Ahoj, behem nasledujicich 12 mesicu mam v planu dve vetsi cesty a kdyz jsem koukal na ceny pojisteni, tak jsem se dopatral k tomu, ze jedno celorocni pojisteni vyjde bud nastejno nebo levneji. Pojedu cca na tri mesice do Anglie na manualni i administratovni prace a potom na necele 4 mesice na Erasmus. V lednu bych tam rad strihnul jeste nejakou tritydenni cestu, ale to bych potom mozna resil uz extra protoze to by bylo mimo Evropu. Tak jsem se chtel zeptat, jak byste to resili vy? Spousta tech celorocnich pojisteni ma limit 45 dnu na jednu cestu, coz mi nepomuze ani v jednom pripade. .

Celoroční cestovní pojištění

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Nevíte o dlouhodobém cestovním pojištění (nejde mi o více výjezdů, plánuji být mimo ČR aspoň půl roku), u kterého by nevadil případný návrat do ČR?

Např. u České pojišťovny se dá sehnat na 365 dní pod 11 000 Kč (slevový kód cather25, kdyby někdo potřeboval) dlouhodobé pojištění na pracovní cesty, ale pokud bych se během té doby pojištění náhodou vrátil na chvíli do ČR, tak tím pojištění zaniká (jasný, třeba by to šlo nějak utajit). Problém je, že nevím, jestli bude někdy potřeba se vrátit, nebo ne. No po tom případném roce stejně asi neexistuje pojišťovna, která by mi takové dlouhodobé pojištění uzavřela, pokud se budu nacházet v zahraničí, jen krátkodobé, co jsem tak pochopil.

Uvítám i tipy na nečeské pojištění, pokud u toho nehrozí vykrvácení peněženky smiley

0 Citovat

Proč by mělo zaniknout? Pokud budeš na cestách déle jak půl roku (jsi prokazatelně cestovně pojištěn po tuto dobu), můžeš se odhlásit z našeho pojištění. Jen bys nejspíš musel navštívit doktora v nějaké sousední zemi. Řeším to samé, narazil jsem na zajímavou nabídku: http://www.zirhamia.cz/co-delame/cestov ... pa-online/ ale je pravda, že cesta může být max. 30dní. Jedna cestovatelka mi taky poradila, že je dobrý uzavírat max. 2měsíční pojištění - vychází to dobře cenově. Tj. klidně si dopředu nakoupit pojištění po 2m blocích. Pak je dost populární Alpenverein.

0 Citovat

Píšeš to zcela správně, je populární... Asi jako Emirates smiley

0 Citovat

Hanzz: Řekli mi to v České pojišťovně. Pokud bych se během těch 365 vydal do ČR, tak pojištění zaniká – je to omezeno na jeden výjezd. Tak nějak je to i ve VPP, čl. 4, odst. 3:
Délka nepřetržitého pobytu v zahraničí může být omezena na 90 nebo 180 dní nebo 365 dní. Klient může v zahraničí pobývat 90, resp. 180 nebo 365 dní bez nutnosti návratu zpět do České republiky dle sjednané doby (frekvence) výjezdu v pojistné smlouvě.
U Allianz pak mají ve VPP, čl. 3, odst. 3.6: Pojištění do zahraničí trvá do okamžiku překročení státní hranice do ČR, nejpozději však do dne uvedeného v pojistné smlouvě jako konec pojištění.

Myslím, že Alpenverein má délku pobytu omezenou na max. 4 měsíce. A třeba u té České pojišťovny by mě to krátkodobé pojištění po 2 měsících přibližně stejně nevyšlo, 2 měsíce mi to ukázalo za nějakých 6 000 smiley No asi s tím nic nevymyslím, pojišťovny nemyslí na komplikované "co kdyby" případy, jako jsem já smiley

0 Citovat

Ahoj,

chystáme se s přítelkyní na rok na NZ, a tak jsme pojištění řešili shodou okolností před 3 dny. Nakonec jsme vybrali od britské TrueTravel, která je pod Allianz, ale dostaneš, daleko vic, než u klasické Allianz v Čechách.

Vůbec neřeší, jestli se clovek vrací domů nebo ne. Pojistné výše jsou několikanásobně vyšší než u českých (porovnávali jsme ČP a AXU, které vycházeli nejlevněji). Je v tom pojištění odpovědnosti na zdraví, majetku, připlatit se dá i za adrenalinové sporty, coz u nich nestojí mnoho.

Odesláno z mého Elephone P8000 pomocí Tapatalk

0 Citovat

Tak oprava. Taková korporátní klasika, kdy každý tvrdí něco jiného. U České pojišťovny to dlouhodobé cestovní pojištění na pracovní cesty nekončí, pokud se během pojištění vrátíte do ČR. Na třetí názor už se jich raději ptát nebudu smiley

0 Citovat

Hola cestovatele! Nejaky tip na pojisteni pokud uz jsem na ceste a neplanovane se mi cesta prodlouzila, tudiz celorocni pojisteni mi uz neplati?

diky, Adela

0 Citovat

Rozhodně dávat pozor na podmínky, protože pokud je člověk již v zahraničí, tak je to problém. Dlouhodobé pojištění už ze zahraničí uazvařít asi nejde. Krátkodobé pojištění musí většinou navazovat na nějaké jiné, tak aby platilo hned. Jinak tam jsou nějaké prodlevy od uzavření.

0 Citovat

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na zkušenosti s Direct pojišťovnou, asistence po telefonu?
Díky

0 Citovat

Direct me taky zajímá. Uz jsem jednou zkoušel pojištěni auta v autopujcovne do vyse 1000€.

0 Citovat

Tak to je dobrý joke... To uklidnění AXOU.

edit: Nechci vám rozbíjet bábovičky, ale přečtěte si pořádně bod 9.1. VPPC-02/2016 - "Toto pojištění se tedy vztahuje na finanční náklady v souvislosti
se spoluúčastí na škodě vzniklé dopravní nehodou". Pak se podívejte, jak je v Zákoně č. 361/2000 Sb. definována dopravní nehoda.
Je to prostě za málo peněz málo užitku a v rozsahu krytí se nedá srovnat ať už se specializovanými celoročními pojistkami, nebo i krátkodobými, které vám zpravidla sjedná broker.

0 Citovat

máš tip na pojištění půjčeného auta? velmi často tam bývá ta spoluúčast do ccA 1000€. (pakliže nebereš od půjčovný plné krytí, které může být cenově na úrovni samotného půjčení auta)

0 Citovat

Přímou zkušenost ne, ale toto se hodně nabízí http://www.insurance4carhire.com/

Většinou si sjednám pojištění spoluúčasti od brokera předem, teď naposled ve F bylo půjčovné 167,- EUR a dopojištění spoluúčasti + podvozek, skla atd. 10,-EUR. Pro představu... Jsou lokality, kde to nekupuji.

0 Citovat

Bohužel pro nás nepoužitelné!
To purchase insurance4carhire policies you must be resident in the UK, The Netherlands’, France, Spain, Italy or Germany.

0 Citovat

ja tiez si skor doplacam pri bookovani (najma cez billiger), ale kamos pouziva toto, kedze ovela viac obchodne cestuje a poziciava si auta:
https://www.worldwideinsure.com/
Raz mal aj skodovou udalost - do mesiaca od nahlasenia boli peniaze za skodu naspat na karte.

0 Citovat

Já mám I4CH. Sjednal jsem si ho ještě před platností nových podmínek. Taky jsem jsem tam hlásil škodnou událost, když si manželka zabouchla klíča od auta v autě. Otevření stálo 50 EUR. Do měsíce od nahlášení přišli peníze na účet. Takže můžu jen doporučit. Škoda, že jen, že nelze nově sjednat.

0