Ahoj, pomalu začíná jaro a všechno začíná kvést, tak sháním tipy na provařená a méně provařená místa, kam se vypravit. Jedno, jestli to jsou rozkvetlé louky, třešňové aleje nebo keře zlatého deště. Jaká jsou vaše oblíbená místa? Praha Za mě je to sakurová alej začínající ve Strašnicích a pokračujících až do Vršovic k Edenu (ulice V Olšinách plynule přecházející do Vršovické). Ta bude rozkvetlá ale až tak za dva týdny. Mandloňový sad pod Petřínem . Natrefil jsem na informace o něm až letos. Určitě lepší dorazit dopoledne před davy. Praha-Západ Až rozkvetou rododendrony a azalky, bude kouzelný Průhonický park . Ale to bude až za několik týdnů a je to taky v jiném okrese.  .

Tipy na rozkvetná místa (nejen) v Praze

Založil ve fóru Co se nevešlo

7 reakcí

Ahoj, pomalu začíná jaro a všechno začíná kvést, tak sháním tipy na provařená a méně provařená místa, kam se vypravit. Jedno, jestli to jsou rozkvetlé louky, třešňové aleje nebo keře zlatého deště. Jaká jsou vaše oblíbená místa?

Praha

  • Za mě je to sakurová alej začínající ve Strašnicích a pokračujících až do Vršovic k Edenu (ulice V Olšinách plynule přecházející do Vršovické). Ta bude rozkvetlá ale až tak za dva týdny.
  • Mandloňový sad pod Petřínem . Natrefil jsem na informace o něm až letos. Určitě lepší dorazit dopoledne před davy.

Praha-Západ
Až rozkvetou rododendrony a azalky, bude kouzelný Průhonický park . Ale to bude až za několik týdnů a je to taky v jiném okrese.


2021-03-31-17-36-11.jpg
2020-04-18-11-44-16.jpg

0

Co se týče těch třešní a sakur, tak pěkná alej je v kampusu na Vítězném náměstí, a pak celý vrch s třešněmi je na Jarově vedle Kauflandu plus je z něj pěkný výhled. 

0 Citovat

Díky za tipy. Na Jarov se určitě vypravím. Kolem něj teď často jezdím a ani jsem netušil, že ty holé stromy na tom kopci, jsou sakury.

0 Citovat

Myslím si, že cestujlevne konečně dosáhlo svého cíle. Cestovatelský vrchol - ne svět, Evropa či snad naše vlast, ale ježdění po parcích v Praze "zadarmo" na litacku. Je vidět, že tento server přežije vše. Co bude příště, tipy na zajímavou procházku gauč-záchod? 

0 Citovat

Já bych to viděl na recenze mamahotelů.

0 Citovat

mne to pripomenulo ako som si minuly rok o tomto case vravel ze teda na sakury do Uzhorodu pojdeme kvoli kovidu o rok... rok presiel a na Ukrajine padaju rekordy v pocte nakazenych a mrtvych.

0 Citovat

Ta sakurová alej V Olšinách je tahle?

https://www.blesk.cz/clanek/regi...ji-je.html

Vůbec netuším, jak to tam vypadá, proto se ptám :)

Edit: Našel jsem ještě tohle, tím spíš se ptám, jestli někdo ví, má-li smysl se tam táhnout :)) https://www.blesk.cz/clanek/regi...sakur.html

0 Citovat

Fotka v úvodu je z loňska ;)

0
7 reakcí