Ahoj, určitě tu někdo z Vás vyvolává fotografie z cest na plátno. Vzhledem k současnému stavu, kdy to na nějaké větší cestování úplně nevypadá, jsem se do toho pustil taky, ale zjistil jsem, že fotek, co by za to stály je hromada a místa je málo :) Proto se snažím sbírat inspiraci, jak by taková plátna mohla vypadat, co se týče velikosti/počtu fotografií, různých koláží apod. Pokud se tedy někdo z vás bude ochoten podělit, budu jedině rád. Hodně je toho třeba i na pinterestu, ale přímo odsud by to mohlo být inspirativnější. Sám přikládám dvě fotografie ze své pracovny v "cestovatelským stylu". Začlo to klasicky mapou, špendlíkama a pár fotkama, leč v kompu těch hezkejch fotek na vyvolání stále leží hromada. U těch pláten už teď vím, že touto cestou to kvůli velikosti (80x60cm) dál nepůjde... Díky za jakékoliv tipy.  .

Vzpomínky z cest na fotoplátna

Založil ve fóru Co se nevešlo

10 reakcí

Ahoj, určitě tu někdo z Vás vyvolává fotografie z cest na plátno. Vzhledem k současnému stavu, kdy to na nějaké větší cestování úplně nevypadá, jsem se do toho pustil taky, ale zjistil jsem, že fotek, co by za to stály je hromada a místa je málo :) Proto se snažím sbírat inspiraci, jak by taková plátna mohla vypadat, co se týče velikosti/počtu fotografií, různých koláží apod. Pokud se tedy někdo z vás bude ochoten podělit, budu jedině rád. Hodně je toho třeba i na pinterestu, ale přímo odsud by to mohlo být inspirativnější. Sám přikládám dvě fotografie ze své pracovny v "cestovatelským stylu". Začlo to klasicky mapou, špendlíkama a pár fotkama, leč v kompu těch hezkejch fotek na vyvolání stále leží hromada. U těch pláten už teď vím, že touto cestou to kvůli velikosti (80x60cm) dál nepůjde...

Díky za jakékoliv tipy.


20200415-213057x.jpg
20200415-213022x.jpg

0

Osobně se tady držím pravidla, že méně je někdy více a fotoplátno bych z více než jedné fotky nedělala.. Když si chci vyvolat fotky z nějakých delších cest, vytvořím z nich fotoknihu

0 Citovat

Já navštívil něco přes 60 zemí, ale plátna mám doma jen dvě - a na obou fotku Ostravy. :)

Pokud hodně cestuješ, je to s těmi plátny asi neudržitelné. To bys měl fakt asi vytapetované bydlení. Řešením by mohla být právě třeba fajn sbírka fotoknih, jak zmiňuje Gabe. Ale to bys nesměl být jako já, který má neprobrané fotky z cest před čtyřmi lety. :))

0 Citovat

Proky napsal(a):

Já navštívil něco přes 60 zemí, ale plátna mám doma jen dvě - a na obou fotku Ostravy. :)

Pokud hodně cestuješ, je to s těmi plátny asi neudržitelné. To bys měl fakt asi vytapetované bydlení. Řešením by mohla být právě třeba fajn sbírka fotoknih, jak zmiňuje Gabe. Ale to bys nesměl být jako já, který má neprobrané fotky z cest před čtyřmi lety. :))


S fotoknihama jsem jednu dobu taky koketoval, bohužel ale tam je těch možností formátování a všeho tolik, že se obávám, že bych každou piplal zbytečně dlouho a stejně by pak někde ležely v šuplíku a prášilo se na ně. To už mi přijde lepší otevřít počítač a rychle to pro připomenutí prosvištět. Plátna jsou na zdi na očích.

0 Citovat

S fotografiemi na plátno zkušenost nemám. Některé  fotky jsem nechal tisknout přímo na akrylátové sklo. Není to nejlevnější, ale s výsledkem jsem zatím moc spokojen. Celkový vzhled i dosavadní stálost barev zatím bez připomínek.

Moje zkušenost s fotoknihama  je výborná. Blížím se již ke 20 výtvorům, nevýhodou je určitá časová náročnost, ale člověka tvorba přinutí  probrat (!) fotky, což se mi  jinak nikdy  nedaří. Součástí  fotoknih  jsou i oskenované vstupenky, jízdenky a jiné zajímavosti, které oživí vzpomínky při prohlížení. 

0 Citovat

Libí se mi ta mapa. To je tapeta? Přemýšlel jsem o něčem podobném, akorát ve formě samolepky na zeď, ke které bych přidal pár fotek pro oživení. 

0 Citovat

Fotoknížek máme přes dvacet  a jsme cca 7 let pozadu, je to dost pracné,  jinak já odevšad beru magnety, ale ty taky nemám už kam dávat...Ta mapa vypadá dobře.

0 Citovat

Já mám doma na bytě velkou mapu právě formou samolepky. Není to špatné, každému se to líbilo, ale na barák už si to dávat nebudu. Fotoknihy by se nám líbily, je to fajn, třeba když se chce návštěva/rodina podívat. Nebo naše malá dcerka, ta taky ráda listuje fotoknihami (má nějaké rodinné, které udělala tchýně). Ale jak už tady zaznělo, je to časově náročné a proto je nemáme udělané ani my.

Nicméně přispěju dvěma tipy k těm mapám na zeď, pokud by to někoho zajímalo (snad nevadí, že to úplně nepodporuje fotky, což byl požadavek úvodního příspěvku). Jelikož mám mapy rád a nechci se úplně vzdát toho, že bych si na baráku žádnou nedal třeba ani do pracovny, tak se různě rozhlížím a zaujala mě dvě řešení:

1) Mechová mapa světa, např. https://www.mechdekor.cz/mechove...na-zakazku - dělají mechové dekorace (dost ukázek mají třeba na Instagramu https://www.instagram.com/mechdekor.cz/), které není nutné nijak udržovat, a možná je to subjektivní, ale ta mapa světa mi přijde jako docela fajn a vtipné řešení. dokonce ty mechy jsou i v jiných barvách, takže by se měla dát mapa udělat i tak, aby barvy např. v oblasti pouští odpovídaly satelitní fotografii.

2) Dřevěná mapa světa - těch už jsem viděl celkem dost, ale docela mě zaujal projekt nějakých Ukrajinců na Kickstarteru a přiznám se, hlavně ta jejich zapichovací letadélka označující navštívená místa. :)) viz https://www.kickstarter.com/proj...-world-map

A zrovna koukám, že se Ukrajinci nově pustili i do korkové mapy: https://www.kickstarter.com/proj...-world-map

Tak to jen tak pro doplnění, kdyby měl někdo podobnou mapovou úchylku jako já :)

0 Citovat

@Proky

Tak ty dřevěné a korkove mapy mě zaujaly. Přemýšlel jsem nad něčím do kanclu. Mam tam pěknou nevyužitou velkou stěnu. Popravdě jsem nemohl najít ani pořádnou hezkou papírovou mapu na stěnu, tak kdyby měl někdo dobrou zkušenost sem s ni.

Jinak ja si dělám prezentace. Jednak proto, ze poradam přednášky z cest pro rodinu, kamose a kolegy a tím pádem mam potřebu protřídit  fotky a vybrat ty nejlepší. Fotokniha je časove hrozne náročná. Ale teď je dost času, tak kdy jindy :-)

0 Citovat

Jó, fotoknihy... loňské fotky jsem začal zpracovávat někdy v druhé polovině ledna a včera, tzn. skoro po 3 měsících, jsem odeslal do výroby 3. fotoknihu a začal čtvrtou, poslední. Večery, víkendy... je to náročné, ale když pak člověk vidí to vytištěné dílo, kterým může kdykoliv zalistovat, ukázat jiným, zavzpomínat, potěšit se, tak to stojí za to. Nehledě na to, že to může být i fajn dárek, třeba rodičům.

0 Citovat

toncek napsal(a):

Libí se mi ta mapa. To je tapeta? Přemýšlel jsem o něčem podobném, akorát ve formě samolepky na zeď, ke které bych přidal pár fotek pro oživení. 


Ano, to je tapeta z osmi kusů, prošel jsem toho hromadu na webu, kde byly ne vždy úplně povedené nebo nevyhovovaly velikostně, často byly i za tisíce, nakonec jsem koupil tuhle v Bauhausu za 400,- :)

0
10 reakcí