Ahoj cestovatelé, v cestování jsem celkem nováček, mám procestovanou Evropu, cestuju hlavně po městech a památkách Samozřejmě nechci celej pobyt bejt jenom u moře, ale ráda bych nějakej hezkej hotel u pláže. Chci i danou destinaci procestovat, ale to bych pak řešila až bych měla letenky a ubytování. Tu Srí Lanku jsem zatím nijak blíže nezkoumala - je to vhodná destinace pro někoho, kdo nevytáhl paty z Evropy?  .

K moři - levněji na vlastní pěst nebo s CK?

Založila ve fóru Co se nevešlo

Mezitim tu naskocila dalsi diskuze  a  tak jen otazka .co je  na Recku az tak sloziteho  na dolet ? poud uz nechcete letiste v okoli ale  jen Prahu , tak  neco  s prestupem , vicekrat jsme leteli do Recka z Bergama  a Berlin je ted dostupny hodne snadno vlakem nebo busem , samozrrejme do Recka  bez cestovky a bez all inclusive , volime hlavne ostrovy ,ale loni jsme  byli prave z Berlina  v Parze a na Lefkade , Parga byla bezvadna  pohodovy hotel, vyborne jidlo i super koupani  kousek pod  Pargou zpet k Preveze   , lodi jsme si udelali jak v Parze  tak na Lefkade vylet .. v Preveze jsme si na letisti pujcili auto na cely pobyt , byli jsme tam na koci cervna a na zacatku cervence  , Lefkada byla uz moc zalidnena ,ale taky super plaze na zapadnim pobrezi  i stravovani , jinak muzu doporucit  mista  na Rhodosu , Korfu , hodne dostupna z mnoha mist je i Kreta dobry byl i Kos, nebo Samos ,smula  Jsou  ty prazdiny...

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

To jste hodně vyměkli, když po předchozím, jak píšeš, bláznivém cestování nechcete ani dojet vlakem do Vídně.

Tím jsem myslel spíše přesuny po daném státě/oblasti ne výchozí bod. Samozřejmě, že jsme taky vyjeli i z jiných měst, ale když bydlíš 3 km od Ruzyně, tak se ti prostě už do Německa, Rakouska nechce. Nepočítám dálkové lety, ale jen Evropu.

edit: mikir nezklamal, diky ti :) Proctu a zanalyzuju.....nechci se pouštět do debat o Praze. Asi jsme už prostě zvyklí na ten komfort i třeba za trošku vyšší cenu. Jak píšu výše, odlitali jsme i mimo Prahu, i třeba s přestupem, ale teď už se to snažíme po Evropě minimalizovat, když je letiště za rohem...no nic ještě jednou díky za rady

0 Citovat

My sme boli v septemberi v Turecku v okoli Antalye - centrum Antalye (dobre na 1-2 dni), Kemer (tam by som uz viac nesla) a Cirali (to malo svoje caro) a boli sme spokojni :) 

Plaze zrovna pekne nie su, ale je tam pomerne lacno a okolie je super. Da sa ist na vylety k pamiatkam aj na hory a miestny boli velmi mili. 

Na vylety sa da chodit aj v organizovanych skupinach ale vecsinou to je pomerne drahe. Takmer vsade sa da dostat autobusmi, akurat cestovne poriadky prakticky neexistuju a treba sa pytat miestnych kedy kam nejaky ide.

Celkovo dobry pomer cena / vykon.
0 Citovat

Libore, co třeba Malta nebo Kypr, nad tím jste neuvažovali? V létě je tam teplo, ale ne zase nesnesitelně, kromě moře i možnosti zajímavých výletů, žádné zažívací problémy jako v Egyptě atd. Na Maltě je sice asi všehovšudy jedna pořádná pláž (Mellieha), ale zase když budete u ní, tak si i to válení u moře užijete :)

0 Citovat

V tomto případě bych čekala na LM, ve 2 lidech se určitě něco zajímavého objeví, loni byly s CK celkem slušné slevy (když to musí být all s ck).

0 Citovat

Proky  na Malte toho je vic a da se taky jet na Gozo  a na Comino , ovsem Malta o prazdninach  ?  Ten Kypr jsem uz zminoval ,pokud by to bylo pres CK tak asi  v te turecke casti bude  zajimavejsi  cenova nabidka , ale cekal bych v takovem pripade na superlast minute

Z jinych zemi  bych porad  volil to  Recko  -ostrovy a z tech tri   pak  to Turecko , pripadne ,kdyz by to bylo  neco pres CK co ma hodne dobre reference  a  na last minute by mohlo byt vyprodano , tak pak to first minute . Vseobecne ale i kdyz cestovky lakaji jak jen muzou na to first minute  ,nemyslim , ze by oproti last minute  byla nejake  extra vyhoda

0 Citovat

To first minute me napadlo, protoze takto dopredu vim naprosto fixni termin, takze je vetsi vyber a pochybuju ze by byl nejaky LM vyrazne levnejsi jeste s prihlednutim s tim fixem, to je loterie. Nejak to uz vymyslime nebo prehodnotime. Mozna do toho srpna hodim Pobalti poznavacku a more nekdy mimo leto podle toho, co se objevi. Kazdopadne vsem dekuji.

0 Citovat

No neviem... all inclusive v sezóne pri mori za cca 500€ / osoba.... To budú plastové kelímky s krabicovým vínom a rozmrazené "pochúťky" z Metra. 

V tejto kategórii /o niečo drahšie /asi Malta na vlastnú päsť a oblasť Mellieha beach - trebárs DB Seabank priamo cez ich stránku

0 Citovat

Kdyby nebyl rozmazlený Pražák a nelpěl jen na Ruzyni, tak může mít na vlastní pěst za cca 500 euro na osobu dokonce i Mallorku s parádním AI  včetně míchaných drinků, zákusků, zmrzliny. A to tuhle destinaci tady většina považuje za drahou. Takže asi ušetří čas na dopravě, ale dostane v CK za ty peníze pobyt, který ho třeba ani nenadchne a bude otrávený z kvality ubytování a jídla. Nebo si připlatí. Já bych na jeho místě radši bral odlet z Německa nebo Vídně. A to i přes CK.

0 Citovat

OK, kdyz priznam a pominu to, ze jsem asi za malo penez chtel hodne muziky (zkusenosti s CK moc neni), byt treba pětihvězdičkový hotel jsme opravdu neočekávali, stačí, když je čisto, tak není nad to, se vrátit odpočatej z dovolený (a tim myslim spis valeci dovolenou) do Berlína a kvůli zpoždění nestihnout připoj, čekat na další, abychom se následně kodrcali do Prahy asi 6-7 hodin po nějakých okrskach kvuli zablokované dalnici, poslední zkusenost minuly rok. Kdyz pritom muzu vylezt z letadla a byt za pul hodiny doma. Tím to ale nijak nezatracuju. Jen tim chci rict, ze zrovna kvuli mori s cestovkou v Evropě mi proste prijde zbytecny nekam daleko dojizdet, kdyz nabidka z Prahy je dostatečně široká, byť je třeba poměr cena/kvalita horší to je jasny. Ale nijak se nehadam, jen vyjadruju svuj postoj k tomu. Kazdy to mame jinak a netreba někomu hned nadávat do rozmazlenych prazaku :)

0 Citovat

Tohle chápu, ale když tě láká Řecko, kam se létá lépe z Vídně než z Prahy, tak vlaků jezdí hodně, nejsou tak únavné a můžete si nechat rezervu pár hodin v centru Vídně, což taky nebude únavné (pokud je přílet přes den). Varianta je letět s přestupem, ale případné zpoždění může být pak horší. Možná bude nejlepší to Pobaltí a k moři jindy.

0 Citovat

Ano, souhlasím máš naprostou pravdu s tím Řeckem a asi už nemá cenu se kolem toho motat. Jen dodám, že v minulosti se nám stalo, že jsme jeli na prestupy např. do Maroka nebo Gruzie a jako naschvál se pak do roka objevila Marakes a Kutaisi, takze pri nasi smule uplne vidim, jak pojedeme do Recka a ejhle nova linka :D ale to uz je off topic.

0 Citovat

Pokud jde o Řecko nebo jinou Evropu, tak mi hlavně přijde jako nesmysl jezdit s all inclusive. All inclusive bylo vymyšlený pro oblasti, kde široko daleko nic není, ale zrovna v tom Řecku zakopnete o tavernu na každým rohu a podle toho taky Řekové k tomu all incusive přistupují, když už ho nabízí (tj nic moc)

0 Citovat

Tak jeste taky pripojim , vsimnul jsem si ze na Berlin ted jezdi nejaky Berliner a vidim ,ze to jezdi co 2 hodiny  a jizdni doba je 4 hodiny a Viden je  taky pohodova celkem, tim novejsim spojem co ted jezdi

 A kdyz uz tedy  uprednostnis to Recko s Prahy,  tak bych volil Berrgamo na prestup. na vyber je pak pokud pominu Atheny , Solun  a Kalamatu ,tak  Kreta obe letiste , Corfu , Kefalonia , Rhodos a  Zakynthos  

A jak pise Deny, opravdu taverny na kazdem rohu  a jejich jidla na grilu s oblohou nemaji chybu ,osobne vvbirame aparrman nebo studio s kuchynkou , snidani si udelame kdy chceme a co chceme . a vecer pak jdeme na veceri,  pokazde treba jinde nebo nekde  je to tak skvele , ze tam jdeme vicekrat  a je to vcetne pozornosti podniku -) 

A pres den  neni problem  i  obcerstveni  na plazi  

Problem  vidim  hlavne v tech prazdninach ,ale vsude se da najit misto ,ktere je skvele  a pritom tam neni hlava na hlave , treba Korfu hodne oblibeny ostrov  urcite strediska praskaji v hlavni sezone ve svech  nasli jsme si  plaz Mirtiottisa beach  4 km od Ermones Mare , sluecnik  za  2 eura  lehaka taky , a skvele obcerstveni  v te cene 2-4 eur  super koupani , Na Rhodsu se taky da najit  Treba  stredisko Stegna  ( vedle pres kopec plaz Tsambika ) . Pefki  kousek Lindos  atd. 

0 Citovat

He he, na Korfu jsme byli loni (Gardenos je úžasnej zapadákov i v plný sezóně) a do Stegny jedem letos :)

0 Citovat

Většinou jezdíme na dovolenou na vlastní pěst, ale když si chceme od toho plánování jednou za čas odpočinout (tak jednou za tři roky, naposledy vloni) a chceme se jet jen plácnout k moři, tak většinou s cestovkou do Řecka z Prahy. A vždycky jsme se vešli do 13 tisíc s polopenzí (a zdaleka nehledáme to nejlevnější, jsme docela nároční na polohu hotelu. Díky tomu nekupujeme uplný last minute, protože většinou nezbyde hotel, který by se nám líbil).  A pak většinou litujeme, že máme tu polopenzi, protože na každém kroku je taverna s fajn atmosférou, takže za mě AI v Řecku je uplná blbost. Ale jinak na Řecko v létě nedáme dopustit, super středomořské klima, teplo, ale ne nevydržitelné, pohodová atmosféra, spoustu míst na výlety. Jednou jsme byli uprostřed léta v Turecku a kvůli té příšerné vlhkosti už nikdy více. Egypt v létě ani náhodou.

0 Citovat

No uplne jste me nalakali. Asi to teda hodim solo letenky + ubytko. Na cestu zpet budu sledovat aegen primo, jestli mimo sezonu nehodi neco ke dvoum tisicum aspon a na cestu tam asi neco mimo Prahu anebo pres bergamo treaba. Na vylet se muzeme podivat do Aten, tam jsme jeste nebyli, tak by se toho dalo vyuzit.

0 Citovat

Danke , nechapu od ceho si clovek pri planovani solo cesty potrebuje odpocinout , s cestovkou jsme nebyli pres 10 let , a vybirat dneska neco pres internet v cestovkach ,tak mam zapleveleny monitor  otazkami , v cem vam mohu pomoct  -)  sleduji to jak ostrizi a hned se na tebe vrhaji  naucenymi frazemi.  A to neje v Invii , ktera prodava produkty cestovek , o bombardovani reklamama pak ani nemluvim , ale to uz posilaji vsichni i pri samostanem hledani letenek ,ubytovani i ostatnich  sluzeb co souvisi s cestovanim 

Ale porad je to pohodlnejsi , levnejsi a hlavne  s lepsim a presnejsim vyberem toho co clovek chce , s cestovkou skutecne jen tam kde  se bud nelita  levneji ,nebo tam kde maji cestovky organizovane sluzby a solo se na takove nabidky nedostanes 

Tady je to ten Egypt , Tunis  . jinde me nic nenapada  mozna konkurencne muzou vyjit Kapverdy , treba nekoho jeste napadne neco ,kam je vyhodne letet s cestovkou ,pochopitelne vyssi kategorie hotelu a balicky v podobe all incluive se mohou jevit vyhodne s cestovkou ale je to nutne ?  Pritom nejsem zastance toho , ze bych treba pres booking,com volil  nejlvnejsi ubytovani .

Cestovky uz jsou ale na tom tak , ze obcas doprodavaji letenky v charterech za  2-3 tisice Kc ,ale ona to muze  byt pak loterie s ubytovanim ,kdyz jsou prazdniny  

Jednou jsem se nechal nalakat  na let na prelomu cervence a srprna  do Portugalska za 40 euro zpatecni  a za tyden  ubytovani, ktere jsem horko tezko nasel, jsme dali  500 euro  za tyden ve dvou bez  jidla 

0 Citovat

Mně přijde Řecko pro letní válecí dovolenou fajn. S dětmi oceňuji přímé lety, naštěstí jsem na Schonefeldu za necelý tři hodiny.

Jinak jsem velká fanynka Itálie (nerovná se severovýchodní Jadran!). Z Prahy na přímé lety ideální - můžeš do Neapole nebo Bari, na Sicílii... těch možností je. A Kalábrie je nádherná a Apulie taky. A Toskánsko má taky krásné a klidné kusy pobřeží. Nebo Ischia. A Lago di Garda! (ale tam jsou lidi)... prostě pro každého něco. Moře, příroda, úžasná architektura a památky (ty mi v Řecku chybí)
0