Zdravim, zakupil som s kamosom letenky do Tanzanie od 27.11 do 6.12. (Dar es Salaam) a rad by som sa spytal ci ma niekto nejake tipy na ubytovanie a nejake lacnejsie safari, popripade ine tipy ako ten tyzden aj cosi stravit za rozumnu cenu. Najradsej by sme pozreli to Safari, ale akekolvek ine vylety do parkov, alebo ine tipy budu len vitane, nakolko to safari zrovna lacno nevychadza akokolvek hladam. Premyslali sme aj nad tym ze prenajmeme auto a proste si tie parky prejdeme sami bez tour guidov, ale neviem ci to je vobec mozne. Vdaka. P. .

Tanzania - tipy na low cost dovolenku?

Založil ve fóru Co se nevešlo

6 reakcí

Zdravim,

zakupil som s kamosom letenky do Tanzanie od 27.11 do 6.12. (Dar es Salaam) a rad by som sa spytal ci ma niekto nejake tipy na ubytovanie a nejake lacnejsie safari, popripade ine tipy ako ten tyzden aj cosi stravit za rozumnu cenu. Najradsej by sme pozreli to Safari, ale akekolvek ine vylety do parkov, alebo ine tipy budu len vitane, nakolko to safari zrovna lacno nevychadza akokolvek hladam. Premyslali sme aj nad tym ze prenajmeme auto a proste si tie parky prejdeme sami bez tour guidov, ale neviem ci to je vobec mozne.

Vdaka.
P.

0

Většina levných ubytování je v okolí Libya street. Ceny od cca 200Kč za jednolůžák s větrákem (letos v únoru).

Safari musíte trochu hledat cestovní kancelář. V turistickém informačním centru vůbec neporadí a zavolal mi akorát nějakého kamaráda, který se mi snažil prodat předražený zájezd. Nakonec jsem kupoval přes Holiday Inn, kde mi nabídli rozumnou cenu. Měl jsem trochu nevýhodu, protože jsem byl sám. Hledal jsem zájezd v sobotu okolo poledne a potřeboval jsem to hned na něděli kvůli času. V okolí Dar es Salaam jsou dva parky. Menší Mikumi a větší Selous. Já byl v Selous, který je sice dál, ale podle všeho lepší. Viděl jsem vše co bylo možné a můžu doporučit přímo i ten jejich camp od Holiday Inn - http://www.selousmbuyusafaricamp.com/. Úplně výborný servis, ubytko a jídlo. Vedoucí campu John byl skvělý a dalo se s ním večer dobře posedět. Trochu nevýhodou Selous je cesta, která trvá 6 hodin autem. Zase člověk projede všemožné vesnice a má plno zážitku. V mém případě třeba 2x defekt a skvělý pneuservis, kdy kovovým plátem odsekávali gumu od disku, zalepili, dali duši a jelo se dále. Ideálně je asi safari na 3 dny.

Určitě si zajděte na rybí trhy, kde mají hlavně výborné chobotnice. Jinak toho v Dar es Salaam asi moc není. Času úplně moc nemáte, takže bych po safari volil cestu rovnou lodí na Zanzibar. Konkrétně určitě na Nungwi Beach v okolí Paradise Beach Bungalows. Jsou tam i dobré bary a je to vysloveně pro mladé. Ubytovávat se více na sever už nedoporučuji kvůli většímu odlivu. Dopravit se tam dá z Zanzibar town pomocí Dala dala za cca 50Kč. Pro vstup na Zanzibar z pevniny je potřeba mezinárodní očkovací průkaz s potvrzením o očkování proti žluté zimnici.

0 Citovat

Ahoj,

my bydleli v lete v hotelu YMCA (tusim cca 150 Kč - ale uz nevim presne). Je to odsud vsude relativne kousek a dole je docela dobra a levna jidelna kam chodi i mistni. Co se tyka Safari tak v Tanzanii to asi lace nebude v podstate nikde, nicmene asi nemate cas jet nekam jinam. My Mikumi projizdeli autobusem a i z linkoveho busu jsme videli spoustu zvirat. Selous je ale bran jako jeden z lepsich v Tanzanii takze mozna by byl lepsi. Obecne pokud se v parku spi nekolik noci tak se za to na mistni pomery plati horentni sumy.Ale jen vstup s autem je taky dost drahy. Pochybuju ze by vas tam pustili bez ridice, i kdyz mozne to je. Neco malo se da mozna usetrit pokud se spi mimo park. My meli treba stesti, ze jsme za pul dne videli vetsinu zvirat, ale zase takova noc uvnitr parku je taky zazitek ktery za to stoji. jinak Zanzibar je o neco drazsi nez zbytek Tanzanie (s vyjimkou safari), ale stoji za to, je to neco jineho. Trajekt stoji 35 USD jedna cesta.

0 Citovat

Vdaka za tipy! Dufam ze to vsetko vyjde.

@sOny: kolko ta prosim priblizne vyslo to Safari cez Holiday Inn? Siel si priamo na ich pobocku niekde v Dar Es Salaame? Na ich strankach som nenasiel ziadne orientacne ceny.

0 Citovat

Já platil cca 350 dolaru, ale to mi dal dost slevu, protože tam měli volno jen na jednu noc. Zase jsem byl sám a řidič vezl jen mě 6 hodin tam a 6 hodin zpět Land Roverem. A musel tam taky nocovat. Zařizoval jsem to přímo v hotelu Holiday Inn, kde byla vedle recepce přepážka. Jinak berou i platbu kartou jako jedni z mála přímo v dolarech. Ono vlastně všude, kde se platí kartou, tak ti to přepočítají na dolary, protože terminály jedou v dolarech. Jinak byla ještě možnost přesunu malým letadlem přímo ke kempu a to bylo o cca 100-150USD dražší.

Doporučení jestli pojedetena Zanzibar. Bankomaty jsou jen v Zanzibar Town. Peníze se sice dají vybrat kdekoliv, ale stylem, že mají klasický platební terminál. Zaplatíš tedy u nich jak u prodejce a dají ti hotovost. Provize je 10-20%.

0 Citovat

Kdyžtak mi napiš tvůj email a pošlu ti anglického průvodce od Lonely Planet. Jsou tam vypsané i ty ubytování v té oblasti Libya street a plno dalších informací.

0 Citovat

Zdravím !!

V únoru letíme na Zanzibar do Nungwi. Nevíte kde nejlépe směnit dolary na Tanzánské šilinky ?

V hodně článcích píší , že na poště , ale kde jí hledat ? Pokud máte zkušenosti , pls podělte se, dík.

0
6 reakcí