Strávil jsem asi hodinu na Alíkovi hledáním nějaké slušné outdoor solární nabíječky s USB na batoh. Chtělo by to proud aspoň 1,5 mA a napětí 5 V za slunečného počasí. A váha pod čtvrt kilo. Jen USB port, žádná powerbanka. Jedna ukázka: https://www.aliexpress.com/item/...45141.html Představuji si to tak, že až budu někde na cestách mimo civilizaci (třeba konečně na treku do k Mount Everestu), tak si připojím mobil a do půl dne bude nabitý, foťák za pár hodin. Na AliExpress jsem viděl pár výrobků, ale málo recenzí. Pětihvězdičkové hodnotily rychlost dodávky. A pak bylo pár, kde kupci nadávali, že to maximálně dokáže udržet mobil, aby se nevybíjel.  Máte někdo osobní zkušenost s výrobkem, co byste doporučili?   .

Outdoor solární nabíječka na batoh

Založil ve fóru Co se nevešlo

13 reakcí

Strávil jsem asi hodinu na Alíkovi hledáním nějaké slušné outdoor solární nabíječky s USB na batoh. Chtělo by to proud aspoň 1,5 mA a napětí 5 V za slunečného počasí. A váha pod čtvrt kilo. Jen USB port, žádná powerbanka. Jedna ukázka: https://www.aliexpress.com/item/...45141.html

Představuji si to tak, že až budu někde na cestách mimo civilizaci (třeba konečně na treku do k Mount Everestu), tak si připojím mobil a do půl dne bude nabitý, foťák za pár hodin.

Na AliExpress jsem viděl pár výrobků, ale málo recenzí. Pětihvězdičkové hodnotily rychlost dodávky. A pak bylo pár, kde kupci nadávali, že to maximálně dokáže udržet mobil, aby se nevybíjel. 

Máte někdo osobní zkušenost s výrobkem, co byste doporučili? 

0

Radši koupit Xiaomi 20.000 MAh powerbanku či něco podobného. Tahle řešení obvykle nezvládnou dobít mobil ani na rovníku za jasného slunečného počasí, když jsou položené na střeše. Natož na batohu při chůzi skrz polostín. Ještě nikdy jsem neviděl nic funkčního ani od renomovaných značek. Zkusil bych se poptat na mobilmanii, zda je už něco funkčního.

Pokud trváš na něčem z Alíka. Ber to aspoň se slevou pro nového zákazníka ;) Stačí v GMailu doplnit tečku nebo její polohu přemístit ;)

0 Citovat

Vlastním Suaoki 25W už asi 4roky na ali trošku dražší.. cca 45dolarů... byl jsem skeptik, ale funguje skvěle, protože jsem šťoural tak jsem ji i testoval, květnový sluníčko v Čr a z 1% baterie byla o 12min pomalejší v nabití do plna než klasický adaptér samsung... Osobně to řesím solar+ malá powerbanka...přijde mi to lepší než tahat ty obrovský powerbanky.a navíc i velká powerbanka jednou dojde🤣

0 Citovat

Díky, kouknu. Za jak dlouho se nabije 2000 mAh?

0 Citovat

Michal napsal(a):

Tahle řešení obvykle nezvládnou dobít mobil ani na rovníku za jasného slunečného počasí, když jsou položené na střeše.

Já jsem nabíjel mobil přenosnou solární nabíječkou (značku nevím) jen jednou v životě a bylo to pěkně daleko od rovníku - až na Špicberkách na 78° s. š. a dokonce v noci (koncem července). Nejdřív kolem půlnoci slunce trochu svítilo (asi 10° nad obzorem) a pak bylo zataženo, ale dopoledne byl mobil (4000 mAh) nabitý. Bylo to při kotvení v tomto průlivu: https://www.zonerama.com/liborst.../197649027

0 Citovat

A co kombi, solarna power banka?

Mate niekto skusenosti?

0 Citovat

ja som kupil taku blbost z Ali uz davnejsie, ale nemal som sancu zhodnotit solarne nabijanie aj ked sa to tvari ze to nabija na slnku. Inak klasicky powerbank a dobre ze tam je aj celkom solidne svetlo (to vydrzi kludne 5 dni zapnute)

https://www.aliexpress.com/item/...4c4dbozMIi

0 Citovat

Díky Adame, přesně tohle hledám a má dobré recenze. Akorát 750g hmotnost. To už bude cítit. Večer kouknu, zda mají lehčí varianty.

0 Citovat

Teda po vás bych ten mobil nechtěl kupovat na bazoši, takový 12h pomalý nabíjení, ještě ve stylu on/off každou minutu, asi pěkně zlikviduje baterku, ne?

0 Citovat

baca12 napsal(a):

A co kombi, solarna power banka?

Mate niekto skusenosti?

 

Me prijde v principu blbost tu powerbanku s baterkou umyslne vystavovat na slunicku..ale jinak se to asi celkem prodava.

0 Citovat

Áčko, když jednou za rok to budu týden nabíjet pomalu, tak se nic moc nezmění. A staré mobily neprodávám, abych vás uklidnil. Primární použití je trek v Himalájích, kde jsem četl, že nabíjení je fakt problém.

0 Citovat

Já bych to taky řešil samostatně (solární panel + powerbanka), protože:

- Není OK nechávat na baterku pražit slunko někde v tropech.

- Když přestane fungovat/rozbiješ kombinovaný zařízení, nemáš nic, takhle ti třeba zůstane aspoň ten panel, nebo powerbanka. 

- Powerbanku bych koupil v ČR, poměr cena/výkon/kvalita mi tady připadá lepší než v případě objednávky z CN.

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

Primární použití je trek v Himalájích, kde jsem četl, že nabíjení je fakt problém.

Na populárních trekách v Nepálu není nabíjení problém, i když v hlavní sezóně mohly být někdy obsazené zásuvky. Vlastní zdroj se vyplatí tomu, kdo mobil často používá (v předchozích letech bylo k dispozici i placené wifi). Nabíjení stálo asi 20 Kč na hodinu, v nejvyšších lodgích víc (četl jsem, že před 2 lety v hlavní sezóně až 6 USD na hodinu). Na druhou stranu ubytování je tak levné (pár desítek Kč - vydělávají na jídle, které vyjde asi jako u nás), že třeba se 40-60 Kč navíc za nabíjení by mi nepřišlo, že by se ubytovatelé přepláceli. Někomu by mohlo vadit, že nabíjené mobily jsou někdy přístupné veřejnosti.

0 Citovat

hej tiez si myslim ze separatne powerbanku + solarny panel. 

teraz som sa trochu venoval vyberu powerbanky, chcel som nieco 20 000 (limit do lietadla) a super maju v Alze, dokonca aj s QC nabijanim (bez toho by som to uz nechcel).
https://www.alza.sk/alzapower-on...683605.htm
Z Ciny sa daju objednat aj solidne 30 000 aj do 25 eur (ale to uz tehla, to skor do auta)

https://www.aliexpress.com/item/...46348.html

V pripade 30 000 by som uz mozno pozeral aj s podporou 65W nabijania, s tym uz mate pokryte aj zalohovania novsieho notebooku

 

0
13 reakcí