Jsem optimistka, takže v listopadu 2021 bychom od začátku COVID rády poprvé vyrazily mimo Evropu:) pokud máte někdo nějaké zajímavé plány/tipy kam by to šlo, budu ráda když se podělíte. My aktuálně váháme mezi Mexikem (v listopadu dobre počasí, zajímavá kultura jídlo a koupání, ale prijde mi ze míň treků) a trojicí Panama-Kostarika-Nikaragua (tam se trochu bojim počasí). Koukala jsem i na Asii (Thajsko, Sri Lanka, Bali..) ale pokud dobre rozumím tak tam je pořad dost omezení (karantena, pobyt pouze v části země). Nový Zealand s Austrálii budou asi stále zavřené a podobne se obavám ze i Jižní Amerika (náš velký sen - Argentina - se opět odkládá). Díky a hezky den!  .

Kam mimo Evropu (listopad 2021)

Založila ve fóru Co se nevešlo

@Libor_S: plánoval jsem ve dvou, nakonec nejlépe vyšlo auto. Pokud budu sám, asi to bude vypadat jinak, noční spánek (i když v busu) se hodí. Na druhou stranu - ta volnost a flexibilita, kterou poskytuje auto... no uvidíme, až se zase objeví nějaké letenky.

0 Citovat

Michal napsal(a):

Ty přelety jsou dost napálené po celé Jižní Americe. Svého času dával MyTrip itinerář Rio-Sao Paulo s přestupem v IGU. Tenhle kiks tam už nemají, ale vidím, že na této trase mají jiný kiks. Rio-Sampa s přestupem v Brasilia je v říjnu za pětikilo. Ale změnu letu bych s nimi nerad řešil.

Jinak se dá letět do Sao Paula a pak jet busem.

Poopravím, že cez Sao Paulo sa dá stále letieť. Tých kombinácií sa dá kúpiť celkom dosť a cenovo v pohode aj za 20€. Poslednú dobu som to sledoval a napr. ranný let sa objavil aj za 5€ (s prestupom). Ceny a možnosti sa ale cez predajcov menia nieľkokrát za deň takže treba striehnuť :)

0 Citovat

@Libor S. na ten západ Jižní Ameriky kouknu, díky :) třeba Peru by bylo skvělý. od Ekvádoru mě dost odradili kamarádi co tak byli na podzim 2019 jak tam byly ty nepokoje (ze si dovolenou moc neužili je slabé slovo..😅)

0 Citovat

Zuzana L. napsal(a):

@mikir dekuju za tipy, kouknu na to :) přiznám se ze nejsme moc plážový tipy tak mě tyhle ostrovní destinace ani nenapadly, ale třeba na Réunion teď mám výborný reference 

Tak pokud člověk nepotřebuje prožívat pocit nebezpečí, je Reunion na hiking výborná volba a takový vícedenní trek v Cirque de Mafate je naprosto fajnová záležitost.

Cenově to v kopcích není nijak hrozné. V těch jejich gites se dá počítat s 20-25€ za nocleh a 25-30€ za polopenzi (na osobu).

Na koupání jsou pěkné a bezpečné pláže ve střední části západního pobřeží (kolem Saint-Gilles-Les-Bains), kde je laguna chráněná korálovým útesem.

Akorát tam teď smějí jen očkovaní turisti a právě tam řádí covidová vlna a lockdowny. Ale zdá se, že aktuální vlna už dosáhla vrcholu a situace by se mohla začít pomalu uklidňovat.

0 Citovat

Ale v listopadu už může být na Reunionu dost deštivo.

0 Citovat

Byl jsem v listopadu na Réunionu týden a sprchlo jen jednou... Ale mohla to být náhoda... 

0 Citovat

Tak jestli jsi byl v závětří na pláži, tam se moc dešťů nedostane. :)

0 Citovat

Práve že na pláže jsem byl jen jednou, jinak jsem ostrov projel celý a dělal jednodenní výlety. 

0 Citovat

Asi se budu muset v lednu potkat v Mexiku s tím poplašeným Padrinem konečně :)

0 Citovat

Jo, tak ten letní mokrý monzun nezačíná podle kalendáře a taky neznamená, že prší každý den (rozhodně ne dole na pobřeží). Ale kdo tam jede chodit po kopcích, tak v listopadu už má větší šanci zažít nějakou nepohodu než během tamní zimy.

0 Citovat

AlejandraS napsal(a):

Asi se budu muset v lednu potkat v Mexiku s tím poplašeným Padrinem konečně :)

No to nevím, kotě - minule jsi se ani nezvala...

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

No to nevím, kotě - minule jsi se ani nezvala...

Ale myslela jsem na tebe ;)

 

 


e1.jpg

0 Citovat

To je pro posádky letadel Emirates, bydlí v rom hotelu.

A nedělej si naděje v Mexiku, letím s ním já...

0 Citovat

Hlavně se nám, holky, nepoperte o Padrina... :-)

0