Palicati Britove zvolili Johnsona a tim i Brexit ,jak vidite dopad na leteckou dopravu  ,zahybe to s cenama ? Budou se letecke spolecnosti stehovat do EU ? Nebo nebude   dopad poznat a moc se nezmeni ? .

Britove zvolili odchod -dopad na leteckou dopravu

Založil ve fóru Co se nevešlo

9 reakcí

Palicati Britove zvolili Johnsona a tim i Brexit ,jak vidite dopad na leteckou dopravu  ,zahybe to s cenama ? Budou se letecke spolecnosti stehovat do EU ? Nebo nebude   dopad poznat a moc se nezmeni ?

0

Nic se nezmění, nebudou si navzájem dělat zbytečný potíže.

0 Citovat

taclik.j napsal(a):

Nic se nezmění, nebudou si navzájem dělat zbytečný potíže.

Francouzští zmrdečkové se budou snažit dělat potíže, protože mají pocit že přišel čas pomsty za to, že Britové byli 40 let pojistkou proti jejich socialistickým a gaullistickým nápadům.

0 Citovat

Z pohledu složitosti cestování bych zhoršení nečekal. Británie dnes není součástí Schengenu a není důvod dělat cestujícím z/do EU zbytečné komplikace oproti současnému stavu. Spolupráce na úrovni celníků, policie, apod. určitě zůstane. 

Z pohledu rušení letů také ne. Liberalizace evropské letecké přepravy dnes není omezena na EU, je to trh většiny Evropy plus dalších zemí. Pro většinu zemí je atraktivní se do tohoto trhu připojit, i když to může přinášet i "nevýhody" ve ztrátě monopolu domácích aerolinek. Bylo by hodně překvapivé, kdyby Británie vystoupila.

Co bych si dovedl představit, je boj o sídla leteckých společností, resp. o to, kde budou platit daně. Nějaké úlevy, subvence, zvláštní daně, apod. Ale zásadní dopad na cestující bych nečekal. 


0 Citovat

Vešteckú guľu nemá nikto, môže sa stať čokoľvek, ale k zásadným zmenám s veľkou pravdepodobnosťou nepríde. Jediná zmena bude asi vo vyplácaní odškodného pri meškajúcich a zrušených letoch (UK už nebude členskou krajinou EU a aerolinky so sídlom v UK už nebudú aerolinkami so sídlom v EU). Všetko ostatné zostane pravdepodobne po starom.

0 Citovat

Maximálně si všichni turisti z Unie vyplníme cosi jako britskou “Estu”. S tím se asi dá žít..Vliv to může mít na 10-tisíce expatů z EU (Polska apod) a jejich status a pobyt v GB. Možná se budou rušit nějaké ty linky typu Doncaster - Rzeszow

0 Citovat

No tak cosi jako britskou Estu by si mohli vetknout do análu, v takovém případě se určitě bez mé návštěvy obejdou. Je tolik krásných míst v Schengenu... Hraničních opruzů jsem si užil dost na to, abych se někam vnucoval. No a konečně ve Skotsku je taky hezky... :-)

0 Citovat

Prave ty presuny sidel spolecnosti  jak pise T   ,jsem mel na mysli ,  jsou tam  spolecnosti jako treba easyJet , nebo jet2.com a dalsi co nemaji regisraci jako treba Ryanair v Irsku ,ale maji ji v UK ,zda se treba tyto spolecnosti nepresunou do Irska nebo do kontinentalni Evropy

Jinak si taky nemyslim, ze by nejak vyrazne ztezovali   tu vymenu letu ,ani si nemslim ze by se z toho duvodu neco  snizovalo a rusilo ..ale stat se muze cokoliv 

Zneprijemnit prestupy ale muze i to, kdyz  bude muset clovek chodit jako non EU cestujici
0 Citovat

Nějaký, spíše druhotný, dopad to mít bude. Mnoho firem chystá přesuny svých EU poboček a skladů např. do Holandska (ti budou z brexitu těžit nejvíce). Británie se bude (obchodně) více izolovat, bude se tam méně létat pracovně a na expaty to taky bude mít vliv. 

0 Citovat

Kajman; ve Skotsku sice hezky je, ale pořád je to Velká Británie.. 

0
9 reakcí