Ahoj, nevíte, jaké pojišťovny pokrývají náklady na karanténu v cizí zemi? Nejde mi o technickou karanténu, kdy je například uzavřen celý hotel, ale příklad, když přiletím do země (podle MZ na semaforu zelená) a na letišti by mě kvůli nějakým příznakům poslali do karantény? takže náklady na hotel, atd .. Díky :)   .

Cestovní pojištění koronavirus

Založila ve fóru Co se nevešlo

17 reakcí

Ahoj, nevíte, jaké pojišťovny pokrývají náklady na karanténu v cizí zemi? Nejde mi o technickou karanténu, kdy je například uzavřen celý hotel, ale příklad, když přiletím do země (podle MZ na semaforu zelená) a na letišti by mě kvůli nějakým příznakům poslali do karantény? takže náklady na hotel, atd ..

Díky :) 

0

Axa vylozene nabizi cestovni pojisteni, ktere bude plnit lecebne vylohy na covid. Pojistne podminky neznam. Nevim ani tedy, jak to je s narizenou karantenou kvuli priznakum. Predpokladam, ze by pobistovna chtela potvrzeni, ze k nakaze doslo a karantena tak byla opravnena.

Beztak pokud nekdo nekam poleti a bude vykazovat priznaky, nepredpokladam ze jej pouze poslou do karanteny a neudelaji rovnou test. Pripadne ze nebude moznost si ten test nechat udelat.


Jinak minimalne v zelenych zemich koop (nevim ktera vsechna jejich pojisteni) bude taky plnit lecebne vylohy. Detaily neznam.

0 Citovat

Na Kooperativě mi řekli,  že  Covid ne. ČSOB ano.

0 Citovat

Tak muze to byt jen u bankopojisteni, ktere na pobockach nedelaji. Minimalne EP.

Vim ted vic detailu: Lecebne vylohy budou plnit v oranzovych a zelenych zemich. Rozhodujici je datum vzniku pojistne udalosti. Plati jen pro EU. Az WHO ukonci pandemii, bude to i mimo EU.

Onemocneni covidem v CR je duvodem pro uplatneni storna.

0 Citovat

Dá se pojistit storno letenek nebo ubytování, pokud by člověk musel zůstat kvůli nařízené karanténě v ČR?

0 Citovat

Do AXA jsem psala a léčebné výlohy, pokud se potvrdí nákaza tak platí, karanténu ne. 

0 Citovat

Česká pojišťovna/Generali - léčebné výlohy hradí v zemích, které jsou z hlediska MZV bezpečné, za předpokladu, že k nákaze došlo tam. Náklady na nařízené preventivní testy a nařízenou karantenu nehradí. V "nebezpečných" zemích hradí mimo covidu vše standardně dle pojistných podmínek.

0 Citovat

Ahoj, našel někdo pojištění, které kryje COVID i v zemích kam je doporučeno necestovat? Chci dát přes Vánoce Egypt a jako entry requirement je pojištění na covid, které mezi čekými pojišťovnami nemůžu najít. Respektive mají mimo jiné Egypt ve výlukách.

0 Citovat

https://safetywing.com/nomad-insurance

0 Citovat

Tady je to docela přehledně dle Evropy: https://www.yespojisteni.cz/kam-...semafor/ 

Egypt je na semaforu, takže ti nebude hradit žádná pojišťovna. Ale třeba v Tunisu jsem byl v říjnu s Allianz. PN

0 Citovat

Ahoj,

má někdo aktuální tip na cestovní pojištění v době covidu? Jde o to, aby se vztahovalo na tmavě červené a černé země dle semaforu, léčbu covidu v zahraničí či případné uvíznutí v karanténě. Já jsem zatím našla jen pojištění od AXA a ERV, ale všude je alespoň 20% spoluúčast. Díky za tipy :)

0 Citovat

Já ti nevím... ta Axa... před měsícem jsem jim nahlásil pojistnou událost z cestovního pojištění a zatím stále - i přes urgenci - hrají mrtvého brouka...

0 Citovat

U nás v Allianz kryjeme v tmavě červených i covid a vše ostatní samozřejmě také. Pro černé země to u českých pojišťoven bude bída, řekl bych. Možná ten Safetywing? 

0 Citovat

Aha, díky. Na Allianz se podívám. Ta Axa mi přišla fajn, ale to jednání, co říkáš,  není ideální.

0 Citovat

Priznam ze se nornalne nepojistuju , ale kdyz teda radi  ta chripka a nesmyslna opatreni ruznych vlad tak  jsem se taky podiival co se nabizi  v pripade covidu 19 

Docela prehledne se to nabizi  tady  Ovsem to hlavni tam stejne chybi ,  jde o narizenou karantenu  a tim i propadnuti letenky  Lecebne vylohy jsou podsatne jen  pri tezsim prubehu a hospitalizaci 

https://www.top-pojisteni.cz/ces...bne-vylohy

0 Citovat

Mikire, zas té masáži s pojistkama nepodlehej... Jim jde jen o to, jak z tebe dostat peníze... Za větsinou falešný pocit jistoty. Jsem v životě neměl na cesty nic víc než pojistku na kartě, se všemožnýma výlukama. Levná bývala ta od České přes Fio, co se Česka spojila s Generali tak to šlo do prdele a zdražili obecně všechny pojistky, jsem od nich odešel s autem, se vsim... takže aktuálně třeba Fio je už za drahych 49Kc měsíčně. Což už mi trhá žíly, když zrovna v tom daném měsíci necestuju. Že by se oni na druhou stranu zachovali čestně, že rok se cestovat nedalo a oni si to strhávali z účtu vesele dál..

0 Citovat

Ještě bych doplnil, že banka funguje ve většině případů pouze jako prostředník. Jakmile dojde ke škodné události tak od toho dávají ruce pryč a musí se to řešit přímo s pojišťovnou. A je skoro stoprocentní, že zrovna na váš případ se bude vztahovat výluka. Co zkoušela UNIQA kvůli plnění 5.000 Kč to jsem fakt nechápal. 

0 Citovat

Tak ja pisu, ze se normalne nepojistuju , leda kdysi davno na lyzovani do Rakouska  Nakonec jsem nad tim premyslel  Treba povinny hotel  v Recku pri narizene karantene hradi Recko  a letenka jde 2x vymenít  ,takze to asi resit nebudu 

0
17 reakcí