Ahoj , Chystám sa vycestovať do zahraničia . Ako by ste riešili internet v mobile ak sa nechcete obmedzovať na wifi ani platiť predražený roaming . Sú niake iné možnosti ? Ak máte niake rady a skúsenosti budem veľmi vďačný . .

Internet v zahraničí

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

7 reakcí

Ahoj ,
Chystám sa vycestovať do zahraničia . Ako by ste riešili internet v mobile ak sa nechcete obmedzovať na wifi ani platiť predražený roaming . Sú niake iné možnosti ? Ak máte niake rady a skúsenosti budem veľmi vďačný .

0

sim místního operátora.

0 Citovat

Jednoznačně místní sim kartu. Snad na každym letišti najdeš obchod/stánek kde jí koupíš.

0 Citovat

alebo ak nie je nutne vykaslat sa na cely net smiley aspon si clovek vsima viac okolie a neotravuju ho stale spravy z domova. Ale inak urcite SIM kartu, alebo v niektorych krajinach sa daju castokrat zdarma (len za zalohu) pozicat prenosne wifispoty s miestnou kartou, napr. takto v Korei sa dalo.
Ja to vacsinou robim tak, ze si zoberiem svoj stary 5 rocny Samsung prtavy, ktory beriem len na vylety ako backup, vlozim do neho miestnu simkartu a vytvorim si wifi hotspot, takze viaceri naraz mozu surfovat (len im treba predtym povedat, nech si vypnu updejty aplikacii na svojich telefonoch)

0 Citovat

Tiež používam miestnu SIM kartu v "cestovateľskom" mobile, ktorý slúži ako Wifi hotspot a bežia na ňom cestovateľké apky (napr. akutálne info o letoch), ktoré potrebujú internet.
Tu sú informácie o miestnych SIM kartách, cenách a súvisiacich veciach v krajinách po celom svete:
http://prepaid-data-sim-card.wikia.com/ ... _with_data

Inak dnes už ani dátový romaming nie je nezaplatiteľný. Ale len pre istú množinu krajín a pre objemy max. v stovkách MByte.

0 Citovat

Ďakujem za odpovede . Miestna sim je určite skvelý nápad . Ale ako viem ktora sim sa mi najviac oplatí ? Wikia je super vec ale nie su tam vsetky informacie aktualne . Ako budem vedieť že na letisku nájdem sim od každeho operátora respektíve od toho ktorý má najlepšiu ponuku ? A roaming v eú už nie je taký šialený ale pre ostatné krajiny sa asi oplatí to riešiť cez takúto miestnu sim .

0 Citovat

tak ved ani nevieme do ktorej krajiny sa chystas:) a vzdy sa viac oplati miestna SIM ako roamingovat, duplom mimo EU. A vzdy trochou googlenia sa da zistit, ktora sa oplati najviac (aj ked predpokladam, ze tie rozdiely ako to uz byva budu minimalne)

0 Citovat

Já to většinou řesímmístní SIMkou s internetem ve svém "primárním" telefonu a své české mobilní číslo mám po dobu dovolené vypnuté. Aby se mi dovolala rodina a další důležití lidé, ihned po oživení zahraniční SIM si na zahraniční číslo přesměruju své VoIP číslo u jistého voip operátora v ČR. Důležití lidé vědí, že mají volat na toto číslo. Já sice takový příchozí hovor platím, ale zpravidla to bývá kolem 1kč/min, což mě nemrzí. Pokud potřebuju domů volat já, využívám k tomu CALLBACK aplikaci onoho voip operátora - hovor odkudkoliv kamkoliv na světě pak vyjde řádově jednotky kč/min a přitom to není hovor přes voip/skype... kde často bývá problém se sekáním, špatnou kvalitou hlasu apod.

0
7 reakcí