My two cents: Jiz delsi dobu jsem mel nutkani zalozit toto jiste kontroverzni tema. Osobne mam pocit, ze ve srovnani se stavem pred nekolika lety je zde v diskuznim foru mnohonasobne mene prispevku za den. Coz v mnoha pripadech neni na skodu veci, ale je celkem divny stav, ze nekdo polozi relativne jednoduchy dotaz (covid restikce pri cestovani viden-pariz), ktery by zustal den bez jedine odpovedi. Mozna jen lide proste maji plne bryle covidu (ockovani, rousky, certifikaty, restrikce, testovani, vaxeri vs. antivaxeri). Co me stvalo/stve a proc jsem vicemene toto forum opustil 1. Mikir. Vyrazne se situace zlepsila moznosti skryti jeho bludu a zvastu 2. Nekonecne litanie ohledne covidu. Opravdu nekdo cestoval na zaklade informaci nacerpanych na ceskem diskuznim foru? Neoveroval na MZV CR a na strankach ministersta vnitra transitni a konecne destinace? 3. Odchod/utlumeni aktivity lidi, kteri meli nacestovano a meli co rict. Alespon z meho pohledu. eremi, petr76, miro776, lukasAK, niemandos mezi mnoha dalsimi 4. Pristihnul jsem se, ze uz tu verejne lidi posilam do prdele, coz nemel vubec nikdo zapotrebi a omlouvam se vsem za to. 5. Nezakladaji se nova vlakna, ktera by mne osobne neco noveho davala. dtto nove prispevky ke stavajicim vlaknum. Asi jsem jen moc stary a moc zkuseny. Mam tak nejak na haku letenky nekam po Evrope s LCC a batuzkem za 20EUR nebo za par tisicovek se Scootem do Singapuru Zaroven chapu, ze prave takove letenky dokazi oslovit asi velkou cast lidi v teto skupine. Zajimam se spise o loyalty programy, mileage runy a byznys letenky - a opet je mi naprosto jasne, ze na to jsou urcena jina fora. 6. Flame ktery zde spusti uverejneni solidniho LM dealu i treba s All inclusive. Opravdu sem nechodi jen lide co za 3500Kc sakumprdum zvladnou tydenni pobyt kdekoliv zorganizovany na vlastni pest. Cestuj levne je i me heslo, ale rozhodne ne za kazdou cenu - kazdy mame komfort sveho cestovani nastaveny jinak. 7. Absence moderovanych diskuzi. Sedlo si to casem, kdy prakticky neni co moderovat. EDIT:8.spamove prispevky, ktere zustavaji az nezdrave dlouho na tapete. EDIT2: kudos to admin - posledni 2 spamy zmizely do minuty. Proc se vracim: 1.cestopisy - nyni z meho pohledu nejhodnotnejsi cast CL. Je to o vybirani ruzi mezi trnim a ano, vadi mne kratke cestopisy s linkem/proklikem na pokracovani cestopisu na strankach autora, ale proste kazdy se snazi nejak nahnat pristupy. 2.zvedavost, jestli se nevyloupla nejaka super akce 3.podelit se o pripadnou super akci z jinych for      .

Forum na CL - proc umira?

Založil ve fóru Co se nevešlo

My two cents:

Jiz delsi dobu jsem mel nutkani zalozit toto jiste kontroverzni tema. Osobne mam pocit, ze ve srovnani se stavem pred nekolika lety je zde v diskuznim foru mnohonasobne mene prispevku za den. Coz v mnoha pripadech neni na skodu veci, ale je celkem divny stav, ze nekdo polozi relativne jednoduchy dotaz (covid restikce pri cestovani viden-pariz), ktery by zustal den bez jedine odpovedi. Mozna jen lide proste maji plne bryle covidu (ockovani, rousky, certifikaty, restrikce, testovani, vaxeri vs. antivaxeri).

Co me stvalo/stve a proc jsem vicemene toto forum opustil

1. Mikir. Vyrazne se situace zlepsila moznosti skryti jeho bludu a zvastu

2. Nekonecne litanie ohledne covidu. Opravdu nekdo cestoval na zaklade informaci nacerpanych na ceskem diskuznim foru? Neoveroval na MZV CR a na strankach ministersta vnitra transitni a konecne destinace?

3. Odchod/utlumeni aktivity lidi, kteri meli nacestovano a meli co rict. Alespon z meho pohledu. eremi, petr76, miro776, lukasAK, niemandos mezi mnoha dalsimi

4. Pristihnul jsem se, ze uz tu verejne lidi posilam do prdele, coz nemel vubec nikdo zapotrebi a omlouvam se vsem za to.

5. Nezakladaji se nova vlakna, ktera by mne osobne neco noveho davala. dtto nove prispevky ke stavajicim vlaknum. Asi jsem jen moc stary a moc zkuseny. Mam tak nejak na haku letenky nekam po Evrope s LCC a batuzkem za 20EUR nebo za par tisicovek se Scootem do Singapuru Zaroven chapu, ze prave takove letenky dokazi oslovit asi velkou cast lidi v teto skupine. Zajimam se spise o loyalty programy, mileage runy a byznys letenky - a opet je mi naprosto jasne, ze na to jsou urcena jina fora.

6. Flame ktery zde spusti uverejneni solidniho LM dealu i treba s All inclusive. Opravdu sem nechodi jen lide co za 3500Kc sakumprdum zvladnou tydenni pobyt kdekoliv zorganizovany na vlastni pest. Cestuj levne je i me heslo, ale rozhodne ne za kazdou cenu - kazdy mame komfort sveho cestovani nastaveny jinak.

7. Absence moderovanych diskuzi. Sedlo si to casem, kdy prakticky neni co moderovat.

EDIT:8.spamove prispevky, ktere zustavaji az nezdrave dlouho na tapete. EDIT2: kudos to admin - posledni 2 spamy zmizely do minuty.

Proc se vracim:

1.cestopisy - nyni z meho pohledu nejhodnotnejsi cast CL. Je to o vybirani ruzi mezi trnim a ano, vadi mne kratke cestopisy s linkem/proklikem na pokracovani cestopisu na strankach autora, ale proste kazdy se snazi nejak nahnat pristupy.

2.zvedavost, jestli se nevyloupla nejaka super akce

3.podelit se o pripadnou super akci z jinych for

 

 

15

Velice rozumně napsané, souhlasím úplně se vším. 

3 Citovat

Taky souhlasím. Nemládneme a priority se posouvají. Jiný styl cestování, jiné možnosti, děti do toho...prostě vývoj. Ale mám to tu rád :-).

1 Citovat

Diky. Jsem takovy velice rozumny klavesnicovy bojovnik. Na techto (CL) strankach jsem stravil hromady casu, cosi jsem naklabosil, ale dobre uz bylo. Myslim se bude opakovat scenar z AL.com, kde se sice diskutuje k veci, ale velmi velmi sporadicky.

Ad Pavel. ano, to bude i muj problem, ktery jsem sam zminil v prispevku. Proste jsem odrostena cilovka. Dodnes si pamatuji, jak jsem kdysi davno slavnostne koupil svou prvni letenku v akci pres Letusku s Qatarem za 12k z Milana do BKK (nejak jsem zapomnel, ze se budu muset do MXP dostat a prespat na hotelu diky brzkemu rannimu odletu). Pak casem zjistis, ze cena letenky je vlastne pomerne zanedbatelnou polozkou a ze si vic cenis rychlych proletu z letist v tve blizkosti, nez se trepat nekam do Tramtarie kvuli usetrenym par tisicum (ktere pak treba rozpustis v positioningu a letistnim hotelu jako v mem pripade).

2 Citovat

Každé fórum má svůj strop a pak nastává sešup je to vidět např. na airways kde už pomalu nastává "klinická smrt" či akční letenky ,kde už diskutuje je tvrdé jádro.

Tady to má pořád potenciál ,chtělo by to trošku více tolerance k nováčkům i tady se snaží rekrutovat pár lidí ,kteří se pasují do role všeználků a jen oni mají pravdu. Je tu dost lidí ,kteří nerespektují jiný názor a mají komunistické manýry (chtějí rozdávat bany).

Velké emoce tu vyvolal covid a rozdělil to tu na dvě nepřátelské skupiny což fóru také moc neprospělo.

Po Evropě už se sice cestuje jako za starých časů ale mimo je to pořád kapka v moři tj mimoevropská témata jsou víceméně u ledu ..

 

7 Citovat

Moc hezky jsi to Biči napsal. Já to psal už dávno, že CL bohužel potká osud AL. Zhoršování situace bylo už před covidem, ten to jen dost urychlil. Prostě se to tu změnilo v tlachárnu o covidu. Ti co rádi cestovali a nemyslim za 10 euro po Evropě, prostě odešli a teď už nemají důvod se vracet. Když se podívám, kdo tady teď většinou  přispívá, tak se bohužel ani nedivím. Čest výjímkám jako je Cali, Tonic plus pár dalších. Před pár  dny jsem chtěl napsat na Kryštofův príspěvek ve vztahu k těm Maledivám, že on určitě nezůstal v nějaké bublině, jen se prostě změnilo složení lidí, kteří sem teď chodi. Před pěti lety by určitě 90% lidí tady napsalo, že ten  Wizz do Male je blbost. Ať už kvůli riziku, protože je to Wizz a přestupům, které  ti vezmou tolik dní, že když si přičteš ty náklady za hotely a ztracený čas, tak je lepší vzít  tu letenku za 18 tis. Dnes je to bohužel přesně naopak. Škoda.

2 Citovat

Potencial k cemu? Kultivovane a obohacujici diskuzi? To si fakt nemyslim. Coz neznamena ze se o to nemame pokouset. Potencial pro majitele stranek prodat vic letenek pres agenturu = vic provizi? To si take nemyslim, protoze sice kazdy nekdy koupil letenku pres OTA, ale stejne vetsina echt cestovatelu bude bookovat primo pres aerolinky.

Tolerance k novackum. Co tim myslis? Ze nekdo ostrejsi odpovedi sesmahne nejaky opravdu blby dotaz? Ano, vim ze existuje manazerska poucka ze neexistuje debilni dotaz. Ale vsichni vime, ze existuje. Ja se treba naucil na debilni otazky neodpovidat, nejaky jiny hejl se chytne. Mozna. Nebo take ne.

Moderovana diskuze/mazani prispevku/rozdavani banu - slouzi k zprehledneni diskuze, nijak nezavani komunismem (pravy komunismus nezazil nikdo, ale to je od veci). Zazil jsem socialismus, pracuji v korporatu v jedne z nejdemokratictejsich zemi v kosmiru, presto/a nebo prave proto si myslim, ze mnozstvi debilnich narizeni, zakazu a prikazu od casto nekompetentnich nadrizenych je vyrazne vyssi nyni. Ale samozrejme demokracie zapadniho strihu je stale to nejlepsi co svet vymyslel diky svobode jedince. Nezamenovat se svobodou jedince blit tisice nesouvisejicich nesmyslu v libovolnem foru, ktere toliko odradi "normalni" diskutujici hledajici nejakou prinosnou informaci. Ale ad muj prvni prispevek - moderovani, mazani, banovani je nyni zcela bezpredmetne, protoze neni co moderovat, chybi obsah.

 

2 Citovat

Ja som tu neprestal chodit, lebo na polovicu tvojich bodov sa pozeram uplne odlisne. Aj mimo cestovania takto fungujem, takze:

1. Mikir, DimikUK a podobni ludia - (ne)precitam, nereagujem. Obdoba na plazi Bubbovia predavajuci gebuziny - okuliare na oci a neriesim (ano su otravni, ale neprestanem kvoli nim chodit na plaz).

2. to iste, necitam, neklikam na temy ktore ma nezaujimaju, alebo sa v nich riesia dristy.

4. dosledok z bodov 1,2,6 ?

5. A co tak nejake take vlakna vytvorit a vysvetlit? Vecsina z nas je tu odchovana na low costoch, a tam sme doma :) Mozno by nas v tomto bode mohlo "vzdelavat" aj samotne CL ... ale to ma na haku aj daleko podstatnejsie veci (napr. vyhladavanie je cista tragedia, ani sa tu o to nesnazim)

6. Nechapem preco sa nad tym niekto pozastavuje, ja si napr. o LM myslim svoje, a teda uplne take prispevky ignorujem a vobec na ne neklikam + nemam potrebu sa vyjadrovat o ludoch zaujimajucich sa o LM ako o nejakych sakumprdum neviem co. Hadam si vie kazdy spocitat vyhody a nevyhody LM vs vlastna pest, a nie je potrebne sa k cestovaniu druhych vyjadrovat. Aj ja som uz dalej ako 10€ letenka do Milana, ale nie som stredobodom vesmiru a chapem ,ze take letenky stale velku cast citaletov zaujima.

 

Vidim to tak, ze svoju apatiu voci foru si z velkej casti zivis sam. Od covidu cez mikira, az po kadejake zbytocne temy a prispevky.

 

9 Citovat

Tak problém je v tom, že pokud budeš postupovat podle toho, co jsi vyjmenoval, tak tu nemáš co číst. Kromě těch desetieurovek.  

0 Citovat

@voughne. diky za reakci do diskuze. ad2/viz prinstscreen ad bod 5/ velmi obsahle a relativne slozite tema - vim i o ceskem cestovateli, co poskladal RTW v byznys+first z rewardu, ale sbirani reward points/mili v CR/SR je podstatne slozitejsi nez napriklad v US/UK. Pokud te to zajima, mrkni do flyertalku, heads for points, pointsguy ci napr.onemileatatime. Pokud ale vyuzivas hlavne lowcost spolecnosti, tak asi pro tebe ztrata casu, protoze k nejakemu smysluplnejsimu vyuziti rewardu se nedostanes. ad bod 6/ asi nepochopeni nebo jsem to napsal nesrozumitelne. sakumprdum 3500Kc/tyden je jedna skupina ultralowcost cestovatelu (coz za nijak pejorativni oznaceni nepovazuji, at si kazdy cestuje jak chce) vs lide co potrebuji vse na klic a berou zajezdy s CK - v tomto pripade mohou vzit zavdek super levnym LM inzerovanym na CL. Mam pomerne velkou rodinu a krom nas se zenou a dcerou na "vlastni" pest nejezdi nikdo (nepocitam Chorvatsko autem do apartmanu) a vyuzivaji sluzeb CK - i napr na Kypr ci Maltu.


screenshot-2022-07-24-at-12-46-03-nejvetsi-cestovatelske-diskuzni-forum-na-cestujlevne-com.png

0 Citovat

lma napsal(a):

Každé fórum má svůj strop a pak nastává sešup je to vidět např. na airways kde už pomalu nastává "klinická smrt" či akční letenky ,kde už diskutuje je tvrdé jádro.

Tady to má pořád potenciál ,chtělo by to trošku více tolerance k nováčkům i tady se snaží rekrutovat pár lidí ,kteří se pasují do role všeználků a jen oni mají pravdu. Je tu dost lidí ,kteří nerespektují jiný názor a mají komunistické manýry (chtějí rozdávat bany).

Velké emoce tu vyvolal covid a rozdělil to tu na dvě nepřátelské skupiny což fóru také moc neprospělo.

Po Evropě už se sice cestuje jako za starých časů ale mimo je to pořád kapka v moři tj mimoevropská témata jsou víceméně u ledu ..

 

Souhlas. Zrovna kus výše zmíněných přispěvatelů mi svým stylem vyjadřování a chováním spíš diskuze otravovala. Ale to je můj názor, myslím ovšem, že nejsem jediná. (Mimochodem, pokud se tu ozve nějaká potrefená husa, tak předem hlásím, že na to nebudu reagovat.)

A taky myslím, že snad není problém nějaké téma založit a ke kvalitě fóra přispět.

2 Citovat

Dospěl jsem k tomu, že si umím najít svou vlastní levnou letenku jak po Evropě tak i mimo ni. Vím, že jakmile se ta zvažovaná dvacetieurovka objeví tady nebo jinde, je to zabité a během půlhodiny pryč. Plus že letenka zejména po Evropě je ta menší část výdajů.

Vzhledem k tomu, že se nerad vážu k jedné společnosti nebo alianci, tak jsem ještě moc bodů nenasbíral a na award ještě nikdy neletěl.

Po COVIDu ještě nemám odvahu na nějaké zběsilé itineráře jako dřív a spíš létám na pár dnů po Evropě, ale většinou jen zpáteční letenky.

Výhodný last-minute se může hodit do těch komplikovanějších zemí jako Tanzánie, Senegal nebo třeba Kapverdy.

6 Citovat

Já myslím, že už jste se všichni narajzovali dost.

10 Citovat

Jsem rád Sue Ellen, že jsi to včera zvládla.  Měl jsem o tebe s Calim starost ;-)

0 Citovat

@bic bozi Ja som to ani nepisal nejak v zlom :) Na bode 6 asi obojstranne nepochopenie sa, ale uz tam napr. vidis, ze vela tvojich znamych ide cestou LM, na CL to dotiahnu ludia kt. si to max-tak vyskladaju low costom ... a teda nasledne tazko ocakavat na fore, ze tu budes s niekym riesit reward points, ked aj taky travel guru Michal hore hodnoti, ze tie rewards ani velmi nevyuzil. Samozrejme to co si mi napisal, to si pozriem uz len zo zvedavosti, ale rovnako sa v tom asi moc nevyzijem. Vecsina z nas beznych tieto cachre s milami u klasickych aeroliniek proste nevyuzije :) Na EU su drahi, a do sveta to otocim max 1x za rok, aj to so spolocnostou, kt. mi to da za rozumnu cenu, co je casto takmer vzdy ina aliancia.

@niemandos Ano, tiez by som aktualne radsej riesil taky Uzbekistan alebo Thajsko (ako Budapest letecky z Prahy), ale tak uhorkova sezona? :)

Ale chapem vas celkovo. Z CL sa pomaly, ale isto stava televizia, kde nic nejde. Vela veci je tu pokazenych, zaspamovanych a velmi casto sa zacinaju objavovat otazky kt. ide vygooglit za 5s ... ale tak s ludmi tuto toho vela nespravime, so spravou webu tiez nie ... ostava teda vyberat si to dobre co tu je (cestopisy, info o destinaciach a letiskach).

5 Citovat

Původně jsem ani nechtěl reagovat, ale tak nedá mi to... Je pravda, že v poslední době je na CL 95% témat o ničem, a toto je jedno z nich. Ale je to aspoň trošičku oživení stojatých vod, a proto ho pročítám...

Je třeba si uvědomit, že CL tady není primárně (jen) pro nás, kteří jsme tu 5 a více let a dnes máme - povětšinou díky právě CL - nacestováno tolik, že už nás máloco může zvednout ze židle. Taky jsme starší, línější, pohodlnější, možná víc vyděláváme, máme jiné zájmy... všechno se vyvíjí, svět se mění. Před těmi 5 a více lety jsme s nadšením vítali skoro každou akci, která se tady objevila. I dnes se objevují, řekl bych dokonce, že v obdobném množství, ale my už to prostě máme za sebou. Vidím to tak, že CL by tu mělo být pro nové, mladé cestovatele, stejně jako tu bylo kdysi pro nás, pokud tito budou mít zájem... a my jim můžeme ve fóru předávat rady a zkušenosti. Že by je někdo předával mně, to už fakt moc nečekám. :-)

Můžeme si myslet, že CL se mění k horšímu, ale tak je to se vším. Posloucháme pořád stejnou hudbu, kterou jsme poslouchali před lety, a ta nová nám nic neříká. Ale mladší generace je z ní nadšená, protože je pro ni nová, první. Tak to prostě je. CL jsem vždycky chápal tak, že je tu pro ty nové, aby jim pomohlo, nasměrovalo, ukázalo možné cesty...  Nedokáži posoudit, jestli tomu tak stále je, ale doufám, že ano. Nic proti tobě, Biči, ale stěžovat si, že tu není nic, co by mě zajímalo atd. - to musím souhlasit s voughnem, že sis svou apatii živil hlavně sám. Na druhou stranu, když se vracíš, tak už je to třeba pryč. :-)

Pozitivní je, že počet cestovatelů (na CL) neustále roste.

17 Citovat

Plně souhlasím s mirjurem a posledním odstavcem od voughne (a taky s Michalem a Sue). K tomu úvodu od Biče, to jsem tu před pár měsíci taky psal, že přibývá nezodpovězených dotazů a diskuze ubylo. Ale zrovna ten dotaz na Paříž obsahuje moc otázek, z toho 3 specifické, u kterých je malá pravděpodobnost vlastní zkušenosti a 2 zbytečné, na které bez znalosti aspoň jedné odpovědi na hlavní dotazy těžko někdo bude mít chuť odpovídat. A souhlasím, jak píše lma, že mimo Evropu se teď tolik nelétá, takže to počet dotazů v diskuzi výrazně snižuje.

@niemandos: Jsi teda teď příznivcem letů s Wizzairem do exotiky s přestupem (viz tvůj nákup Srí Lanky) nebo odpůrcem, jak mi to připadá z tvé poznámky (možná jsem ji nepochopil)? Já bych spíš řekl, že dřív by o takový let byl větší zájem, ale kvůli aktuální nespolehlivosti Wizzairu o to bude menší zájem.

0 Citovat

Momentálně je guru v cestování paní Kateřina "Prosecco/Aperol" Ostrá.
Zvládá cestopisy, rady. Vše, co bývalo na CL tak zajímavé, dokáže p(r)odat mnohem pružněji.



0 Citovat

@ Libor_S 

No já měl tu Lanku za 2,5 tis. To je  přece jen poněkud rozdíl oproti 8 tis. Přestup byl jen jeden den v Abu Dhabi směrem tam a třetí rozdil je samotná destinaci. Ale to je věc názoru. Každopádně to Wizz stejně zrušil, takže jsem neletěl nikam :-) A právě díky té nespolehlivosti Wizzu uvažovat o podobné koupi pro někoho, kdo chce opravdu cestovat je nerozumné.

1 Citovat

bo lidi jako vy z toho udelali toxicke prostredi

9 Citovat

Jedu zrovna vlakem do Vidne,zitra rano odletam do Liverpoolu,jak jinak nez za 10 euro a vecer pak Dublin za 13 liber

Ctu ty nazory na CL Muj nazor je ze orientace zacala byt prilis na zajezdy s CK a jeste s all inclusive 4*nebo 5 * hotely  Umim to pochopit,web neco stoji,cas taky a cestovatel meho typu a verim i dalsi si poradi sami a nic na tvorbu neprispivaji. Mimo Evropu je stejne porad cestovani nejiste,takze takovy zacarovany kruh a provize CK prinesou aspon neco a domluva na necem s Wizz nebo Ryanem asi neni mozna,ale ta cesta uplne zavrhnout smer low costu byt jen po Evrope neni reseni 

Navic spousta cestovatelu nepotrebuje jen Prahu a okoli,navic odlety mimo Evropu jsou zajimavejsi odjinu

AZair sice funguje s chybama ale pri overeni si pak konkretniho letu porad jde tohle vyuzit Nezda se mi,ze by timhle smerem neslo  nic podniknout a uz jsem to psal vicekrat co zkusit kvalitnejsi vyhledavac letenek od klasickych  spolecnosti nez je soucasny Treba i placeny....

Co prinese podzim a zima tezko rict Vseobecne se ale rozeviraji nuzky mezi zbohatliky a chudymi  a CL by melo podle meho byt spis pro ty mene majetne

0 Citovat

Karel napsal(a):

Momentálně je guru v cestování paní Kateřina "Prosecco/Aperol" Ostrá.
Zvládá cestopisy, rady. Vše, co bývalo na CL tak zajímavé, dokáže p(r)odat mnohem pružněji.

Ano, dělá to velmi dobře. Věnuje tomu 100% svého času, odpoví každému a přitom z nikoho nedělá blbce. Vyzařuje z ní nadšení a zapálení pro věc. Nechápu, kde na to bere tu energii. Zrovna dnes jsem o tom trochu přemýšlel a došlo mi, že základem jejího úspěchu je to, že od počátku ji samotnou ani nenapadlo, že by si cestováním a psaním o něm mohla vydělávat. A i když dnes z toho nějaké příjmy nebo naturálie má, tak v hlavě to má nastaveno pořád stejně. A to lidi vycítí a ocení.

3 Citovat

@niemandos: Za 2,5 tis. bych možná ty Maledivy s Wizzairem risknul a 1 den v Abu Dhabi by byl ok. Pokud by to nebylo v létě, asi bych v případě zrušení návazného letu jel na poloostrov Musandam nebo při cenově přijatelných letech do Salalah.

@AlejandraS: Nevím, koho myslíš, ale je fakt, že stejná slova jsem použil jako citaci Katky Ostré, proč sem ona téměř přestala psát.

0 Citovat

@Bic bozi neda mi jeste abych neragoval ,kdyz uz jsem byl umisten v tvem negativnim vyctu jako bod 1.

Napred jsem byl proti nejakemu omezovani ,ale nakonec jsem i ja mohl skryt vecne mistry sveta do ignoru a eremi mi opravdu nechybi a byli i horsi urazeci 

A covid? I ti nejzatvrzelejsi obdivovatele ockovani a rousek ci respiratoru zacali vnimat jinak to co nazyvas mymi bludy a nesmysly

Ale jak  se  rika co bolo  to bolo...kazdy tu ma sve priznivce a sve odpurce 

Co me zajima to si porad rad prectu Vyuzivam i SZ s temi s kterymi si rozumim a ze je mene akci co se z nich silelo ? Svym zpusobem mi to zas az tak nevadi  Kazdy neni tak movity a porad je i v Evrope dost mist kam se podivat

Na Maledivy bych z Wizz klidne letel:-)

 

3 Citovat

voughne napsal(a): Ale chapem vas celkovo. Z CL sa pomaly, ale isto stava televizia, kde nic nejde. Vela veci je tu pokazenych, zaspamovanych a velmi casto sa zacinaju objavovat otazky kt. ide vygooglit za 5s ... ale tak s ludmi tuto toho vela nespravime, so spravou webu tiez nie ... ostava teda vyberat si to dobre co tu je (cestopisy, info o destinaciach a letiskach).

Tak pridam sa do diskusie aj ja. Kedysi som tu bol "vareny-peceny" ( aj ked az tolko som neprispieval / ale rad som vzdy precital co nove ). Ja nevidim problem ani tak v CL, ale v tom ako sa ludia zmenili pocas covidu ( ci uz v zlom, alebo v dobrom )...ano, objavuju sa tu pre nas "skusenych" cestovatelov take tie stupidne otazky ktorym odpovede su pre nas jasne, alebo ako bolo napisane, odpoved sa da najst za par sekund guglenia. Ale hlavny problem vidim ja osobne v tom, ze ludia spohodlneli a ista skupina dokonca akoby zacala zit v tom, ze "mat sa dobre" ( bez ich osobneho prispenia ) je akoby zakladne ludske pravo...

+ samozrejme covid cele to cestovanie utlmil ( aj ja osobne som vtedy 1,5 roka nikde neletel ) a pre cielovku ako som napr ja uplne zmizli rozne akcie v biz...ach, kde su tie casy ked som dal napr s katarcami 0,8k za letenku z ITA do Tokia, 0,9K za OSL-SYD-ARN a 1,3K za MUC-AKL-MUC :) ...teraz som napr aktualne stastny aj za 1,8k s Etihadom VIE-MLE-VIE 

Ale tak ja som zivotny optimista, stale dufam ze si to vsetko nejako casom sadne...

0