Ahoj, v prosinci letíme do Istanbulu. Je možné vyměnit v česku tureckou liru a po návratu opět na české koruny? .

Jak platit v Turecku?

Založil ve fóru Co se nevešlo

7 reakcí

Ahoj,

v prosinci letíme do Istanbulu. Je možné vyměnit v česku tureckou liru a po návratu opět na české koruny?

0

Ahoj, hodně věcí (kromě jídla a vstupů) se bez problémů dá platit eury nebo dolary. Takže tam zpravidla jezdím s jedním nebo druhým a rozměnuji po kouskách. Výběr z bankomatů tam teky byl vždy OK.

0 Citovat

Potvrdzujem, tiez mam skusenost, ze sa da platit eurami, vydaju liry. Ak chces liry, podla mna nie je nutne pred cestou menit, staci zajst na mieste do zmenarne, prip. vybrat z bankomatu (napr. mBank ma isty pocet vyberov v zahranici bez poplatku, ak je obrat na karte).

0 Citovat

Ahoj,

byli jsme v Turecku v září. Eurama lze platit stejně jednoduše, jako tur. lirama.
My jsme si vyměnili liry v česku (evropsko-ruská banka má nejlepší kurz v ČR). Domů bych to už nevozil, nevyplatí se to měnit zase nazpět.
V Turecku je malinko výhodnější platit v lirách, než v eurech, ale to se bavíme o pár kouránach za obchod ...
A výběr v Turecku z bankomatu (např. Mbank - bez poplatku) je stejně výhodný, jako směna v KČ na TRY v Česku.

0 Citovat

Děkuju moc za odpovědi. Vidím to tak, že veznu eura. Pro jistotu, ale raději směním i nějaké liry už tady v čr smiley

0 Citovat

V Istanbulu se da platit skoro vsude kartou - pouzivam na cestach kreditku airbank ktera ma super kurz, specielne u men ktere se nedaji koupit v nasi smenarne se da dost usetrit - Turecko, Korea, Australie.. + bych si vytahl na letisti neco z bankomatu smiley

0 Citovat

Já si část lir koupil v Praze za (ve srovnání s dalšími směnárnami) dobrý kurz a pak jsem platil kartou od mBank a i přes její blbý kurz to vyšlo o něco málo lépe.

0 Citovat

V Turecku ide vsade platit EUR aj USD, ale kurz je v tvoj neprospech. Ja som vzdy zmenil nieco malo na letisku nutne na presun do centra a potom vacsi obnos v okoli Grand Bazaru. Tam tocia velke objemy a co mam odsledovane tak bol vacsinou najlepsi kurz.

V "normalnych" restauraciach/hoteloch ide vsade platit kartou. Turci su v tomto ako smrt - beru vsetko smiley . Pidu alebo kofte u Aliho v lokante sice kartou nezaplatis, ale $ alebo EUR zobere bez rozpakov. Je to flexibilny narod. smiley

+ kto chce podporit sedu turecku ekonomiku tak v malych mesteckach kde nieje banka (alebo je prave zavreta) sa da bezne vymenit aj u zlatnika. Casto sa dal dohodnut lepsi kurz ako v banke.

0
7 reakcí