Ahoj, v září jedu na půl roku do Kuala Lumpur. Přemýšlím jak to udělat s cashem. Teď mám účet u České Spořitelny, ale tam chtějí nehorázný poplatky (125,- za výběr). Našla jsem mKonto u mBank, kde jsou výběry z bankomatů nad 2,500 Kč zdarma. Ale mají horší kurzy než ČS. Máte někdo zkušenosti s výběry v Asii/Malajsii, pokud se jedná o delší pobyt? Vyplatí se mi založit účet u mBank, nebo díky těm kurzům vyjde stejně draho ČS? Bude mi banka účtovat i nějaký jiný poplatky, než přímo za výběr? Díík .

Výběry z bankomatů v Malajsii

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

10 reakcí

Ahoj,

v září jedu na půl roku do Kuala Lumpur.
Přemýšlím jak to udělat s cashem. Teď mám účet u České Spořitelny, ale tam chtějí nehorázný poplatky (125,- za výběr). Našla jsem mKonto u mBank, kde jsou výběry z bankomatů nad 2,500 Kč zdarma. Ale mají horší kurzy než ČS.

Máte někdo zkušenosti s výběry v Asii/Malajsii, pokud se jedná o delší pobyt? Vyplatí se mi založit účet u mBank, nebo díky těm kurzům vyjde stejně draho ČS? Bude mi banka účtovat i nějaký jiný poplatky, než přímo za výběr?
Díík

0

Používám Equa Bank. Výběr za 9 Kč a kurzy lepší než mBank. Vedení účtu samozřejmě zdarma.

0 Citovat

Ve vetsine Asie se neplati vyber bance, ale spolecnosti ktera provozuje bankomaty. Tzn. tady v Evrope Vam sice banka napise vyber za 9kc, pripadne zdarma.... ale v Asii zaplatite nekolik procent za vyber vyderacum co provozuji bankomaty. Malokde sem se setkal s tim ze byl vyber zdarma... a to sem se pohyboval ve velkych mestech jako je Bankok, Hanoi, Saigon, Siem reap apod. Takze je lepsi vzit si hotovost... pokud ma nekdo jinej poznatek sem s nim.
Ps: netusim jak je to v Kuala Lumpur, tam sem sice byl, ale nevybiral sem tam.

0 Citovat

S nějakými poplatky počítám, jde mi jen o to, kde budou nejlevější. Ale pokud se nevyhnu poplatkům provozovatelům bankomatů, tak jediný co mi zbývá, je vybrat si českou banku s nízkým/ žádným poplatkem.

Hotovost je nejjednodušší a nejlepší možnost, ale mít u sebe hotovost na 5 měsíců asi není nejlepší řešení.

0 Citovat

Zil jsem v JV Asii pul roku, v KL a Singapuru jsme byl mesic. Mel jsme ucet u CS, pac jsme tam puvodne letel jenom na 2 mesice s cashem a jednoznacne doporucju Equa/mBank. Za vybery v KL se mi strhl jen poplatek CS za zahranicni vyber, nic jineho jak zminuje twik. Urcite bych se ale snazil vzit si cash na co nejdyl. Taky mi neslo platit kartou a potkal jsem par lidi, kterym v Asie bankomaty urcitych bank "sezraly" kartu, proto doporucuju banku informovat dopredu o vycestovani na delsi dobu.

0 Citovat

U ČSOB se dá sjednat fixní poplatek po dobu, co je člověk v zahraničí. Možná by stálo za to se u ČS taky přeptat....

0 Citovat

Cestuji dost a používám k placení Zuno bank. Účet si založíš rychle a zdarma, pokud si dáš účet plus, platíš sice 68 kč měsíčně, ale pokud kartou zaplatíš za 3000, Kč a víc, máš vedení zdarma. Navíc výběry z bankomatu jsou po celém světě zdarma. Mám to vyzkoušené. Doporučuji si k účtu zařídit kromě debetní karty i kreditní, v USA se např. líp platí, vyžadují tam kreditky a s debetkou občas nezaplatíš. V Malajsii jsem platil kartou a úplně v pohodě.

0 Citovat

Nepodceňoval bych význam přepočtových kurzů, od částky cca 150 EUR výše už můžou hrát významnější roli, než bankovní poplatky za výběr. Pro příklad - před 2 měsíci jsem vybíral v Londýně s kartou od KB a s kartou od mBank - rozdíl v přepočtovém kurzu byl asi 0,87 Kč za 1 libru (mBank totiž přepočítává vše přes EUR, takže převod GBP->EUR->CZK je značně nevýhodný, nejsem si jistý, jestli není ještě zatížen 1-2% poplatkem VISA za převod). Ve výsledku to je při 120 librách rozdíl okolo 100 Kč a přesně tolik stojí výběr z bankomatu v zahraničí od KB. Takže od 120 liber výše už vyjde výhodněji vybírat s kartou od KB s poplatkem, než kartou od mBank bez poplatku.... to jen pro srovnání.

0 Citovat

nejvyhodnejsi sebou vsude na svete cash - a vzdy se usetri - karty jen jako rezerva v mimoradce

0 Citovat

uplne se stydim - je to tady samej slavnej profesional cestovatel - tak si holt cestujte s KARTAMA - smiley

0 Citovat

já tedy cestuji výhradně s dostatečnou hotovostí a kartu(debetku) beru jen jako zálohu a pro příp. garanci hotelu!

pro mě nejjednoduší způsob!

0
10 reakcí