Zdravím. Hloupý dotaz, ale stejne se zeptám. Jak to děláte během dovolených s cenostmi, když jdete na plaz? V případě půjčeneho auta nelze u sebe nemít  obcanku, řidičák, apod., nechávat to v autě bude asi riziko, na rucniku na pláži asi taky, tak jak to řešite? Když jste aspon dva, střídate se ve vodě?   .

Kam s doklady a cenostmi

Založil ve fóru Co se nevešlo

cali napsal(a):

Prachy v pr..i. Kompenzovali jim to tím upgrade a službami. 

Dobrý business. Necháš hlídače vybrakovat pokoj, za půlku udáš dražší pokoj a druhou si s hlídačema rozdělíte. Win/win. :)

Teď vážně, sám nevím jestli bych to chtěl řešit s fízlama, a kazit si tak dovolenou. Samozřejmě člověk už je tak dost vytočený ale chodit ještě dvakrát třikrát na stanici...

No a v takovém Mexiku bych fízla nevolal raději vůbec :)

 

 

0 Citovat

Zažil jsem ozbrojené přepadení v guatemalském pralese a následná návštěva na policejní stanici fakt moc užitku nepřinesla. Jedné, co jsme si navzájem rozuměli, bylo bandita a pistol. Když jsem pak dostal protokol, nějakým způsobem se jim povedlo v kolonce příjmení vyplnit místo narození a rázem ze mě byl seňor Chrudim. :)

K tématu...poslední dobou dávám přednost ubytování přímo na pláži, takže jsem pak na pláži doma a nic nikam nosit nemusím.

0 Citovat

tonic napsal(a):

nieco taketo

https://www.aliexpress.com/item/...84916.html

Kdysi jsem hledal spíš něco jako ledvinku do vody a nic zajímavého jsem nenašel. Kdyby někdo měl tip, tak uvítám. 

0 Citovat

třeba tohle?

https://aquapac.net/shop/multi-p...belt-case/

0 Citovat

sali napsal(a):

Kdysi jsem hledal spíš něco jako ledvinku do vody a nic zajímavého jsem nenašel. Kdyby někdo měl tip, tak uvítám. 

Voděodolné ledviky dělá české Hiko (https://www.hiko.cz/vodacke-potr...inka-1339) a různé surfové / outdoorové značky. Nosí se to na kanoe a paddle boardy. Třeba něco takového: https://www.alza.cz/sport/aquapa...511746.htm

Pak jsou zajímavé surfařský trezůrky, něco jako: https://www.northcore-europe.com...d-5gs.html

A různé falešné obaly od skutečných věci jako třeba: https://www.amazon.co.uk/Diet-Co...07BK6TDTR/

Jinak jsem byl na pláži okraden o batoh, i když jsme u něj byli dva, takže asi tak k tomu, jak je dobré, když někdo hlídá věci :-)

0 Citovat

Liborek napsal(a):

A různé falešné obaly od skutečných věci jako třeba: https://www.amazon.co.uk/Diet-Co...07BK6TDTR/

Akorát nesmí pak člověk omylem tu plechovku vyhodit :-)

0 Citovat

Mám takový fejkový krém na opalování, ale měl jsem to jen jednou.

0 Citovat

Z falešných obalů by stačila krabka od cigaret. Abych ale zase do vody tahal nepromokavý pytel.... Asi jsem měl zatím štěstí, že na pláži jsem nikdy ve dne (v noci ano) okraden nebyl, je mi jasné, že tam, kde je mělko člověk nemá šanci z vody dostihnout zloděje, ani v Alicante a na Zanzibaru už vůbec...

0 Citovat

Mám skvělou zkušenost se značkou Pacsafe, mám od nich větší i menší tašky, taštičky, crossbody - tu nejmenší tahám s sebou i na pláž, pro doklady, mobil, klíče od auta a pár peněz stačí - fíglů má mnoho, v popruhu je ocelové lanko, nelze tak přeříznout ( na pláži ideálně zapnout kolem pevného slunečníku nebo lehátka ), navíc je konec popruhu opatřen karabinou s pojistkou, o které musíte vědět a taky jak na ni, navíc je schovaná v boční kapsičce s koncem popruhu, takže navenek se tváří docela standartně, pod vnější vrstvou nepromokavé látky jsou propletená lanka, takže i s nožem se k obsahu lupič hned tak nedostane, zipy jsou taky slušně řešené, pojištěné opět ukrytou karabinkou atd. .. než aby tohle nějáký kolemjdoucí náhodný lapka všechno vykoumal, stopro se na to raději vy.ere :-)) .. myslím, že je nejlépe zlodějům krádež maximálně ztížit, nehledě na to, že kdyby s takovou taškou na pláži někdo tak dlouho manipuloval, stihnu v klidu z vody vylézt a ještě si předtím skočit pro pivo :-) Kdysi náhodou zakoupeno přes cestovatelskyobchod.cz a poté další kousky za levno přes ebay. Nebo např tady - https://int.pacsafe.com/collecti...ssbody-bag střední velikost, vhodné do města .. ale kdo cestuje, jistě podobné vychytávky zná :-)

 

0 Citovat

Dik za tip na Pacsade, zaujimave vecicky :) Nemas nahodou skusenost s niektorou ich ladvinkou, ktora ma v popruhu ocelove lanko? Pozeral som tuto, ale nie je mi jasne, ci tam je alebo nie:

https://int.pacsafe.com/collecti...sling-pack

0 Citovat

Značka je mooc sympatická, včetně příběhu jak a proč vznikla, Pacsafe má koncept ochrany daný, hledej u konkrétního výrobku označení popruhů  Carrysafe, to jsou ty se dvěma lanky uvnitř .. tuto ledvinku neznám, mám menší a větší tašku přes rameno a crossbody,  předpokládám ale, že ochrana je stejná, řada Venturesafe lanka má určitě .. každopádně doporučuju, v metru v Barceloně nebo v Athénách kolem Omonia square mi to ušetřilo dost nervů 👍

0