Ahoj, příští měsíc vyrážím na 3 týdny do Skandinávie. jelikož většinou cestuji na lehko, v zásadě mimo zástavby jen s batohem a pomocí veřejné dopravy mám jeden dotaz na který nemůžu nikde najít přímo odpověď. Jedná se o to že vyrazím autem tudíž budu muset na trajekt nejspíš z Polska nebo Německa do Švédska. mám ve svém osobáku udělanou spací vestavbu a zajímalo by mě jak se švédové dívají na převoz plynové kartuše(vařiče) přes hranice případně zda při namátkové kontrole nebude problém mě pustit na trajekt. většinou jsem "vaření" řešila plechovkou a kontrolovaným ohníčkem v ní ale přece jenom se mi nechce úplně tohle podnikat 3 týdny :D chápu zákaz dovozu hořlavých látek nebezpečných předmětu atd. ale nevím jak se zákon dívá na tohle. díky za odpovědi :)   .

Plynový vařic v autě.

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

2 reakce

Ahoj,

příští měsíc vyrážím na 3 týdny do Skandinávie. jelikož většinou cestuji na lehko, v zásadě mimo zástavby jen s batohem a pomocí veřejné dopravy mám jeden dotaz na který nemůžu nikde najít přímo odpověď. Jedná se o to že vyrazím autem tudíž budu muset na trajekt nejspíš z Polska nebo Německa do Švédska. mám ve svém osobáku udělanou spací vestavbu a zajímalo by mě jak se švédové dívají na převoz plynové kartuše(vařiče) přes hranice případně zda při namátkové kontrole nebude problém mě pustit na trajekt. většinou jsem "vaření" řešila plechovkou a kontrolovaným ohníčkem v ní ale přece jenom se mi nechce úplně tohle podnikat 3 týdny :D chápu zákaz dovozu hořlavých látek nebezpečných předmětu atd. ale nevím jak se zákon dívá na tohle. díky za odpovědi :) 

0

Isli sme z Nemecka do Svedska autom na trajekte, plynove kartuse sme tiez mali v aute, normalne sme presli tam aj spat... pravdu povediac vobec sme to ale neriesili, ani nas nenapadlo, ze by to mohol byt problem... 

1 Citovat

Švédům je to jedno, ale teoreticky by to mohlo zajímat zaměstnance trajektové společnosti při vstupu na delší trajekt a v podmínkách přepravy to určitě bude. Mohl by být rozdíl mezi použitou a nepoužitou kartuší. Dle předpisů, co si pamatuju z Austrálie, nepoužitá šla oficiálně vzít na trajekt do Tasmánie a kontrolovali to. Dlouhý úsek trajektem do Švédska jsem jel dávno, ale pak už jen ty krátké přes Dánsko (případně přes mosty). Na krátkých nic neřeší (kartuší jsme vždy měli hodně). Jinak kartuše se dají když tak koupit i ve Skandinávii.

1
2 reakce