Čaute, zrovna jsem čerstvě dokončil inženýra na vysoké škole a s kámošem se v půli srpna chystáme na necelý tři měsíce procestovat jižní ameriku. Začíná mě však tížit otázka, co provést s placením sociálního a zdravotního pojištění. Dle informací ze školy za mě stát platí pojištění do konce července. Pak se však musím nahlásit na pracák a chodit na nabídnuté pohovory, což ale během třech měsíců v americe nebude možné. Věřím, že nejsem jediný kdo tohle někdy řešil? Jak tuhle situaci řešíte vy ? Dík za každou radu Tomáš .

Sociální / zdravotní pojištění během dlouhodobého výletu

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

1 reakce

Čaute,

zrovna jsem čerstvě dokončil inženýra na vysoké škole a s kámošem se v půli srpna chystáme na necelý tři měsíce procestovat jižní ameriku.
Začíná mě však tížit otázka, co provést s placením sociálního a zdravotního pojištění. Dle informací ze školy za mě stát platí pojištění do konce července.
Pak se však musím nahlásit na pracák a chodit na nabídnuté pohovory, což ale během třech měsíců v americe nebude možné.

Věřím, že nejsem jediný kdo tohle někdy řešil?
Jak tuhle situaci řešíte vy ?

Dík za každou radu
Tomáš

0

Sociální vůbec řešit nemusíš. Až ho za tebe přestane platit škola, tak ho prostě nebudeš platit. Nemusíš kvůli tomu ani nikam chodit. Se zdravotním je to jiná. Nejjednodušší řešení je si to zaplatit sám. Myslim, že to je teďka nějakejch cca 1200 Kč měsíčně, takže to normálně pošleš přes internet banking na účet pojišťovny a je to. Taky kvůli tomu nemusíš nikam chodit. Na pracák bych se kvůli tomu nehlásil, zbytečná byrokracie.

0
1 reakce