někde píšou že i v monzunovém období hrozí déšť max. v noci nebo třeba 1h, 2h v kuse přes den. Jinde na webu grafy ukazují že v tomto období jsou obrovské srážky. Na druhou stranu v hlavní sezoně listopad - únor tam je údajně narváno turisty. Opravdu nevím jak se zorientovat. Chci cestovat v jižní části kde jsou ostrovy tzn. Phuket, Ko Lanta, Ko Samui, Phi Phi Island. apod.Děkuji moc za rady,Lukáš .

Thajsko - počasí

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

2 reakce

Zdravím Vás cestovatelé.

Chtěl bych se vydat poprvé do Thajska na vlastní pět. Nevím ale kdy se tam vydat. Mám v plánu zkusit říjen ale... Všude na webu jsou různé informace, někde píšou že i v monzunovém období hrozí déšť max. v noci nebo třeba 1h, 2h v kuse přes den. Jinde na webu grafy ukazují že v tomto období jsou obrovské srážky. Na druhou stranu v hlavní sezoně listopad - únor tam je údajně narváno turisty. Opravdu nevím jak se zorientovat. Chci cestovat v jižní části kde jsou ostrovy tzn. Phuket, Ko Lanta, Ko Samui, Phi Phi Island. apod.


Děkuji moc za rady,

Lukáš

0

Nikdo ti nic nezaručí, nikdo ti nedokáže ani přesně odpovědět jak bude... počasí je tam poměrně nestálý v posledních letech - třeba loni když jsme byli na Phuketu v červenci v červenci, tak místňáci říkali, že pršelo většinu času hlavní sezóny, nám sprchlo všehovšudy 2x. Předloni na Samui konec srpna/začátek září to stejné, prostě těžko říct, s počasím je to vždycky loterie.

Obecně bych spíš doporučil spíš oblast Thajskému zálivu (Saumui atd.) a kouknul bych na accuweather jak to tam vypadalo se srážkama loni ve stejném období a případně i předloni (z hlavy nevím jestli to umožňuje...), pak si asi uděláš obrázek.

Jinak teď dával cestik sem na CL cestopisnou trilogii z (nejen) jižního Thajska z října 2018, tak doporučuji přečíst:

https://www.cestujlevne.com/cestovatele/6055

0 Citovat

Jak už dnes v jiném vlákně psalo více lidí o zkušenostech s počasím v jižním Thajsku o prázdninách, někdy to vyjde a někdy ne. Od května do října je to podobné. Nějaký týden vyjde s modrou oblohou a minimem deště, jiný týden bude většinou zataženo s kratšími či delšími silnými dešti a někdy je to v rámci dne a týdne proměnlivější.

Na statistiky se dá spoléhat čím dál méně (viz nedávno nebo březen 2011 na Ko Samui), ale zrovna Ko Samui a okolí bych v říjnu nedoporučoval, protože to je po listopadu z hlediska statistik nejhorší měsíc (dívat se někam, jak bylo loni nemá žádný smysl): https://en.wikipedia.org/wiki/Ko...ui#Climate

Takže když už tam, tak třeba v květnu a červnu, kdy tam asi tolik lidí nebude. Koncem října je větší pravděpodobnost horšího počasí na Ko Samui a sousedních ostrovech než v jiných destinacích, kde během října monzun obvykle končí.

Je to sice malá pravděpodobnost, ale je dobré vědět i o medúzách čtyřhrankách, u kterých je nejvyšší riziko z Thajska v srpnu až říjnu na Ko Samui a Ko Phanganu:

https://www.thethailandlife.com/...h-thailand

0
2 reakce