ahoj, máme již nějakou dobu (asi měsíc) koupené (tři) letnky do USA a chtěli bychom je nechat pro případ nemožnosti odletět. Ovšem tak, aby v případě zdravotních komplikací kohokoli z nás byly vráceny peníze za všechny letenky. Odlet je koncem dubna. nějaký tip kde a jak? .

pojištění již koupených letenek

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

14 reakcí

ahoj,

máme již nějakou dobu (asi měsíc) koupené (tři) letnky do USA a chtěli bychom je nechat pro případ nemožnosti odletět. Ovšem tak, aby v případě zdravotních komplikací kohokoli z nás byly vráceny peníze za všechny letenky. Odlet je koncem dubna.

nějaký tip kde a jak?

0

pojistovny by musely byt uplne blbe aby tohle slo .-)

0 Citovat

Když si u pojistovny zaplatis cestovni pojisteni tak k nemu ti udelaji i storno letenek pro všechny - jak na nemoc tak třeba na katastrofu s pocasim - zkušenost u české - pro 2 osoby storno letenek 800kc - samostatne jen letenky nechteji pojistit.

0 Citovat

Pojištění se dělá většinou ihned, max. do 24 hodin po zakoupení (teď si nevzpomínám, která pojišťovna přesně to umožňuje). Nezapomňte ale na to, že vám nikdy nedají nazpět zcela celou částku, pouze samotnou letenku, tuším bez palivových příplatků atd....pokud se pletu, tak mě opravte.

0 Citovat

Tak třeba emirates ma u letenky ze pokud nechci letet - jedno jaky důvod - tak vraci peníze - uctuji vždy stejny poplatek - asi 5500kc - je jedno kdy zrusim - priklad - za letenku zaplaceno 16000kc - při zruseni cesty vraci 10500kc

0 Citovat

Nabízela to pojišťovna AIG (dřívější název Chartis), jestli to stále nabízí, to nevím, řešil jsem to s nimi tak před čtyřmi lety. Skutečně jim bylo jedno, kdy člověk letenku koupil, pojistili ji kdykoli potom.

0 Citovat

našli jsme tohle
pojisteniletenek.cz

nemá někdo zkušenost?

0 Citovat

AIG to myslim ma aj ted, ale je to drazsi

0 Citovat

Já jsem si to minulý rok sjednal u AIG přes jejich web travelguard.cz. Výhoda je ta, že se nároky ze smlouvy řídí českým právem a je dána prvomoc českých soudů.

0 Citovat

Ahoj, můžu se zeptat, zda by mi někdo doporučil, u koho pojistit samostatně koupené letenky + ubytování na cenu, kterou si sám zvolím. Zkouším něco hledat, ale bych bych rád i za nějaké konkrétní doporučení i vzhledem k tomu, že to spěchá. Letenky mám koupené čerstvě, tak to chci vyřešit do těch 24 hodin, ubytování samozřejmě ne, ale pokud to jde, nastavil bych celkovou cenu třeba na cca 25tis. Jezdíme spíš po Evropě a blízkém okolí, to jsem samozřejmě nepojišťoval. Ale tady už bych to za nějakou tu tisícovku navíc radši udělal. Díky moc za tipy     

0 Citovat

Evropska- 2 pojistne udalosti, vse bez problemu.

0 Citovat

Ahoj, jestli můžu doporučit, my si veškeré pojištění sjednávali přes https://www.srovnator.cz/cestovni-pojisteni/. Majka

0 Citovat

Nezmaže nejaký moderátor tie reklamné odkazy na srovnátor? (aj tu, aj v diskusii o cestovnom poistení).

O tej firme srovnátor sa dá urobiť jasný obaz - ťažkí amatéri, ktorí nemajú ani na zaplatenie normálnej reklamy a musia takto pofidérne spamovať po fórach. 

0 Citovat


Už pár let, pokud kupuji nějaké dražší letenky, ne ty úplné low costy, kde to neřeším, používám tohle: http://pojisteniletenky.cz/ ...bsp;  Tvrdí, že pokrývají 100%,  včetně letištních a palivových příplatků. Takže pokud jinde hradí 80%, tak tady mi nižší  limit 10tKč.  obvykle pokryje to samé i při dálkových letech. Ale naštěstí jsem ještě nevyužil, takže praktickou zkušenost nemám. 


0 Citovat

https://www.colonnade.cz/online-pojisteni/


cena pojištění 2,5 %
0
14 reakcí