Ahoj,nemá prosím někdo zkušenosti s portálem booking.com a jednolůžkovým pokojem? Jde mi o to, že bych si rád rezervoval během dovolené nějaké hotely (většinou co jsem byl po Evropě jsem byl s cestovkou, ale rád bych teď na vlastní pěst). Jelikož cestuji v 98 % případu sám, tak bych se rád zeptal na následující. Ve vyhledávání si vyberu lokalitu, vyberu datum a zvolím počet osob, v mém případě 1. Vyobrazí se široká nabídka ubytování, ale ať zvolím kterýkoliv hotel, tak v 99 % jsou k dispozici různé manželské pokoje, dvoulůžkové apod., ale jednolůžkový jsem viděl snad jen u dvou hotelů.U pokoje je vždy informace, že maximálně dvě osoby, ale nikde není už uvedeno, jestli je nějaký doplatek za to, že budu v pokoji sám? Nevíte, jak to je? Nebo si to daný hotel určí až na místě podle situace? U cestovky se většinou doplácí nějakých pár tisíc, většinou 2 a více, průměrně platím 3 500 Kč navíc za jednolůžko, ale na bookingu jsem tohle nenašel, díky moc za rady. .

Zkušenosti s booking.com - jednolůžkový pokoj

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

13 reakcí

Ahoj,


nemá prosím někdo zkušenosti s portálem booking.com a jednolůžkovým pokojem? Jde mi o to, že bych si rád rezervoval během dovolené nějaké hotely (většinou co jsem byl po Evropě jsem byl s cestovkou, ale rád bych teď na vlastní pěst). Jelikož cestuji v 98 % případu sám, tak bych se rád zeptal na následující. Ve vyhledávání si vyberu lokalitu, vyberu datum a zvolím počet osob, v mém případě 1. Vyobrazí se široká nabídka ubytování, ale ať zvolím kterýkoliv hotel, tak v 99 % jsou k dispozici různé manželské pokoje, dvoulůžkové apod., ale jednolůžkový jsem viděl snad jen u dvou hotelů.


U pokoje je vždy informace, že maximálně dvě osoby, ale nikde není už uvedeno, jestli je nějaký doplatek za to, že budu v pokoji sám? Nevíte, jak to je? Nebo si to daný hotel určí až na místě podle situace? U cestovky se většinou doplácí nějakých pár tisíc, většinou 2 a více, průměrně platím 3 500 Kč navíc za jednolůžko, ale na bookingu jsem tohle nenašel, díky moc za rady.


0

nic se nedoplácí. Prostě zaplatíš cenu co je na bookingu. 

0 Citovat

u cestovek to funguje tak, že mají cenu rozpočítanou s předpokladem sdíleného pokoje minimálně dvěma osobami, čili cena zájezdu pro dvě osoby na pokoji je nižší než pro jednoho člověka na pokoji (ono totiž 2 se dělí 50% za náklady na dvoulůžkový pokoj a i když je jednolůžák nakrásně k dispozici, nikdy to není za 50% ceny dvoulůžáku). Napsal jsem to složitě ale snad i pochopitelně.


Na Bookingu cenu kterou vidíš tak se jedná o cenu konečnou. Pokud nabízí pouze dvoulůžkové pokoje, tak to znamená že cena ce stejná ať si na pokoji sám nebo ať tam jste dva.
0 Citovat

Daniel napsal(a):

Na Bookingu cenu kterou vidíš tak se jedná o cenu konečnou. 

Tady pozor na to, že v ceně nemusí být různý poplatky a taxy. Vše tam ale vždy píšou. 

Většinou je příplatek za 2 osoby na pokoji odhadem 20-30% oproti tomu když si tam sám.

0 Citovat

Díky všem za rychlé odpovědi, takhle to je pro mě dostačující. Co jsem se díval na ty taxy, tak většinou tam je uvedené, že je daň buď v ceně a nebo se doplácí na místě třeba 5 euro/noc (příklady, ceny jsou různé).


Předpokládám, že ubytování je asi nejvhodnější řešit co nejpozději, třeba týden před odletem nebo i pár dní, to by mohly být i ceny zajímavější.
0 Citovat

No neriešil by som to na poslednú chvíľu, najmä keď ide o populárne destinácie. Viď vlákno o ubytovaní v Brugách.


https://www.cestujlevne.com/disk...ruggy-gent

0 Citovat

Nejvhodnější je to pro každýho jinak. Na krátký pobyty (víkendovky) si rezervuju vše předem, protože zůstávám na jediným místě. Na delší pobyty si předem zabookuju maximálně první noc a to jen v případě, že přiletím večer. Jinak se rozhoduju přímo na místě, protože mám volnost v programu a nemusím hledět na přesun ten den tam a tam. Tahle taktika ale není dobrá přes letní prázdniny v populárních destinacích. Tam je naopak nejlepší booknout něco už hodně předem.

0 Citovat

Já bookuju vždy co nejdříve, hodně dopředu, obvykle zároveň se zakoupením letenky, pochopitelně s možností zrušení zdarma. A pak průběžně sledují, jestli se objeví nebo neobjeví něco lepšího/levnějšího. Obvykle se nic lepšího nenaskytne a zůstávám u první rezervace. Ale to se jedná třeba o týdenní pobyty, last minute na 1 noc může vypadat jinak.

0 Citovat

Daniel napsal(a):

Na Bookingu cenu kterou vidíš tak se jedná o cenu konečnou. Pokud nabízí pouze dvoulůžkové pokoje, tak to znamená že cena ce stejná ať si na pokoji sám nebo ať tam jste dva. 

No nevím, na Bookingu většinou vidím u vícelůžkového pokoje rozepsané ceny od maximálního počtu hostů až po jednoho a ceny fakt nejsou stejné. Když jsem nedávno řešil přidání jednoho hosta do už existující rezervace, tak jsem taky musel zaplatit příplatek.


Žádné univerzální pravidlo "bookovat co nejdřív" nebo "bookovat co nejpozději" neexistuje, záleží na spoustě okolností. Je dobré se podívat předem a aspoň se zorientovat v cenách a možnostech a není důvod si něco nerezervovat předem, obzvlášť pokud je zrušení zdarma, ale když už danou destinaci znám, tak vím, jestli si můžu dovolit rezervovat třeba jen jednu noc nebo vůbec nic, protože je v místě x ubytování za každým rohem, nebo je naopak malý výběr a nejlevnější zmizí nejdřív. Když vím, že na místě vždycky něco najdu, můžu zkusit i ulovit na poslední chvíli nějakou slevu. Jako začátečník bych úplně neriskoval, dokud se nezorientuju. 😊


Možná by pomohlo, pro získání konkrétnějších rad, prozradit destinaci.

0 Citovat

Děkuji všem  za odpovědi. Na léto bych rád pro začátek vyrazil někam po Evropě, pravděpodobně Španělsko a buď Barcelona, nebo Valencie. V budoucnu bych rád také navštívil USA, kde jsem ještě nebyl, ale to je už něco jiného, tam  bych se rád podíval buď ina konci tohoto roku nebo někdy na jaře, ale nejdříve budu muset vše podrobně naplánovat.

0 Citovat

Jednolůžkových pokojů bývá poměrně málo - ono totiž ta postel navíc moc místa nezabere (koupelna je stejná...). Jednolůžka bývají spíše ve městech nebo v blízkosti průmyslu... (kde jezdí lidé často pracovně). Občas má některý hotel "dvoulůžkový pokoj obsazený jednou osobou", tam se cena ovšem liší většinou jen trošku (často o cenu snídaně...). A občas některé hotely nabízejí jednolůžkové pokoje ale vlastně je vůbec nemají a dají vám "co zůstane volné" (klidně třílůžák...)

0 Citovat

Jediná země, kde jsem se občas setkala i s tím, že dva jednolůžkové pokoje vyšly dokonce levněji než jeden dvoulůžkový, bylo Japonsko. Tam je to způsobeno tím, že např. takzvaný semi-double (postel o šířce 130 cm), může být obsazena dvěma dospělými. Což je asi OK pro drobné Japonce, ale pro mnohdy přerostlé Evropany jen těžko. 



0 Citovat

Mandarinka napsal(a):

Jediná země, kde jsem se občas setkala i s tím, že dva jednolůžkové pokoje vyšly dokonce levněji než jeden dvoulůžkový, bylo Japonsko. Tam je to způsobeno tím, že např. takzvaný semi-double (postel o šířce 130 cm), může být obsazena dvěma dospělými. Což je asi OK pro drobné Japonce, ale pro mnohdy přerostlé Evropany jen těžko. 



Vyzkoušeno, potvrzuji. 😂
0 Citovat

Pres booking mam podchycenych asi 120 rezervaci , jak se tu pise ,neni v tom pravidlo co je lepsi, kdy rezervovat, sice jezdime ve dvou ,ale obcas  jsem taky rezervoval sam , nekde se muze vyskytnou sleva  u dvouluzaku obsazeneho jen jednou osobou , nemusi to byt jen tam, kde je v cene snidane

  V kazdem pripade se snazim vybirat takove ubytovani , kde je moznost zruseni  zdarma co nejjblize prijezdu a kde neni vyzadovana platba dopredu ,  da se i zarezervovat ubytovani a kdyz je pak slevnene tak  objednat znovu a to puvodni zrusit ,ale tohle nedelam ,neprijde mi to prilis seriozni ,celkem ani ubytovani moc nemenim , protoze na vyberu  hodne  premyslim a zjistuju si jak reference ,tak i  vyhodonost toho mista 

Samozrejme je rozdil jestli to ma byt na jednu noc , nebo tyden , u mest taky hlidam, zda nenabizeji  transfer z letist zdarma  a dalsi vyhody , Pokud budes  mit castejsi rezervace , je dobre psat pak hodnoceni a ziskat status  genius  ,ktery obsahuje  ruzne slevy a vyhody 

Prazdniny jsou zradne , treba jsem byl hodne prekvapeny, kdyz jsem koukal na  Dub;lin a vim ze i v centru lze spat za  50-60  dvouluzak slusnejsi hotel a  na zacatku prazdnin nic pod  160-200 euro nebylo 

Z toho pohledu bych byl s Barcelounou i s Valencii opatrny a sledoval ted, jak to vypada . Rozhodne ale oproti cestovce ustris a nikdo ti za neobsazene luzko nic uctovat nebude , v Evrope jsou  vetsinou vsechny  taxy v  cene ,jen se plati na miste mestska  dan  , ta je ale zanedbatelna 

0
13 reakcí