Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Netušíte někdo jestli už Španělé přestanou šaškovat s očkováním a rouškama? Já to právě nikde nemůžu najít, myslím jestli řeší změnu. Letím za týden do Španělska a doufal jsem, že už tu šaškárnu s rouškama zruší.

Včera mi psali z ubytování, že mě nechtějí potkat kvůli covidu a vše musí být onilne, takže to není asi jen o politicích ale i o vyplašených lidech.

1 Citovat

Na některých zemích je krásně vidět, jak snadno se dají manipulovat masy, a jak jsou si lidé schopni zvyknout na cokoli a přijmout za vlastní věci, dříve nemyslitelné. Je to zajímavé, poučné, a hodně, hodně strašidelné. Říkám "některých zemích", ale když se nad tím tak zamyslím, asi jde o země všechny. Záleží jen na tom, kdo je právě u kormidla. 

7 Citovat

od 2.6.22 zrušilo covid-opatření Španělsko. Zdroj: MZV

0 Citovat

Jen ke zrušení covidových opatření v Itálii od 1.6. Respirátory v busech (a asi i vlacích) platí dále. Teď jsem potkal v C.Gonone 2 Češky, které právě vyhodili z busu, protože neměly respirátor, ale jen roušky. Přes zaplacenou jízdenku prý bez diskuze a protože se s ním hádaly, ještě zavolal četníky🙄

2 Citovat

Italům z Covidu regulérně hráblo, já hlasuji peněženkou a do těchto zemí odmítám jezdit.

5 Citovat

Žádná novinka. Respiratory v letadlech do  IT, v místních busech atd platí přinejmenším do 15.6.

0 Citovat

Myslím, že nejen Italům. Na ct24 jde pravé pořad o cestování a tam bylo mimo jiné řečeno, ze si lidé zvykli na kovidacke opruzy, takže vlastně fajn. Nic noveho. Docela mne to mrzí ale těšit se na dovolenou už nebude snadné. Cestování bude pro nebojsy.

0 Citovat

A ty jsi Nebojsa nebo ne? Neres omezení, covid atd. , ale vyber destinaci, prozkoumej pravidla  terminy  moznosti a let. Při věčném spekulovani a obavách zjistíš, že 'to co bude už vlastně bylo'... Jinými slovy, budeš spekulovat a řešit covid a další možné problémy a jednoho dne zjistíš, že jsi spoustu cest prosvihla... 

5 Citovat

Bohužel já Nebojsa nejsem, a po tom co vidím jako nové standardy v cestování mi zbude jen čtení cizích cestopisu. I když ani to není marne. Nezlob se ale bejt na letišti min 3 hodiny před odletem za oceán a ještě nemít jistotu ze tam doletem dle jizdniho radu - to fakt není pro mne. Nemluvě o tom, že číst názory ze na náhubcích v letadle není nic omezujiciho, hmm to fakt ne. I tak dík za slušný názor, toho si cením.

2 Citovat

Celý život je nebezpečný a nejistý od začátku do konce. Tři hodiny dopredu na letisti bych vubec neresil. Buď neco/někam chceš nebo ne. Důležité je rozhodnout se a jít si za tím.

6 Citovat

Ano máš pravdu, každá věc má svého kupce a každého věc za jakou cenu si člověk danou věc nebo službu pořídí. Moje smůla je v tom, že mi k smrti vadí když služby nefungují a pravidla se nedodržují. A to z toho důvodu že neumím improvizovat a na cestách to docela va. Neříkám, že všechno co se píše na netu je pravda a že všechno zlé co se tu komu stalo se stane mně. Spíš jen sbírám informace co zkousnu a co už ne. A kolikrát mně něco zase překvapí - viz turistky v buse v Itálii. Můj odjezd se přiblížil a zjišťuji, že mi začíná být putna jestli mi někde vydloubaji brebery,  protože jsem na to psychicky připravena, že takový je život. Protože to tak někdo chce.

0 Citovat

Piratice napsal(a):

Moje smůla je v tom, že mi k smrti vadí když služby nefungují a pravidla se nedodržují. 

Podle mě je někdy lepší používat zdravý rozum, než dodržovat za každou cenu pravidla, i když jsou za dnešní situace už bezpochyby nesmyslná viz např. to vyhození Češek z busu (myslím zdravý rozum u toho řidiče).

3 Citovat

Piratice napsal(a): Nezlob se ale bejt na letišti min 3 hodiny před odletem za oceán a ještě nemít jistotu ze tam doletem dle jizdniho radu - to fakt není pro mne. Nemluvě o tom, že číst názory ze na náhubcích v letadle není nic omezujiciho, hmm to fakt ne. I tak dík za slušný názor, toho si cením.

Proboha, proč tři hodiny? Když letím s BA na Hawaii, tak dorazím v Praze hodinu před odletem na check-in, v letadle žádné náhubky mít nemusím a všechno cajk. To, že někam doletím dle jízdního řádu, nemám jistotu od roku 94, kdy jsem poprvé sednul do letadla.

3 Citovat

Proč? Na tv 24 byl večer kolem 21 hodin zajímavý pořád o cestování. To byly hlody. Nejen o 3 hodinách na letišti... Stojí za shlédnutí ať víme, jak to mají v plánu. Mně samotnou by to ani nenapadlo.

0 Citovat

Ty 3 hodiny. Nevím no. Když jsem letěl nedávno do USA, tak mi to taky bylo řečeno. Letěl jsem poprvé, nevěděl jsem co a jak, tak jsem tam raději byl. No a dá se říct k ničemu, jelikož chek-in otevřeli 40 minut před odletem, ve Vídni.

0 Citovat

Nejen k cestování v dnešní době používám docela často moje oblíbené životní motto : Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.

8 Citovat

Ty 2-3 hodiny dopředu mi hlava nebere, vždyť ty bojovníci s covidem takhle zařizují zbytečné shlukování lidí na malé ploše, není to trochu kontraproduktivní? A mám pocit, že dnes už přece online čekovaní můžou jít opět rovnou na bezp. kontrolu...

Chápu, že tohle cpou klientům cestovek protože předpokládají, že část z nich jsou lidé nesvéprávní :)

0 Citovat

To se týká hlavně těch, co chodí se zavazadly na přepážku. Už se zase hodně cestuje, takže vznikají fronty a někdy to jde pomalu. 

1 Citovat

Problém je nedostatek personálu na bezpečnostní kontrole na některých letištích: https://www.novinky.cz/ekonomika...i-40398909

1 Citovat

Tak já na letiště chodím cca ty 2,5 hodiny předem i když neodbavuji zavazadlo. Mám rád klid to si tam raději sednu do nějaké kavárny ..

Jen jednou v Lisabonu při časně ranním odletu jsem si dal snídani v hotelu a přišel na letiště 1:10 před odletem - na security chaos (a to bylo ještě před covidem rok 2018) a strávil jsem tam hodinu a letadlo stihl o chlup - to nervování už bych zažít nechtěl ..

2